Γενάρης με καιρικά φαινόμενα ….

 Γενάρης με καιρικά φαινόμενα ….

Οι βροχές θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό των επόμενων ημερών και του πρώτου μήνα του χρόνου αφού ο Γενάρης σύμφωνα και με τους ειδικούς θα είναι ένας μήνας με αρκετά φαινόμενα.

Εκτός απο τις βροχοπτώσεις πιθανές είναι και οι χιονοπτώσεις αφού η χώρα θα παραμείνει στην κατάψυξη και κυρίως η Βόρεια Ελλάδα.

Πάντως απο το μεσημέρι της Παρασκευής θα υπάρξει βελτίωση και υπάρχουν και πολλές πιθανότητες; να δούμε και τον ήλιο που τόσο πολύ μας έχει λείψει.

Ο χειμώνα απο εδώ και στο εξής αγαπητοί αναγνώστες θα είναι βαρύς και ασήκωτος επαληθεύοντας τις προβλέψεις απο τα ημερομήνια για τον φετεινό χειμώνα.

Απλά φέτος ο χειμώνας άργησε να έρθει.

Θυμίζω οτι τα τέλη κυκλοφορίας οι έλληνες φορολογούμενοι πολίτες μπορούν να πληρώνουν έως και την Παρασκευή 8 του μήνα.

Σύμφωνα με το υπουργείο οικονομικών η παράταση αυτή είναι η πρώτη και τελευταία και δεν υπάρχει περίπτωση δοθεί νέα.

Για τον λόγο αυτό Παρασκευή πρωϊ – πρωϊ εσείς που δεν έχετε πληρώσει ακόμα τα τέλη να κάνετε τα κουμάντα σας γιατί αν περάσει και αυτή η μέρα μετά τα πληρώνεις διπλά.

Νέο αριστερό  κόμμα Πανευρωπαϊκής εμβέλειας θα δημιουργήσει ο Βαρουφάκης και θα το ανακοινώσει στις 9 του Φλεβάρη στο Μόναχο.

Θα είναι όπως καταλαβαίνετε η Λαική Ενότητα της Ευρώπης αφού ο Βαρουφάκης επι της ουσίας πιστεύει αυτά που πιστεύει και ο Λαφαζάνης.

Απλά ο Βαρουφάκης έχει άλλες φιλοδοξίες και βάζει τον πήχη πιο ψηλά απο οτι ο Λαφαζάνης που έχει σαν στόχο σε πρώτη φάση την είσοδο του κόμματος του στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Αισιοδοξία στις τάξεις της πλευράς Μητσοτάκη Κυργιάκου οτι τελικά θα κερδίσει τον επαναπλητικό γύρο τον Μεϊμαράκη και θα είναι αυτός ο επόμενος αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Κυργιάκος ευελπιστεί οτι η βάση του κόμματος θα γυρίσει την πλάτη στον Μεϊμαράκη ο οποίος έχει και την υποστήριξη του Κώστα Καραμανλή που για τους δικούς του λόγους θέλει επόμενο αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας τον Βαγέλη Μεϊμαράκη.

Γνωρίζει πολύ καλά ο Καραμανλής οτι ο ρόλος του μέσα στην Νέα Δημοκρατία θα μικρύνει αν τελικά ο επόμενος πρόεδρος του κόμματος θα είναι ο Μητσοτάκης.

Για μια θέση στον ήλιο πολλοί και σε τοπικό επίπεδο γίνονται σε ένα βράδυ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ και Ανεξάρτητοι Έλλληνες.

Είναι οι γνωστοί “γλίτζες” που αλλάζουν στρατόπεδα εύκολα προκειμένου να έρθουν πιο κοντά στο στόχο τους και τις θέσεις που θέλουν να διεκδικήσουν.

Αυτό κάνανε , αυτό κάνουν, και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν μέχρι να βολευτούν.

Σε αυτούς τους ανθρώπους αφιερώνουμε το τραγούδι του Κώστα Τουρνά “Όπου φυσάει ο άνεμος πάω ….”

Δύσκολη θα είναι η συνέχεια μετά το πέρας της εορταστικής περιόδου αφού θα πρέπει να προσγειωθούμε στην δύσκολη ελληνική πραγματικότητα.

Καλά ξεφύγαμε τις προηγούμενες ημέρες αλλα ήρθε η ώρα της προσγείωσης σε ένα διαδρόμο που δεν είναι στρωμένος απο ροδοπέταλα.

Αντιθέτως είναι γεμάτος λακούβες.

Τουλάχιστον το πρώτο εξάμηνο θα χρειαστεί να έχουμε πολλές αντοχές και ανοχές γιατί οι πρώτοι μήνες του 2016 θα είναι ζορισμένοι.

Αν είναι να δούμε κάποια βελτίωση αυτό θα γίνει απο την άνοιξη και μετά.

Πάντως οι προβλέψεις για τις αφίξεις τουριστών το καλοκαίρι του 2016 αφήνουν περιθώρια για πολλά χαμόγελα αφού παρά την αύξηση του ΦΠΑ σε αρκετά νησιά το ενδιαφέρον των τουριστών για τα ελληνικά νησιά παραμένει αμείωτο.

Το έχουμε γράψει και το ξαναγράφουμε οτι αν είχαμε άλλα τρία νησιά με τον τζίρο της Μυκόνου θα είχαμε λύσει όλα μας τα προβλήματα.

Τα δύο παιδιά απο το Μεσολόγγι που αγνοούταν απο τα ξημερώματα της πρωτοχρονιάς βρέθηκαν στο αναποδυγιρισμένο όχημα τους σε αρδευτικό κανάλι στο χωριό Κατοχή Μεσολογγίου.

Οι δύο νέοι “τάπες” απο  το πιοτό την παραμονή της πρωτοχρονιάς φύγανε ξημερώματα απο το μπάρ που ήταν και ο τελευταίος σταθμός της νυχτερινής τους διασκέδασης αλλα δεν καταφέρανε να φτάσουν ποτέ στο σπίτι του αφού το όχημα τους βρέθηκε αναποδυγιρισμένο σε αρδευτικό κανάλι και οι ίδιοι μέσα σε αυτό νεκροί.

Ετσι δόθηκε ένα τέλος στο σήριαλ της εξαφάνισης τους που απασχόλησε όλη την Ελλάδα.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Οι ευχές μας είναι να πάνε όλα καλά και να μην έχουμε πολλά προβλήματα και αναγούλες μέσα στο 2016 γιατί πλέον δεν έχουμε και πολλές αντοχές.

Σίγουρα τα καλύτερα είναι μπροστά μας και είναι αυτά που ακόμα δεν έχουμε ζήσει.

Εμείς δεν χάνουμε ούτε την αισιοδοξία ούτε το κέφι μας γιατί όπως και ένας φίλος και ένα κουβά λίρες χρυσές να έχεις αν δεν έχεις την υγειά σας είσαι καθαρισμένος.

Καλημέρα σας.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης