Η Θράκη θέλει συμψηφισμό

 Η Θράκη θέλει συμψηφισμό

Σε συνέχεια της συνάντησης των Επιμελητηρίων με τον υπουργό ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, έρχονται νέες δηλώσεις. Αυτή τη φορά του προέδρου του επιμελητηρίου Κομοτηνής, Νίκου Αγγελίδη.

Αυτό που προωθεί η Θράκη σε σχέση με την επιδότηση εργασίας είναι πλέον ξεκάθαρο. Δε θέλει πληρωμή του 12%, αλλά συμψηφισμό των χρημάτων που το κράτος οφείλει στις επιχειρήσεις, με τα χρήματα που οφείλουν οι επιχειρήσεις σε αυτό.

Ο Ν. Αγγελίδης μιλώντας σε δημοσιογράφους της Κομοτηνής εξήγησε ότι ο συμψηφισμός είναι περίπου μονόδρομος, από τη στιγμή που το κράτος δεν έχει χρήματα να πληρώσει την επιδότηση εργασίας, την οποία οφείλει για χρονικό διάστημα 2,5 περίπου ετών.

Άρα οι παράγοντες της Κομοτηνής και της Θράκης συνολικότερα, επικεντρώνονται στον συμψηφισμό, ως κάτι περισσότερο εφικτό.

Κι αυτή η πρόταση όμως παρουσιάζει προβλήματα, καθώς ο συμψηφισμός, με βάση την ελληνική νομοθεσία, αφορά επί του παρόντος μόνο χρέη ιδιωτών προς το δημόσιο, όχι προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο Ν. Αγγελίδης στην ίδια συνέντευξη επανέλαβε ότι η Ανατολική Μακεδονία – Θράκη, έχει προβάδισμα σχετικά με τις Ειδικές Οικονομικές Ζώνες, κάλεσε δε την κυβέρνηση και τους παράγοντες της περιφέρειας να κινηθούν αθόρυβα προκειμένου πιο εύκολα να πετύχουν το στόχο τους.

 

 

Διαβάστε επίσης