• 3 Μαΐου 2024,

Για το 44% των πολυκατοικιών δεν υπάρχει πετρέλαιο …

 Για το 44% των πολυκατοικιών δεν υπάρχει πετρέλαιο …

Έγινε μια έρευνα στην Αθήνα ,γιατί όλες οι έρευνες εκεί γίνονται αφού τελικά Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα , που έδειξε οτι το 44% των των πολυκατοικιών με κεντρική θέρμανση δεν ανάβει τα καλοριφέρ λόγω της υψηλής τιμής του πετρελαίου και λόγω βέβαια της κρίσης της οικονομικής που έχει επηρεάσει όλα τα βαλάντια.

Πέρσι την ίδια εποχή το ποσοστό αυτό άγγιζε το 33% και βλέπουμε οτι ένα χρόνο μετά τα πράγματα είναι χειρότερα.

Και αναρωτιέμαι ο έρμος ο Καβαλιώτης έπρεπε να γίνει αυτή η έρευνα στην πρωτεύουσα για να πάρουν χαμπάρι οτι οι έλληνες δεν έχουν και δεν μπορούν να πάρουν πετρέλαιο ;

Όλη η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει ένας τεκές αφού απο το μεσημέρι και μετά καίμε οτι βρούμε.

Να καίγαμε μόνο ξύλα ΄πάλι καλά.

Το ζόρι σε χιλιάδες οικογένειες είναι τόσο μεγάλο που πλέον το κάψιμο των ξύλων είναι πολυτέλεια.

Καίνε πρώτα τις μελαμίνες και κρατάνε τα ξύλα για τα γερά τα κρύα.

Παρόλα αυτά βέβαια ο Στουρνάρας επιμένει να λέει οτι η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης θα μείνει υψηλή και παροτρύνει όλους του έλληνες να σταματάνε να καίνε τα τζάκια , να πάρουν το επίδομα θέρμανσης και να λειτουργήσουν και πάλι τα καλοριφέρ.

Είδατε πόσο απλά είναι τα πράγματα για τον υπουργό Οικονομικών ;

Νομίζουν οτι με το επίδομα θέρμανσης έχουν λύσει το πρόβλημα.

Και αν φέτος το 44% των πολυκατοικιών στην Αθήνα δεν λειτούργησε τους καυστήρες του χρόνου μπορείτε να μου πείτε τι θα γίνει και που θα φθάσει αυτό το ποσοστό ;

Στο Ντουμπάϊ σκέφθεται η κυβέρνηση να λύσει το κυκλοφοριακό πρόβλημα δίνοντας το δικαίωμα να έχουν αυτοκίνητα μόνο οι πλούσιοι.

Οι φτωχοί δια νόμου θα απαγορεύεται να έχουν αυτοκίνητα και θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Θα μου πείτε υπάρχουν φτωχοί στο Ντουμπάϊ ;

Ο πιο φτωχός του Ντουμπάϊ είναι ο πιο πλούσιος έλληνας.

Κατα τα άλλα πάμε καλά και πορευόμαστε με καλή ψυχολογία μέσα στον Φλεβάρη που φαίνεται να μας πάει πρίμα.

Δεν έχει κρύο , έχει καλές και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αλλα έχει και μια φοβερή υγρασία που σου τρυπάει τα κόκαλα.

Το Σαββατοκύριακο που ακολουθεί αν δεν το ματιάξουμε θα είναι ένα Σαββατοκύριακο που θα θυμίζει πολύ ένα ανοιξιάτικο Σαββατοκύριακο.

Τα ραντεβού των αγροτών με τον Στουρνάρα και παράγοντες του υπουργείου οικονομικών συνεχίζονται προκειμένου να βρεθεί λύση και να μην αναγκστούνε οι αγρότες και κόψουν την Ελλάδα στα δύο όπως γινόταν τα τελευταία χρόνια κάθε φορά που η εκάστοτε κυβέρνηση ενοχλούσε τον κλάδο των αγροτών.

Το τελευταίο ραντεβού ήτανε να γίνει χθές το μεσημέρι και την ώρα που γράφονται οι γραμμές αυτές το ραντεβού του υπουργού με τους αγρότες δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Δε νομίζω οτι ο Στουρνάρας έχει την δυνατότητα και την διάθεση για παροχές οπότε είναι πολύ πιθανό οι αγρότες να αναγκαστούνε να αρχίσουν να κλείνουν δρόμους.

Βέβαια σε κάθε περίπτωση να ξέρετε οτι δεν είμαστε στην δεκαετία του 80 που με φοβερή ευκολία κλείνανε οι δρόμοι στην Ελλάδα οχι μόνο απο τους αγρότες αλλά απο όλους αυτούς που νιώθανε οτι θίγονται τα δικαιώματα τους απο τους κυβερνώντες.

Φαντάζομαι οτι οι κινητοποιήσεις των αγροτών και στην πιο σκληρή μορφή τους θα έχει μπλόκα στους δρόμους για μερικές ώρες της ημέρας και οχι συνέχεια όπως γινότανε στο παρελθόν.

Αφήστε που απο την ημέρα που μπήκαμε στην κρίση τα αυτοκίνητα έχουν εξαφανιστεί απο τους δρόμους και τις Εθνικές οδούς.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να έχετε το νού σας ..

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης