• 19 Μαΐου 2024,

Γιάννης Τζήμας στους 93, 7: « Θέλουμε το Σάββατο ένα κατάμεστο γήπεδο» – Επανέρχονται σήμερα στις προπονήσεις οι παίκτες του ΑΟΚ

 Γιάννης Τζήμας στους 93, 7: « Θέλουμε το Σάββατο ένα κατάμεστο γήπεδο» – Επανέρχονται σήμερα στις προπονήσεις οι παίκτες του ΑΟΚ

Κάλεσμα στους φιλάθλους της Καβάλας για το παιχνίδι του Σαββάτου με τον Αρκαδικό έκανε ο προπονητής της Ενωσης  Γιάννης Τζήμας με συνέντευξη που παραχώρησε στους 93, 7.

Ο Θεσσαλός τεχνικός τα χαρακτήρισε ματς της χρονιάς.

Παράλληλα μίλησε και για την ήττα του περασμένου Σαββάτου με τον Εθνικό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

 Ερώτηση: Στο μυαλό πλέον είναι το παιχνίδι που έρχεται με τον Αρκαδικό;

Απάντηση: Ισως είναι το μεγαλύτερο παιχνίδι της χρονιάς, το ματς με τον Αρκαδικό στην έδρα μας. Είναι ίσως η πιο πλήρης ομάδα.

Διαθέτει την πιο ποιοτική πεντάδα του πρωταθλήματος. Είναι όλοι τους παίκτες της Α1. Ο Καρύδας που μας κέρδισε πέρσι στην Αμαλιάδα, ο Καλλινικίδης, ο Νοέας, ο Τζόρτζεβιτς και ο Χατζής. Θέλαμε να πάρουμε τον Τζόρτζεβιτς αλλά μας τον έκοψε η ιστορία της Α1.

Θα είναι ένα τεράστιο ματς. Μεγάλο ντέρμπι. Θέλω να μας βοηθήσει ο κόσμος, να μας τονώσει τη ψυχολογία μας. Θα χρειαστούμε μεγάλη βοήθεια σε αυτό το ματς.

Είναι ντέρμπι σε όλους τους τομείς. Θέλουμε ένα κατάμεστο γήπεδο. Ένας λόγος που χάσαμε στον Εθνικό, ήταν η πίεση της κερκίδας.

Δύσκολη, ψυχωμένη έδρα, μέχρι την τελευταία στιγμή πιέζανε τους διαιτητές. Φωνές απ` όλο τον κόσμο. Το ίδιο πρέπει να πράξουμε και εμείς το Σάββατο. Νίκη με έναν πόντο, νίκη με μισό πόντο. Μετά παίζουμε στον Ηρακλή.

Να κάνουμε τις νίκες και να κρατηθούμε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Πιστεύω ότι θα κερδίσουμε το Σάββατο αλλά έχω δυο τρείς ενστάσεις γι` αυτό θα χρειαστούμε τη βοήθεια του κόσμου.

Εχει να κάνει με το ψυχολογικό κομμάτι. Όταν χάνεις έτσι, είναι βαριά η ατμόσφαιρα.

Το Ψυχικό μετά από μια τέτοια ήττα πέρσι, δε μπόρεσε να σταυρώσει αποτέλεσμα για 6 αγωνιστικές. Το πρώτο κομμάτι που πρέπει να δουλέψουμε είναι το ψυχολογικό. Το δεύτερο είναι των τραυματιών. Ο Χαρισμίδης που τραυματίστηκε στο ματς με τον Εθνικό, ήταν για μας μια τρομερή  πληγή. Αν έπαιζε 5 λεπτά στο β` ημίχρονο, πιστεύω ότι θα κερδίζαμε.

Αλλάξαμε όλο το σχηματισμό.  Το τρίτο και το πιο σημαντικό απ` όλα είναι ότι αυτά τα ματς κρίνονται στη λεπτομέρεια και εμείς έχουμε δείξει ότι δεν έχουμε βρει την ταυτότητα μας για 40 λεπτά.

Στη Βέροια κάναμε ένα καταπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, στον Αετό κάναμε το χειρότερο δεύτερο ημίχρονο.

Αυτό είναι που δείχνει ότι θέλουμε χρόνο. Σε όλα αυτά το φάρμακο που υπάρχει είναι ο κόσμος και ελπίζω να μας βοηθήσει να τα ξεπεράσουμε όλα αυτά.

Είμαι βέβαιος ότι θα παλέψουμε και θα κερδίσουμε.

Ερώτηση: Που κρίθηκε η ήττα στην έδρα του Εθνικού;

Απάντηση: Κάθε ήττα δημιουργεί προβλήματα στην Α2 και σε αφήνει πίσω. Είδατε τη βαθμολογία. Ηταν απέναντι σε μια ομάδα που έχω πει από την αρχή, ότι θα είναι στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Εχει μια φανατική έδρα. Είμαι πολύ στεναχωρημένος γιατί είχαμε το καλύτερο πρώτο ημίχρονο, στο φετινό πρωτάθλημα.

