• 15 Μαΐου 2024,

Βυθιζόμενα κολωνάκια στην οδό Δοϊράνης

 Βυθιζόμενα κολωνάκια στην οδό Δοϊράνης

Άρχισε χθες η ελεγχόμενη στάθμευση στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας, αλλά κι αυτή την εβδομάδα θα γίνεται περισσότερο ενημέρωση στους οδηγούς παρά θα επιβάλλονται πρόστιμα. Αυτό ανακοίνωσε ο δημοτικός σύμβουλος Σάββας Εμφιετζής. Άλλωστε χθες το προσωπικό που έκανε έλεγχο για την ελεγχόμενη στάθμευση ήταν μόνο ένας δημοτικός υπάλληλος, καθώς όλοι οι υπόλοιποι ήταν άρρωστοι και δεν προσήλθαν στην υπηρεσία τους. Η είδηση από τις δηλώσεις του Σ. Εμφιετζή, δεν είναι τόσο η ελεγχόμενη στάθμευση, όσο η πεζοδρόμηση στην οδό Δοϊράνης. Ο Σ. Εμφιετζής επιβεβαίωσε ότι η επιτροπή της περιφέρειας που ασχολήθηκε με την πεζοδρόμηση του τμήματος της οδού Δοϊράνης από Καράνου μέχρι Ομονοίας, απέρριψε αίτημα συμπολίτη, που ήταν αντίθετος με το μέτρο. Αυτή η απόφαση της επιτροπής κατά το Δήμο Καβάλας, σημαίνει ότι μπορεί να προχωρήσει η πεζοδρόμηση. Όπως μάλιστα ανακοινώνει ο Σ. Εμφιετζής αυτό θα γίνει άμεσα, καθώς στη διασταύρωση Δοϊράνης και Ομονοίας θα λειτουργούν βυθιζόμενα κολωνάκια.

Άλλες όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι η επιτροπή της περιφέρειας που ασχολήθηκε με το θέμα απέρριψε την προσφυγή του συμπολίτη, επειδή δήλωσε ότι δεν είναι αρμόδια. Κατά τη συζήτηση του θέματος στην Κομοτηνή πριν από λίγες μέρες, ήταν παρόντες και ο δικηγόρος του Δήμου Καβάλας και ο συμπολίτης με νομικό εκπρόσωπο. Ο ίδιος μάλιστα επαγγελματίας της οδού Καράνου, υποστηρίζει ότι θα συνεχίσει να προσφεύγει δικαστικά, θεωρώντας το μέτρο άδικο.

Ο Σ. Εμφιετζής για την ελεγχόμενη στάθμευση και για την οδό Δοϊράνης, είπε τα εξής: «Σήμερα (χθες) είναι η πρώτη μέρα που ξεκινάει ο έλεγχος στάθμευσης, σε διάφορα σημεία της πόλης, δίδονται πλέον προειδοποιητικές κλήσεις, ενημερώνοντας όλους τους οδηγούς, για την πιθανή παράβαση η οποία έχει διαπιστωθεί. Αρκετά περίπτερα στο κέντρο της πόλης έχουνε πάρει ήδη αυτές τις κάρτες, τις μονόωρες ή τις τρίωρες. Παρακαλούμε όλους τους οδηγούς να είναι νόμιμοι για να μη βρεθεί ο Δήμος Καβάλας στη δυσάρεστη θέση να τους δώσει παραβάσεις. Αυτό που επίσης θέλω να πω, είναι για το κέντρο της πόλης, όπου υπήρχε μία εκκρεμότητα σύμφωνα με το άρθρο 152, ότι στο επόμενο διάστημα θα μπούνε βυθιζόμενα κολωνάκια στο κομμάτι της οδού Δοϊράνης, όπου το είχαμε ψηφίσει στο δημοτικό συμβούλιο να γίνει πεζοδρόμηση της».

ΕΡ: Εκεί νομίζω υπάρχει μία απόφαση της επιτροπής;

ΑΠ: «Η επιτροπή του άρθρου 152, γιατί υπήρξε κάποιος δημότης ο οποίος με ένσταση προσέφυγε σ΄ αυτήν. Βγήκε η απόφαση, δεν δικαίωσε την προσφυγή, οπότε πλέον θα εφαρμοσθεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου».

 

Διαβάστε επίσης