ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τα αυθαίρετα. Μαζί ψηφίστηκε η τροπολογία με την οποία αποσύρεται οριστικά ο δασικός χάρτης της Καβάλας. Σήμερα το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει επίσημα τα ονόματα των νέων διοικητών των Νοσοκομείων. Για το Νοσοκομείο της πόλης ισχύει πάντα το όνομα του Χρήστου Κοπατσάρη. Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Υπουργείο Οικονομικών η ενιαία Δ.Ο.Υ. Νομού Καβάλας ανήκει σε αυτές που είχαν τα περισσότερα έσοδα κατά τους 6 πρώτους μήνες του έτους. Η διάκριση της Δ.Ο.Υ. Καβάλας ισχύει και ως προς την είσπραξη Φ.Π.Α. Χθες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος συνάντησε τον Γενικό Γραμματέα Εσόδων στον οποίο διαμαρτυρήθηκε για τη ταλαιπωρία των φορολογουμένων στη Θάσο. Σήμερα ή τη Δευτέρα θα δοθεί στη δημοσιότητα η δεύτερη προκήρυξη για την πρόσληψη προσωπικού στη νέα δημόσια ραδιοτηλεόραση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εκ του καταλόγου των θέσεων που θα καλυφθούν προκύπτει κατάργηση του ραδιοφωνικού σταθμού της Καβάλας. Μετά από ενέργειες του Νίκου Παναγιωτόπουλου τα Λασπόλουτρα των Κρηνίδων εντάσσονται σε πρόγραμμα του Υπουργείου Εργασίας ώστε 300 μέλη ΚΑΠΗ να φιλοξενηθούν σε αυτά πληρώνοντας μόνο το εισιτήριο. Το Υπουργείο αναλαμβάνει να πληρώσει έξοδα διαμονής και διατροφής σε ξενοδοχεία της περιοχής. Η ΝΕ ΚΚΕ Καβάλας κατήγγειλε χθες την πρόεδρο της Παιδόπολης Μαρίνα Φιλιππίδου ότι άσκησε πίεση σε υπάλληλο με αποτέλεσμα αυτή να βρεθεί στο Νοσοκομείο με κρίση άγχους. Η κ. Φιλιππίδου απάντησε ότι η πίεση στην υπάλληλο προέρχονταν όχι από την ίδια αλλά από το Υπουργείο.

 

Ομάδα εργασίας για το κτιριακό του ΙΚΑ και τον αγωγό ΤΑΡ δημιουργεί το τμήμα ΑΜ του ΤΕΕ. Για το κτιριακό του ΙΚΑ το τμήμα προσανατολίζεται να προτείνει αξιοποίηση του κτιρίου στο Καρνάγιο. 718 επιβάτες φέρνει το πρωί στην Καβάλα το κρουαζιερόπλοιο Orient Queen. Οι περισσότεροι είναι Κύπριοι. Ενοικιαστή για το κτίριο των Σφαγείων ψάχνει ο Δήμος Καβάλας. Σήμερα δεύτερη πλειοδοτική διαδικασία για τον Διόνυσο. Με τον Υπουργό Υγείας συναντήθηκε χθες ο Γιάννης Πασχαλίδης. 24 είναι τελικά οι καθηγητές του Ν. Καβάλας που κινδυνεύουν με απόλυση. Όλοι προέρχονται από τεχνικά και επαγγελματικά λύκεια. Λόγω απεργίας δεν λειτουργούν δεύτερη μέρα σήμερα οι υπηρεσίες του ΟΑΕΔ και του ΤΕΒΕ στην Καβάλα. Στις 7 το απόγευμα στο Επιμελητήριο συναντώνται πρόεδροι και εκπρόσωποι Επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα. Συζητούν το γνωστό θέμα των εγγυημένων από το δημόσιο δανείων. Συνεδριάζει το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας.

 

Συνέντευξη τύπου το μεσημέρι στο Δημαρχείο για την εκδήλωση «Πυροτεχνήματα» που παρουσιάζεται τη Κυριακή το βράδυ στο Φρούριο. Σήμερα και αύριο το βράδυ στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων η παράσταση «Μήδεια» με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Κιμούλη. Την Δευτέρα το βράδυ στο Φρούριο η συναυλία με την Ευανθία Ρεμπούτσικα. Λίγος κόσμος χθες το απόγευμα στη πρώτη εκδήλωση της κοινωνικής πρωτοβουλίας ΣτηρίΖΩ.

 

Η νέα διοίκηση της ΠΑΕ ΑΟΚ, στην οποία μετέχουν παλιά και νέα πρόσωπα, παρουσιάστηκε χθες σε συνέντευξη τύπου. Έναρξη προπονήσεων στις 12 Αυγούστου. Αργότερα θα ανακοινωθούν ποδοσφαιριστές και προπονητής. Χαμηλοί τόνοι σε σχέση με τον Ερασιτέχνη.

 

 

Διαβάστε επίσης