• 22 Μαΐου 2024,

Γιορτή με το μυαλό στα προβλήματα

 Γιορτή με το μυαλό στα προβλήματα

Η Ελληνική Αστυνομία τίμησε χθες τον προστάτη της, Άγιο Αρτέμιο με λιτό αλλά ουσιαστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων που η αστυνομική διεύθυνση Καβάλας υλοποίησε στην πόλη μας.

Το πρωί πραγματοποιήθηκε δοξολογία με αρτοκλασία στον ιερό ναό του Αποστόλου Παύλου, όπου εκτός την ηγεσία κι αξιωματικούς της διεύθυνσης, παρόντες ήταν ο βουλευτής Γιάννης Πασχαλίδης, ο στρατηγός διοικητής της 20ης μεραρχίας τεθωρακισμένων, οι δημοτικοί σύμβουλοι Βακιρτζή Έλσα, Ιατρού Σωτήρης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Άννα Σπανδώνη, ο αντιδήμαρχος Χριστόδουλος Μιχαλάκης, ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Γερομάρκος, ο περιφερειακός σύμβουλος Κώστας Παπακοσμάς.

Αμέσως μετά οι κύριοι Κοσκερίδης και Γκράνας, αστυνομικός διευθυντής και υποδιευθυντής αντίστοιχα, υποδέχτηκαν σε μία σύντομη προσφορά καφέ στο ξενοδοχείο Ωκεανίς, πολλούς αστυνομικούς, συνταξιούχους αστυνομικούς, πολίτες κι εκπροσώπους τοπικών φορέων.

Παρά το χθεσινό εορταστικό κλίμα οι αστυνομικοί έχουν το μυαλό τους στα προβλήματα. Ειδικότερα σ΄ αυτό της έλλειψης προσωπικού στη διεύθυνση Καβάλας. Μια ακόμα διαμαρτυρία αστυνομικών έγινε την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη. Ο πρόεδρος του τοπικού συλλόγου αστυνομικών Νίκος Ίμβρος είπε στην εφημερίδα μας τα εξής:

 

«Κατ΄ αρχήν θα ήθελα να ευχηθώ σ΄ όλο τον κόσμο χρόνια πολλά. Σήμερα γιορτάζει ο προστάτης άγιος της αστυνομίας Άγιος Αρτέμιος, που για μας είναι ο φύλακας άγγελός μας, σ΄ αυτό το δύσκολο έργο που εκτελούμε και πραγματικά επικαλούμαστε τις πρεσβείες του για να μας δίνει δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο έργο μας. Ένα έργο το οποίο τα τελευταία χρόνια για μας τους αστυνομικούς της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας, είναι πάρα πολύ δύσκολο, κυρίως λόγω τεράστιας έλλειψης προσωπικού».

ΕΡ: Δεν έχει αλλάξει κάτι τελευταία;;

ΑΠ: «Έχει αλλάξει προς το χειρότερο. Προς το καλύτερο δυστυχώς όχι. Ο Έβρος συνεχίζει ν΄ απασχολεί προσωπικό της δύναμής μας και η Θάσος αφού πέρασε η καλοκαιρινή περίοδος κι οι αποσπάσεις των συναδέλφων από άλλους νομούς και των δοκίμων ολοκληρώθηκε, είναι μία υπηρεσία η οποία στην ουσία υπολειτουργεί. Ενώ και στα υπόλοιπα αστυνομικά τμήματα τα ρεπό είναι περιορισμένα, καθώς συνάδελφοι αναγκάζονται πολλές φορές να επιβαίνουν σε περιπολικά με μόνο ένα άτομο, οπότε αυτό συνεπάγεται ότι για την αντιμετώπιση σοβαρών συμβάντων, να πηγαίνουν μόνοι τους, κάτι επικίνδυνο…»

 

Διαβάστε επίσης