• 18 Μαΐου 2024,

Τη μείωση των δρομολογίων προσπαθεί να αποτρέψει η Θασιακή Ένωση

 Τη μείωση των δρομολογίων προσπαθεί να αποτρέψει η Θασιακή Ένωση

Σε εγρήγορση βρίσκεται και πάλι η Θασιακή Ένωση Καβάλας αφού οι δύο ναυτιλιακές εταιρείες επιχειρούν να μειώσουν τα δρομολόγια των δύο πορθμειακών γραμμών από τις αρχές Οκτώβρη, προσπαθώντας να εφαρμόσουν πρώιμα το πρόγραμμα των δρομολογίων του Νοέμβρη. Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο λιμεναρχείο, αφού ο υπολιμενάρχης θα πρέπει να καταθέσει τις προτάσεις του στο υπουργείο ναυτιλίας, όπου ζητήθηκε και η άποψη της Θασιακής Ένωσης.
Ο σύλλογος απέστειλε επιστολή στον υπουργό εμπορικής ναυτιλίας με την οποία ζητούσε να μην ενταχθούν ο Οκτώβριος και ο Απρίλιος στο πρόγραμμα των χειμερινών δρομολογίων, αλλά να ισχύσει κάποιο «μεσοδιάστημα». Για τους δύο προαναφερόμενους ενδιάμεσους μήνες, η Θασιακή Ένωση ζήτησε την ισχύ πέντε καθημερινών δρομολογίων έως το τέλος του Νοέμβρη. Οι δύο εταιρείες προσπαθούν να περικόψουν σε τέσσερα τα δρομολόγια από το πορθμείο της Καβάλας και ειδικότερα επιχειρούν να καταργήσουν το μεσημβρινό δρομολόγιο των 12:15 παίζοντας ουσιαστικά με τις ημέρες.
Το επιβατικό κοινό θα πρέπει να γνωρίζει αναλυτικά το πρόγραμμα των δρομολογίων ώστε να μην ταλαιπωρείται και φυσικά να μην προσέρχεται στο λιμάνι αναζητώντας ένας δρομολόγιο που δε θα εκτελεστεί, διότι καταργήθηκε άνευ προηγούμενης ενημερώσεως. Μια νέα συνεδρίαση του ΣΑΣ επίκειται όπου μάλλον θα συζητηθούν ορισμένα σχετικά θέματα.

Διαβάστε επίσης