• 5 Μαΐου 2024,

Για την πάταξη του παραεμπορίου σε ετοιμότητα Λιμεναρχείο και Αστυνομία

 Για την πάταξη του παραεμπορίου σε ετοιμότητα Λιμεναρχείο και Αστυνομία

Η Νέα Πέραμος γιορτάζει σήμερα, ημέρα της Κοίμησης της Θεοτόκου. Η Νέα Ηρακλείτσα μετά από μία εβδομάδα θα γιορτάσει τα εννιάμερα της Παναγίας.

Το κλίμα και στα δύο παραθαλάσσια χωριά του Νομού Καβάλας είναι εορταστικό, αλλά οι αρχές δίνουν φέτος ειδικά το καλοκαίρι προτεραιότητα στα θέματα που αφορούν το παραεμπόριο.

Σχετικές οχλήσεις προηγήθηκαν κι από την ομοσπονδία επαγγελματιών και βιοτεχνών Καβάλας κι από το επιμελητήριο, ενώ το θέμα παρακολουθεί διακριτικά ακόμη κι ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας.

Όπως είπε χθες ο δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης, έχει ήδη ληφθεί μέριμνα ώστε τις ημέρες της γιορτής, το λιμεναρχείο μαζί με την ελληνική αστυνομία να κάνουν ελέγχους για περιστατικά παραεμπορίου. Η όλη κατάσταση και στην Ηρακλείτσα και στη Νέα Πέραμο, όχι μόνο γύρω από τις εκκλησίες, αλλά στην ευρύτερη περιοχή των δύο χωριών ελέγχεται κι από προσωπικό του Δήμου Παγγαίου.

«Κάνουμε ότι μπορούμε, αλλά το παραεμπόριο είναι σαν τη λερναία ύδρα», είπε χθες στην εφημερίδα μας ο Βασίλης Ξουλόγης, που συμφώνησε ότι πρέπει να ευαισθητοποιηθούν κι οι καταναλωτές ώστε ν΄ αποφεύγουν ν΄ αγοράζουν προϊόντα χαμηλής τιμής και ιδιαίτερα χαμηλής ποιότητας.

Κατά το Β. Ξουλόγη η κατάσταση είναι ίδια, στην ευθύνη του Δήμου Παγγαίου. Από την Τούζλα μέχρι και τη Ν. Ηρακλείτσα. Όπως σημειώνει το πρόβλημα μπορεί να είναι ελαφρώς πιο έντονο στη Ν. Πέραμο, λόγω της μεγάλης προσέλευσης λουόμενων στην περιοχή των Αμμολόφων.

Θα πρέπει λοιπόν οι καταναλωτές που θα κινηθούν σήμερα στη Ν. Πέραμο και μετά από μία εβδομάδα στη Ν. Ηρακλείτσα, να προσέξουν ιδιαίτερα και να μην στηρίξουν είτε άθελα τους είτε ηθελημένα το παρεμπόριο.

Ο Β. Ξουλόγης ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο αλλαγών στον «Καλλικράτη», ειδικότερα σε ότι έχει σχέση με το Δήμο Παγγαίου, που πολλές φορές έχει περιγραφεί ως μειονέκτημά του, η μεγάλη του γεωγραφική έκταση.

Αυτά τα πράγματα δεν είναι σοβαρά, ότι έγινε έγινε, απάντησε, ορθά κοφτά ο κ. Ξουλόγης.

Στο μεταξύ και στην Καβάλα λαμβάνονται μέτρα για το παραεμπόριο. Εννοούμε την πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας με το Επιμελητήριο, που τύπωσαν για να μοιράσουν στους καταναλωτές έντυπο με το οποίο θα τους προτρέπουνε να μη στηρίζουν το παρεμπόριο.

Τυπώθηκαν πέντε χιλιάδες έντυπα, που θα μοιραστούν με αφορμή τις πρώτες γιορτές του Αυγούστου, στη Ν. Πέραμο και τη Ν. Ηρακλείτσα. Η διανομή θα γίνει με ευθύνη του προσωπικού της Επιμελητηρίου, ενώ η Ομοσπονδία σκέφτεται να καλέσει προς ενίσχυση σε αυτή την πρωτοβουλία της και την Ένωση Καταναλωτών Καβάλας.

Ο Παναγιώτης Αρσονιάδης επισκέφθηκε προχθες τη Ν. Πέραμο, διαπιστώνοντας ότι το παραεμπόριο καλά κρατεί. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Καβάλας, εμφανίζεται από την άλλη πλευρά σίγουρος ότι στο τέλος θα γίνουν οι προβλεπόμενοι έλεγχοι, κι από το προσωπικό του Δήμου Παγγαίου κι από την Ελληνική αστυνομία.

 

 

Διαβάστε επίσης