Φιλοζωική πίτα του «Αισώπου»

 Φιλοζωική πίτα του «Αισώπου»

Προσκεκλημένοι από το φιλοζωικό σωματείο «Αίσωπος» ήταν όλοι οι ζωόφιλοι της Καβάλας το απόγευμα της Τετάρτης στη Μυροβόλο Άνοιξη, προκειμένου να παραβρεθούν στην κοπή της βασιλόπιτας και να συζητήσουν. Το δώρο για τον τυχερό που θα ανακάλυπτε το φλουρί στο δικό του κομμάτι, ήταν μια διήμερη απόδραση στο καταπληκτικό ξενοδοχείο Rond Chateau Suites της Αριδαίας.

Ο πρόεδρος του σωματείου Γιώργος Ρουσόπουλος σημειώνει ότι η εξασφάλιση της ευζωίας των αδέσποτων της Καβάλας είναι ένας διαρκής αγώνας, έστω κι αν οι συνθήκες είναι ευμετάβλητες. Το σωματείο διαθέτει δύο μέλη στη σύνθεση της αρμόδιας πενταμελούς επιτροπής του δήμου Καβάλας, αν και ο «Αίσωπος» επιθυμεί να είναι ουσιαστικότερη η λειτουργία της. Κάποιες θετικές κινήσεις δηλαδή έγιναν αλλά όχι όλα όσα προσδοκούσε το σωματείο. Ο «Αίσωπος» κατέθεσε προτάσεις για τη βελτίωση της λειτουργίας του δημοτικού κυνοκομείου, που μπορεί να είναι δύσκολα υλοποιήσιμες αν και αναγκαίες.

Εντός του 2015 το σωματείο φιλοδοξεί την επαναφορά κι επιμήκυνση του προγράμματος στειρώσεων που είχε εφαρμοστεί και το Σεπτέμβρη του 2014. Εάν το σύνολο των 400 στειρώσεων αυξηθεί σε 600 ή ακόμη και σε 700, τότε ο αντίκτυπος θα είναι ιδιαιτέρως θετικός. Η διοίκηση του δήμου Παγγαίου μάλιστα κάλεσε το σωματείο προς συνεργασία προκειμένου να συστηθεί ανάλογη επιτροπή με εκείνη του δήμου Καβάλας.

Το τεράστιο θέμα των αδέσποτων ζώων είναι τόσο σοβαρό και μεγάλο, που δε θα επιλυθεί δυστυχώς εάν δε διαφοροποιηθεί η κουλτούρα και η νοοτροπία του κόσμου. Μπορεί οι συνθήκες στο κέντρο της Καβάλας να βελτιώθηκαν ύστερα από αδιάκοπες προσπάθειες, παρόλα αυτά οι συνθήκες στα χωριά του δήμου παραμένουν δραματικές. Ο «Αίσωπος» πάντως θα παραμείνει επί των επάλξεων και το 2015 καταβάλλοντας με συνέπεια τις προσπάθειές του για την εξασφάλιση των ευζωίας των αδέσποτων τετράποδων.

Διαβάστε επίσης