• 12 Μαΐου 2024,

Για τους καθηγητές της Καβάλας – 24 διαθεσιμότητες που οδηγούν σε απολύσεις

 Για τους καθηγητές της Καβάλας – 24 διαθεσιμότητες που οδηγούν σε απολύσεις

Στην ιστοσελίδα της Διαύγειας δημοσιεύθηκαν τα ονόματα των 2.122 εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ που τίθενται από την κυβέρνηση σε καθεστώς διαθεσιμότητας, στον προθάλαμο δηλαδή της απόλυσης, μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θέμης Κοτσιφάκης. Όπως υποστηρίζει το Υπουργείο Παιδείας, το 60% αυτών θα απορροφηθεί στον τομέα της υγείας και το υπόλοιπο προορίζεται για τη στελέχωση των περιφερειακών διευθύνσεων.

Η γενική γραμματέας της ΕΛΜΕ Καβάλας Άννα Μαγαρισιώτη προανήγγειλε ότι ύστερα από τη διαμαρτυρία των συναδέλφων της που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης στο Φρούριο, πριν την έναρξη της θεατρικής παραστάσεως «Ο Επιθεωρητής», νέα διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί σήμερα το βράδυ στο αρχαίο θέατρο Φιλίππων πριν την έναρξη της παράστασης «Μήδεια». Στόχος των εκπαιδευτικών είναι να ενημερωθεί πλήρως ο κόσμος για τα τεκταινόμενα στο χώρο της παιδείας, τη ίδια στιγμή που η παραπληροφόρηση οργιάζει από τα ιδιωτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Πάντως, η ανταπόκριση των πολιτών στη διαμαρτυρία του Φρουρίου ήταν θετική, αφού οι θεατές χειροκρότησαν τους εκπαιδευτικούς – δημοτικούς αστυνομικούς – σχολικούς φύλακες που ανέβηκαν ακόμη και στη σκηνή απλώνοντας τα πανό με τα μηνύματά τους.

Από τον τοπικό κατάλογων των 25 εκπαιδευτικών που οδηγούνται στην απόλυση, ένας μόνο πολύτεκνος εξαιρέθηκε, άρα δεν ελήφθησαν υπόψη οι δεσμεύσεις για τους κατέχοντες μεταπτυχιακούς τίτλους. Η κ. Μαγαρισιώτη εμφανίστηκε σίγουρη ότι η διαθεσιμότητα των συναδέλφων της θα οδηγήσει και στις απολύσεις τους. Επί του παρόντος δεν έχει ληφθεί απόφαση περί νέας γενικής συνελεύσεως και ο κλάδος θα συνεχίσει να αντιδρά με παρόμοιες κινήσεις διαμαρτυρίας για την ενημέρωση του κόσμου.

Κανένα βουλευτικό γραφείο της Καβάλας δεν επισκέφθηκαν και ούτε θα επισκεφθούν οι εκπαιδευτικοί, διότι εκ των προτέρων προβλέπουν ποια θα είναι η στάση που θα αντιμετωπίσουν. «Ποιος ο λόγος να τους μιλήσουμε για τα προβλήματά μας, αφού εκείνοι θα μας απαντήσουν ότι μας κατανοούν και στη συνέχεια θα ψηφίσουν στη βουλή όλα τα μέτρα;» αναρωτήθηκε η γενική γραμματέας της ΕΛΜΕ Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης