• 20 Απριλίου 2024,

Κατάσχεση σπιτιού για 3.000 ευρώ;

 Κατάσχεση σπιτιού για 3.000 ευρώ;

Μικροπωλητής καταγγέλλει τον δήμο Καβάλας

Μικροπωλητής της λαϊκής αγοράς κατήγγειλε χθες από τη ραδιοφωνική συχνότητα της ΠΡΩΙΝΗΣ ότι για επαγγελματικό χρέος 3.000 ευρώ που οφείλει στο δήμο, του επιβλήθηκε κατάσχεση της πρώτης κατοικίας του την οποία αγόρασε με δάνειο από την Εργατική Εστία.

Προ ενός περίπου έτους ο μικροπωλητής Αχιλλέας Μιχαηλίδης έλαβε μέσω δικαστικού κλητήρα την εντολή κατασχέσεως και απευθυνόμενος στο υποθηκοφυλακείο διαπίστωσε ότι ο δήμος έχει «μπλοκάρει» την κατοικία του. Κοντολογίς, χωρίς να επισπεύδεται η έξωση του οφειλέτη από την πρώτη κατοικία, παρόλα αυτά το ακίνητο είναι δεσμευμένο εκ μέρους του δήμου με αποτέλεσμα ο ιδιοκτήτης να μην μπορεί να το μεταβιβάσει ή να το πουλήσει.

Πολλές φορές ο μικροπωλητής επιχείρησε να προχωρήσει σε διακανονισμό, ωστόσο το ποσό που του ζητείται ως προκαταβολή είναι υπέρογκο και δε δύναται να το καταβάλει. Ο κ. Μιχαηλίδης δεν αρνείται την καταβολή της οφειλής του αλλά διευκρινίζει ότι ενώ μπορεί να καταβάλει συγκεκριμένο μηνιαίο ποσό, του ζητείται να πληρώσει ποσό που είναι πολλαπλάσιο της δυνατότητάς του. Έτσι ζητά μια ευνοϊκότερη ρύθμιση εξόφλησης του ποσού και την απαλλαγή του από την καταβολή της υπέρογκης προκαταβολής. Ο κ. Μιχαηλίδης υποστήριξε ότι εν κρυπτώ ο δήμος προχωρά σε κατασχέσεις κατοικιών χωρίς να το ανακοινώνει.

 

 

Διαβάστε επίσης