• 20 Απριλίου 2024,

Για τους καβαλιώτες κτηνοτρόφους καταβολή 50% των ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ

 Για τους καβαλιώτες κτηνοτρόφους καταβολή 50% των ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Υπόσχεση ότι χθες θα λάμβαναν οι καβαλιώτες κτηνοτρόφοι το 50% των ενισχύσεων του ΟΠΕΚΕΠΕ μας μετέφερε ο πρόεδρος του κλάδου Νίκος Δημόπουλος, κατόπιν και των δεσμεύσεων που είχε δώσει ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης. Φυσικά οι κτηνοτρόφοι από υποσχέσεις έχουν πλέον «χορτάσει» και υπό τις παρούσες συνθήκες δυσκολεύονται να πιστέψουν οτιδήποτε εάν δεν έρθει η στιγμή των πληρωμών.

Το θέμα έφτασε μέχρι τη βουλή, κατόπιν σχετικής ερωτήσεως που κατατέθηκε, αφού εκτός από τους κτηνοτρόφους της περιφερειακής ενότητας Καβάλας απλήρωτοι παραμένουν και οι συνάδελφού τους από τη Λακωνία και τον Έβρο. «Οι λόγοι για τους οποίους συγκεκριμένοι κτηνοτρόφοι παραμένουν απλήρωτοι, είναι αστείοι. Πρόκειται για μία περίπτωση κακής συνεννοήσεως μεταξύ υπηρεσιών, που θα προκαλούσε γέλια ακόμη και σ’ ένα μικρό παιδί. Το πρόβλημα θα μπορούσε να είχε λυθεί προ πολλού», παρατήρησε ο κ. Δημόπουλος.

Εάν δεν είχε μεσολαβήσει σύσκεψη και εάν δεν είχε λάβει ανάλογη δημοσιότητα το θέμα, διατυπώνονται αμφιβολίες για το κατά πόσο θα πληρωνόταν οι ενισχύσεις μέχρι τον Δεκέμβρη. Στο τέλος του χρόνου θα πρέπει να πραγματοποιηθεί η εξόφληση των κτηνοτρόφων και το ερώτημα που προκύπτει είναι εάν και οι καβαλιώτες θα εξοφληθούν όπως οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους. Ο κ. Δημόπουλος διευκρίνισε ότι η παρούσα καταβολή του 50% γίνεται με πολιτική απόφαση κι όχι επειδή μεσολάβησαν οι απαραίτητες διορθώσεις. Εξέφρασε ωστόσο την ελπίδα του ότι μέχρι τον Δεκέμβρη θα εξασφαλισθούν οι διορθώσεις κι άρα θα εξασφαλισθεί και η εξόφληση των ενισχύσεων.

 

=

 

 

Διαβάστε επίσης