• 4 Μαΐου 2024,

Βόμβα με Γιάννη Αμανατίδη; – Σήμερα το νέο ξεκίνημα της Ενωσης

 Βόμβα με Γιάννη Αμανατίδη; – Σήμερα το νέο ξεκίνημα της Ενωσης

Υπέγραψε ο Γκαρακλίδης, ανανέωσε ο Ντουτσαρίδης

Ο Θωμάς Γκαρακλίδης και με βούλα θεωρείται παίκτης του ΑΟΚ. Ο 23χρονος κεντρικός αμυντικός υπέγραψε το νέο δελτίο του, το απόγευμα της Δευτέρας.

Χωρίς να υπάρχει επίσημη ανακοίνωση, είναι η τέταρτη φετινή μεταγραφή μετά τους Αρτσε, Μπολόση και Μέρτο.

Εν τω μεταξύ ανανέωσε το συμβόλαιο του και ο Παντελής Ντουτσαρίδης αφού τα βρήκε με τη διοίκηση της ΠΑΕ.

Χάλασε η μεταγραφή του Βαγγέλη Γκότοβου, που τελικά προτίμησε τη Νίκη Βόλου.

Επίσης ακούγονται και μερικά άλλα ονόματα. Ένα από αυτά είναι του Κύπριου Φιλίππου, που τον είχε παίκτη ο Τοπαλίδης στην ΑΕ Πάφου. Είναι νεαρός σε ηλικία με καλά στοιχεία.

Ακόμη του 26χρονου κεντρικού Αλέξανδρου Μπιρή. Πέρσι αγωνιζόταν στη Σεβερίν Ρουμανίας, ομάδα που προπονούσε ο Αλέκος Αλεξανδρής. Εχει αγωνιστεί ακόμη ε Στουρμ Γκρατς, Αιγάλεω, Παναχαϊκή και Γιουβέντους Βουκουρεστίου. Ο ΑΟΚ εξετάζει αρκετές περιπτώσεις τερματοφυλάκων, αφού στο ρόστερ αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο ο Τιγγερίδης.

*Φήμες για Αμανατίδη

Οι φήμες ότι ο ΑΟΚ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Γιάννη Αμανατίδη, μέρα με τη μέρα μεγαλώνουν. Αυτό έχει να κάνει με το γεγονός ότι Τοπαλίδης- Αμανατίδης γνωρίζονται πολύ καλά από την Εθνική Ελλάδα ενώ είναι και οι δυο είναι από την Κοζάνη.

Ανάμεσα σε ΑΟΚ και παίκτη υπήρχε φλερτ και πριν από 3 χρόνια περίπου. Ο Αμανατίδης είναι πλέον 32 ετών και έχει φορέσει 35 φορές τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, έχοντας σημειώσει 3 γκολ. Εχει κάνει σπουδαία καριέρα στη Γερμανία με τη Στουτγάρδη, την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης αλλά και με την Καϊζερσλάουτερν και τη Γκρόιτερ.

Αν αποκτηθεί θα είναι ένα από τα… μπαμ που περιμένουμε. Για την ώρα υπάρχουν μόνο φήμες και τίποτα περισσότερο.

*Χθες το πρωί στο Δήμο για Δημοτική Ενημερότητα

Χθες το πρωί αντιπροσωπία της ΠΑΕ επισκέφτηκε το Δημαρχείο προκειμένου να εξασφαλίσει Δημοτική Ενημερότητα.

Τελικά αποδείχθηκε ότι δεν είναι τόσο απλό. Παρά τη ρύθμιση που τους έκανε ο Δήμος Καβάλας η πρώτη δόση είναι 12.000 ευρώ. Η ΠΑΕ το σκέφτεται και θα… επανέλθει.

*Σε στάση αναμονής ο Βασίλιεβιτς

Ο Σέρβος Μπράνισλαβ Βασίλιεβιτς εξακολουθεί να προπονείται με τον ΑΟΚ αλλά ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί το αν θα φύγει η θα αποκτηθεί.

Αφήνει καλές εντυπώσεις μέχρι τώρα αλλά ο ΑΟΚ φαίνεται να μη βιάζεται, όσον αφορά την απόκτηση του 24χρονου μέσου.

Μάλλον μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κριθεί το θέμα του.

*Δε μεταβιβάστηκε το 35%

Τελικά το θέμα της μεταβίβασης του 35% των μετοχών του Ερασιτέχνη στην ΠΑΕ ΑΟΚ και στον Γιώργο Τσοκτουρίδη, φαίνεται ότι «κολλάει» ακόμη περισσότερο.

