Πάει για αντικατάσταση ο «Ταξιάρχης»

 Πάει για αντικατάσταση ο «Ταξιάρχης»

Θ΄ αντικατασταθεί όπως όλα δείχνουν το πλοίο «Ταξιάρχης» που εκτελεί δρομολόγια στη γραμμή του Βορείου Αιγαίου, συμπεριλαμβανομένου και του λιμανιού της Καβάλας. Το πλοίο «Ταξιάρχης» τα ξημερώματα της Δευτέρας υπέστη μηχανική βλάβη. Ήδη βρίσκεται στο Λαύριο για επιδιόρθωση. Χθες υπήρχαν δύο σενάρια. Ν΄ αντικατασταθεί από το πλοίο «Aqua Μαρία» ή από το πλοίο «Θεόφιλος» που κι αυτό προέρχεται από αποκατάσταση μηχανικής βλάβης.

Κανονικά ο Ταξιάρχης έπρεπε να έρθει στο λιμάνι της Καβάλας σήμερα το μεσημέρι. Αυτό φαίνεται εντελώς αδύνατο να συμβεί. Έτσι περιμένουμε να μάθουμε πότε ακριβώς θα έρθει στο λιμάνι της Καβάλας το πλοίο που θ΄ αντικαταστήσει τον «Ταξιάρχη».

Για το τι συνέβη στον «Ταξιάρχη» κι αντιμετωπίζει νέο τεχνικό πρόβλημα, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

 

Ενημερώθηκε, στις 23:20 χθες, η Λιμενική Αρχή Μύρινας, από τον πλοίαρχο του Ε/Γ – Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Ν.Μ. 36, που εκτελούσε δρομολόγιο από Καβάλα προς Λήμνο – ΑΓ. Ευστράτιο και τελικό προορισμό το Λαύριο, ότι κατά τον απόπλου του πλοίου στις 22:15 από τον Άγιο Ευστράτιο με 122 επιβάτες, υπήρξε εισροή πλαστικής σακούλας στο σύστημα αναρρόφησης της δεξιάς κύριας μηχανής και γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης της βλάβης από το πλήρωμα. Τελικά η βλάβη αποκαταστάθηκε στις 02:46 και το «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» απέπλευσε για ολοκλήρωση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

 

 

 

Διαβάστε επίσης