• 26 Απριλίου 2024,

Τα αναμμένα φώτα στο 4ο Γυμνάσιο

 Τα αναμμένα φώτα στο 4ο Γυμνάσιο

Πολίτες που το βράδυ της Δευτέρας παρακολούθησαν πολιτιστική εκδήλωση στο φρούριο, παρατήρησαν ότι τα φώτα στο 4ο γυμνάσιο (Ζουμπουλάκειο) ήταν αναμμένα μέχρι αργά το βράδυ.

Αυτή την περίοδο οι πολίτες είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε τέτοια περιστατικά σπατάλης, πολύ περισσότερο όταν πρόσφατα στον πρώην Δήμο Φιλίππων, τα φώτα στους δρόμους έκαιγαν ασταμάτητα νύχτα και μέρα, για ένα ολόκληρο τριήμερο.

Μετά την καταγγελία που διατυπώθηκε στην εφημερίδα μας, ερευνήσαμε την υπόθεση διαπιστώνοντας ότι τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Ο σχολικός φύλακας αποχωρεί κάθε βράδυ όταν βρίσκεται στο 4ο γυμνάσιο, λίγο πριν τις 10.00. Όταν νυχτώνει και μετά για τον καλύτερο έλεγχο του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου ανάβει τα φώτα, στην κεντρική είσοδο του σχολείου και στον διάδρομο στο ισόγειο του κτιρίου.

Οι ανοιχτές πόρτες στις τάξεις του ισογείου έδιναν την εντύπωση ότι ο φωτισμός ήταν φωτισμός στις τάξεις κι όχι στο διάδρομο.

Ο σχολικός φύλακας με τον οποίο μιλήσαμε ισχυρίζεται ότι τα φώτα που χρησιμοποιεί είναι τα λιγότερα δυνατά για να μπορεί να ελέγχει καλύτερα την περιοχή ευθύνης του. Από την άλλη πλευρά φαίνεται υπερβολικό να λειτουργούν τα φώτα σε ένα ολόκληρο διάδρομο, άσχετα εάν αυτός που εργάζεται στην περιοχή, ξέρει καλύτερα πως θα χειριστεί αυτά τα θέματα. Δυστυχώς οι σχολικοί φύλακες είναι ελάχιστοι και τα σχολεία ουσιαστικά δε φυλάγονται. Σε ορισμένες περιπτώσεις όπως το συγκεκριμένο σχολείο, φύλακας υπάρχει εκ περιτροπής και όχι όλο το 24ωρο.

Ενδιαφέρον για την καταγγελία έδειξε και ο διευθυντής του 4ου γυμνασίου Καβάλας, ο οποίος διαπίστωσε όλα όσα προαναφέραμε. Υποτίθεται ότι μετά τις παρατηρήσεις που έγιναν, τα φώτα που θ΄ ανάβουν το βράδυ στο 4ο γυμνάσιο Καβάλας θα είναι λιγότερα, για την εξοικονόμηση όσο το δυνατόν περισσότερης ενέργειας.

 

 

Διαβάστε επίσης