• 26 Απριλίου 2024,

Για τον πυροβολισμό του σκύλου – 5.500 ευρώ πρόστιμο και 18 μήνες φυλακή

 Για τον πυροβολισμό του σκύλου – 5.500 ευρώ πρόστιμο και 18 μήνες φυλακή

Πανηγυρίζουν και όχι άδικα οι φιλόζωοι, όταν υποθέσεις βασανισμών και κακοποιήσεως ζώων οδηγούνται στις δικαστικές αίθουσες και κυρίως όταν οι δικαστές με τις αποφάσεις τους ουσιαστικά «υπερασπίζονται» τα αθώα τετράποδα θύματα της ανθρώπινης βαρβαρότητας. Τον γύρο του διαδικτύου μέσω της φιλοζωικών ιστοσελίδων έκανε λοιπόν η είδηση τη ποινής που επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας εις βάρος του 77χρονου κατοίκου στον Πλατανότοπο Καβάλας, ο οποίος για ασήμαντη αφορμή είχε πυροβολήσει τον σκύλο του γείτονά του. Η δημοσίευση στην ιστοσελίδα «www.zoosos.gr» ανέφερε τα εξής:

 

Με ποινή φυλάκισης 18 μήνες (εξαγοράσιμη) και χρηματικό πρόστιμο 5.500 ευρώ καταδικάστηκε ο 77χρονος που πυροβόλησε στο χωριό Πλατανότοπος Καβάλας στις 20 Ιανουαρίου τον σκύλο του γείτονα του. Ο Κώστας Γιτίσογλου πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου Καβάλας «Ο Αίσωπος» επικοινώνησε με το «www.zoosos.gr» για να μας ενημέρωσε για τα καλά νέα.

Και αυτή η καταδικαστική απόφαση που επέβαλε στις 28/3 το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας λειτουργεί παραδειγματικά προς εκείνους, οι οποίοι θεωρούν ότι το αντριλίκι και τα κουμπούρια χρησιμοποιούνται κατά το δοκούν… και όποιον πάρει ο χάρος… Φυσικά ο κατηγορούμενος έχει δικαίωμα να ασκήσει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

Θυμίζουμε ότι ο δράστης, αρχικά κλείστηκε στο σπίτι του για να μην τον πιάσουν οι αστυνομικοί αλλά τελικά συνελήφθη την επόμενη μέρα στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Ο σκύλος που δέχθηκε σκάγια στο κεφάλι, υποβλήθηκε σε επέμβαση και διέφυγε τον κίνδυνο. Ο 77χρονος για να δικαιολογήσει την πράξη του ισχυρίστηκε ότι το σκυλί γαύγιζε και πως τον ενοχλούσαν οι μυρωδιές του ζώου!

 

Διαβάστε επίσης