• 4 Μαΐου 2024,

Γερμανοί επισκέπτες στο δημαρχείο

 Γερμανοί επισκέπτες στο δημαρχείο

Η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο αντιδήμαρχος Γιώργος Φιλόσογλου και η πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Δημωφέλεια Αναστασία Ιωσηφίδου, υποδέχθηκαν χθες το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημαρχείου πολίτες της Νυρεμβέργης, που αυτό το διάστημα επισκέπτονται την Καβάλα, κατά κάποιο τρόπο είναι φιλοξενούμενοι της πόλης.
Οι Γερμανοί επισκέπτες της Καβάλας γέμισαν την αίθουσα των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, μίλησαν απευθείας με τον αντιδήμαρχο Γ. Φιλόσογλου, που γνωρίζει καλά τη γερμανική γλώσσα.
«Καλώς ορίσατε, είστε σημαντικοί επισκέπτες για την Καβάλα. Η Νυρεμβέργη είναι η πιο αγαπημένη και πιο σημαντική για μας αδελφή πόλη», είπε η Δήμητρα Τσανάκα. Κάλεσε δε τους πολίτες της Καβάλας και της Νυρεμβέργης να κρατήσουν τη μεταξύ των δύο πόλεων ζεστή.
«Μεταξύ μας υπάρχει ουσία. Οι πολίτες των δύο πόλεων έχουν διάθεση για σταθερή συνεργασία», είπε η κα Τσανάκα.
Οι εκπρόσωποι της Νυρεμβέργης μετέφεραν χαιρετισμούς κι ευχές για ένα καλό χειμώνα, από το δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο της γερμανικής πόλης. Ακολουθεί δελτίο τύπου του Δήμου Καβάλας:

Μια ομάδα πολιτών από την αδελφή πόλη της Νυρεμβέργης υποδέχθηκε σήμερα το πρωί στο δημαρχείο η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα μαζί με τον αντιδήμαρχο Γιώργο Φιλόσογλου. Επικεφαλής της αποστολής ήταν η μοναδική ελληνίδα δημοτική σύμβουλος του Δήμου Νυρεμβέργης με καταγωγή από τη Θάσο η κ. Αλίκη Αλέσικ. Η κ. Αλέσικ είχε διατελέσει στο παρελθόν και επίτιμη γενική πρόξενος της Ελλάδας στη Νυρεμβέργη.
Η επίσκεψη της ομάδας πολιτών από τη Νυρεμβέργη είχε ιδιωτικό χαρακτήρα και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της γνωριμίας των δημοτών των δυο αδελφών πόλεων για τη σύσφιξη των σχέσεων.
Στο σύντομο χαιρετισμό της η δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων «σας υποδέχομαι σήμερα όχι ως απλούς επισκέπτες αλλά ως φίλους, ως πρόσωπα οικεία, ως πολίτες της Καβάλας γιατί ξέρω πολύ καλά ότι όσες φόρες εμείς ήρθαμε στην Νυρεμβέργης μας υποδεθήκατε με τα ίδια συναισθήματα.
Επισκέψεις όπως αυτές που πραγματοποιείτε σήμερα είναι πολύ σημαντικές για το θεσμό της αδελφοποίησης των δυο πόλεων, δίνουν ουσία και νόημα σε αυτήν την προσπάθεια της αδελφοποίησης που ξεκίνησε πριν από 15 χρόνια και συνεχίζεται ακόμα χάρη στις προσπάθειες που καταβάλλονται και από τα δυο μέρη».
«Αυτά τα 15 χρόνια της αδελφοποίησης», συνέχισε η δήμαρχος, «νομίζω πως οι δυο πόλεις γνωρίστηκαν αρκετά καλά. Ωστόσο πιστεύω πως θα πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε όσο το δυνατόν περισσότερους πολίτες να ανταλλάξουν επισκέψεις για να γνωριστούμε καλύτερα. Χωρίς να θέλω να σας κολακεύσω πρέπει να σημειώσω ότι από όλες τις πόλεις με τις οποίες η Καβάλα είναι αδελφοποιημένη η Νυρεμβέργη είναι η πόλη με την οποία έχουμε τις πιο στενές και ουσιαστικές σχέσεις και νομίζω πως αυτό δεν είναι τυχαίο. Φανερώνει πως υπάρχει η διάθεση, η όρεξη και η θέληση από τους πολίτες των δυο πόλεων αυτή η αδελφοποίηση να μην ξεχαστεί, να μην μείνει μόνο στα χαρτιά».
Από τη μεριά της η κ. Αλέσικ ευχαρίστησε θερμά τη δήμαρχο για τη ζεστή και εγκάρδια υποδοχή στο δημαρχείο και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι μπαίνοντας στον 15ο χρόνο της η αδελφοποίηση της Καβάλας με τη Νυρεμβέργη περνάει την «εφηβεία» της για να συμπληρώσει στη συνέχεια και τη προσφορά όλων των προκατόχων της κ. Τσανάκα, του αείμνηστου Λευτέρη Αθανασιάδη, του Στάθη Εριφυλλίδη και του Κωστή Σιμιτσή, στην προσπάθεια στήριξης και ενίσχυσης της αδελφοποίησης των δυο ευρωπαϊκών πόλεων.

Διαβάστε επίσης