• 20 Μαΐου 2024,

Για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

 Για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών

Εξόρμηση για να εξαλειφθεί η βία κατά των γυναικών ενημερωτικού χαρακτήρα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην πλατεία Καπνεργάτη.

Εκεί αρκετές γυναίκες που συμμετέχουν στο σχετικό τοπικό ινστιτούτο, διαφήμισαν την παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών. Από το χώρο του περιπτέρου πέρασε η δήμαρχος, αλλά κι η αντιδήμαρχος Κορίνα Χιώτη Πρασά.

Εκεί βρέθηκε επίσης η πρόεδρος του κέντρου πρόνοιας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Μαρία Φιλιππίδου.  Για το πρόβλημα της ενδοοικογενειακής βίας που πολλές φορές είναι βία κατά των γυναικών, σε μια οικογένεια, μίλησε η Ελένη Φώτου, που είπε τα εξής: «Σήμερα (χθες) είναι παγκόσμια ημέρα εξάλειψης της βίας κατά των γυναικών. Είναι η 2η χρονιά που κάνουμε αυτή την εκδήλωση, μαζί με άλλους φορείς της πόλης, το Δήμο Καβάλας, την Ελληνική αστυνομία, την ΠΝΟΗ, το ΚΕΘΕΑ και θέλουμε να ενημερώσουμε τον κόσμο για το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας, της βίας κατά των γυναικών, το οποίο έχει πάρει ρυθμούς επιδημίας».

ΕΡ: Ακόμη και σε πόλεις όπως η δικιά μας, είναι τόσο σοβαρό το πρόβλημα;

ΑΠ: «Νομίζω ότι ακόμη και σε πόλεις όπως η δική μας, ακόμη και σε πόλεις όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, το Λονδίνο, παντού υπάρχει αυτό το φαινόμενο».

ΕΡ: Εκείνο που θέλετε εσείς είναι αυτά τα περιστατικά να καταγγέλλονται;

ΑΠ: «Να καταγγέλλονται, να καταγράφονται και να βοηθιούνται, τόσο τα θύματα όσο και οι δράστες».

ΕΡ: Ένα τηλέφωνο στο οποίο μπορούν να βρούνε όσοι αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα;

ΑΠ: «Το γραφείο μας είναι στη οδό Ομονοίας και το τηλέφωνό μας 2510 211103».

 

Διαβάστε επίσης