Παίξαμε εκπληκτικό μπάσκετ, μέσα από τα συστήματα της, από το διάβασμα της. Το 30-37 του πρώτου μέρους είναι εντελώς πλασματικό. Ο Εθνικός έμεινε στο ματς σημειώνοντας απίθανα καλάθια και βολές που δινότανε.

Το γεγονός επίσης ότι εμείς δεν τελειώσαμε εύκολα σουτ και εύκολους αιφνιδιασμούς.

Ισως η διαφορά των 15-20 πόντων στο Α` ημίχρονο να ήταν αυτή που άρμοζε βάση της αγωνιστικής συμπεριφοράς των δυο ομάδων.

Δυστυχώς για μας το β` μέρος δεν εξελίχθηκε όπως θα θέλαμε. Σε κακή μέρα ο Κριστέφσκι, τραυματίστηκε ο Χαρισμίδης.

Μείναμε πολύ νωρίς από το 22`-23` χωρίς σέντερ φορ.

Παίξαμε ολόκληρο το β` μέρος με κοντό σχήμα. Ο Αγγελακόπουλος στη θέση 5 και ο Καράμπουλας στη θέση 4. Δεν αγωνίστηκαν αυτά τα παιδιά στις φυσικές τους θέσεις. Εκεί είχαμε ένα κακό πρώτο πεντάλεπτο.

Ένα 12-0 εις βάρος μας. Ξεσηκώθηκε η κερκίδα.

Δεν μπορούσαμε να το διαχειριστούμε. Εκεί πάντως που φάνταζε ότι θα χάναμε το ματς κάναμε μια επική αντεπίθεση στο τέλος. Με δυο τρίποντα του Καραποστόλου και ένα του Τότσιου, περάσαμε μπροστά ελάχιστα πριν την εκπνοή.

Δυστυχώς για μας από μια κακή στιγμή, στην επαναφορά από το άουτ, δεχθήκαμε ένα καλάθι. Υπάρχει υποψία για φάουλ αλλά δεν έχω δει ακόμη το βίντεο, Υπάρχει όμως η πίκρα για τον τρόπο που χάνεις.

Εάν χάναμε πιο νωρίς και δε γυρνούσαμε το ματς, θα ήταν διαφορετικά.

Είναι μια ήττα που πονάει ψυχολογικά.

Την έχουμε ζήσει αυτή την ήττα. Ο αθλητισμός έτσι είναι. Κερδίσαμε όμως κάπως έτσι στον Αετό. Όταν κερδίζεις δεν το καταλαβαίνεις.

Με τον Αετό έγινε η ίδια φάση. Βάλαμε ένα μεγάλο καλάθι με τον Καράμπουλα, βγάλαμε την άμυνα και κερδίσαμε το ματς.

Όταν κερδίζεις στον πόντο, περνάνε όλα ανώδυνα.

Δε χάνεται τίποτα αλλά και όταν χάνεις μένεις πίσω στη βαθμολογία. Αυτή είναι η Α2. Βγαίνουν αυτά που συζητήσαμε. Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή οι ομάδες που είναι στις 6 πρώτες θέσεις θα παλέψουν για την άνοδο, μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Είναι ένα πρωτάθλημα μακρύ και πολλά θα κριθούν μετά την 20η αγωνιστική.

Αν είχαμε κερδίσει στον Εθνικό θα ήμασταν πρώτοι μαζί με το Λαύριο που είναι η μεγάλη έκπληξη.

Σας είχα πει ότι είναι καλή ομάδα και θα είναι μέσα στις πρώτες. Είναι ένα πρωτάθλημα που θα παιχθεί σε αρκετές ήττες.

Αυτό που πρέπει να διαφυλάξουμε είναι η έδρα μας. Δεν είναι εύκολο πρωτάθλημα. Παίζουν μεγάλο ρόλο και οι διαφορές, με τις οποίες χάνεις και κερδίζεις.

Αυτό που προέχει είναι το ματς του Σαββάτου με τον Αρκαδικό.

Επανέρχονται σήμερα στις προπονήσεις οι παίκτες του ΑΟΚ

Μετά το χθεσινό ρεπό, οι παίκτες του ΑΟΚ επανέρχονται σήμερα το απόγευμα  στις προπονήσεις.

Περιμένοντας τις εξελίξεις για το αν θα παίξει την Κυριακή στη Χαλάστρα με τον Καμπανιακό.

Ο Γιάννης Ισπυρλίδης προβληματίζεται για τρείς ποδοσφαιριστές, που είναι τραυματίες.

Ο Αμβρόσιος Παπαδόπουλος είναι και φαντάρος, οπότε μένει πίσω στις προπονήσεις. Εκφράζονται αμφιβολίες για το αν θα είναι έτοιμος στα δυο επόμενα ματς.

Ερωτηματικό αποτελεί η συμμετοχή του Βραζιλιάνου Ζουνίνιο που στο ματς της Ελευθερούπολης, έπαιξε για 15 λεπτά. Θα δοκιμάσει να ανεβάσει στροφές προς το τέλος της εβδομάδας. Ο Μπαντάνης είναι πολύ καλύτερα. Κάθισε στον πάγκο με τον Ορφέα ενώ είναι υποψήφιος για μια θέση στο αρχικό σχήμα, στο ματς που έρχεται.

 

Τ. Π

Διαβάστε επίσης