Ολες αυτές τις μέρες δεν είχαμε την παραμικρή εξέλιξη. Ο Ερασιτέχνης φυσικά δε παραδίδει τις μετοχές του, αφού κινδυνεύει με μεγάλο πρόστιμο. Οι πρώην μέτοχοι δεν προχωράνε σε αυτό που πρέπει να κάνουν, προκειμένου να αποδεσμευτεί ο Ερασιτέχνης από το κίνδυνο προστίμου. Η ΠΑΕ δε φαίνεται να είναι «ζεστή», οπότε μάλλον το διαδικαστικό που είχε ειπωθεί στη συνέντευξη τύπου, μόνο διαδικαστικό δεν είναι.

Το σήριαλ συνεχίζεται…

Σήμερα το νέο ξεκίνημα της Ενωσης

Σήμερα το απόγευμα στις 17.00, ξεκινάει η Ενωση την προετοιμασία της εν όψει της νέας περιόδου. Η πρώτη συγκέντρωση θα γίνει στο κλειστό «Αλεξάνδρα Δήμογλου».

Είναι ένα διαφορετικό ξεκίνημα σε σχέση με τα 5 προηγούμενα χρόνια.

Η Ενωση για πρώτη φορά στην ιστορία της θα παίξει στην Α2 κατηγορία. Από το περσινό ρόστερ είναι λογικό να έχουν αλλάξει πολλά. Επίσης άλλαξε και ο προπονητής.

Ο Θωμάς Νίκου επιστρέφει σ` ένα γνώριμο περιβάλλον. Τη διετία 2010-2012 ήταν συνεργάτης του Δημήτρη Πρίφτη στον πάγκο της Ενωσης. Γνώρισε μεγάλες χαρές με την ομάδα στην Α1 κατηγορία. Καλείται τώρα να δημιουργήσει μια ομάδα ανταγωνιστική που θα μπορέσει άμεσα να διεκδικήσει την επιστροφή της, στα μεγάλα σαλόνια του Ελληνικού μπάσκετ.

Στα μεταγραφικά η Ενωση ήδη έχει ενισχυθεί με 6 νέα πρόσωπα. Οι δυο από αυτούς έχουν φορέσει και στο πρόσφατο παρελθόν τα φανέλα της ομάδας.

Ο Σωτήρης Καραποστόλου επιστρέφει μετά από 1 χρόνο παρουσία του, στον Αρη Θεσσαλονίκης. Αγωνίστηκε στην Ενωση από το 2010 μέχρι το 2012. Η προσφορά του είχε εκτιμηθεί από τους πάντες.

Ο Βασίλης Αγγελακόπουλος είχε παίξει στην Καβάλα, την πρώτη χρονιά στην Α1 κατηγορία.

Πέρσι ήταν στα Τρίκαλα.

Από τα Τρίκαλα προέρχεται και ο Νίκος Κατσαρές που στην περιφέρεια μπορεί να δώσει πολλές λύσεις. Γνωρίζει πολύ καλά την Α2 κατηγορία.

Από τους Ικάρους Σερρών στην Ενωση ο Κώστας Τότσιος, που είναι ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Α1 κατηγορία. Παίκτης επίσης με μεγάλη εμπειρία.

Από τον ΚΑΟΔ μεταγράφηκε στην Ενωση ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης που αγωνίζεται στις θέσεις 1-2. Επένδυση για το μέλλον θεωρείται ο 19χρονος διεθνής με την Εθνική παίδων Νίκος Παπαρέγκας. Αγωνιζόταν στην ομάδα του Μαντουλίδη.

Από το περσινό ρόστερ παρέμειναν ο Βελισσαρίου, ο Αράπης, ο Κριστέφσκι, ο Καλαμπάκας και ο Καραθανάσης. Για τον τελευταίο είναι ένα καινούριο ξεκίνημα μετά τις δυο προηγούμενες χρονιές, όπου στάθηκε άτυχος με δυο σοβαρούς τραυματισμούς. Στο ρόστερ επιστρέφει ο Σωκράτης Γκέλιος που πέρσι αγωνίστηκε δανεικός στην ομάδα του Μαντουλίδη.

Ερωτηματικό παραμένει η παραμονή του Νικόλα Πιεβάλιτσα. Ακόμη δεν έχει φύγει από την ομάδα. Το θέμα του θα κριθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας που θα διανύουμε.

Τελικά δε θα επιστρέψει ο Σταύρος Κουμλέλης που όλα δείχνουν ότι θα καταλήξει στον ΓΣΕ.

Η Ενωση κινείται για την απόκτηση ενός σέντερ και αυτή θα είναι η τελευταία μεταγραφή.

Θα κλείσει το ρόστερ με μια ακόμη προσθήκη.

 

 

Διαβάστε επίσης