• 1 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ 2013

Αυτή την εβδομάδα θα γίνει γνωστή η απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά σχετικά με την λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Έχει ήδη λάβει τις περισσότερες αποφάσεις των πρόσφατων γενικών συνελεύσεων των εμπορικών και επαγγελματικών συλλόγων. Όπως έχει δεσμευτεί, στην απόφαση του θα υιοθετεί το περιεχόμενο αυτών των αποφάσεων. Ως εκ τούτου στην Καβάλα, τη Χρυσούπολη, τις Κρηνίδες και την Ελευθερούπολη θα ισχύει ο ελάχιστος αριθμός των 7 Κυριακών που προβλέπει ο νέος νόμος. Στον υπόλοιπο νομό τα καταστήματα θα μπορούν να είναι ανοιχτά κάθε Κυριακή. Στο Νοσοκομείο Καβάλας σοβαρά τραυματισμένος νοσηλεύεται 59χρονος οδηγός από τη Χρυσούπολη, το όχημα του οποίου συγκρούστηκε χθες το απόγευμα με άλλο επιβατικό αυτοκίνητο. Το δυστύχημα έγινε στην εθνική οδό Καβάλας – Δράμας, στο Πολύστυλο. Ολοκληρώνεται ως το τέλος της εβδομάδας η ανάκριση για την υπόθεση Μπουδακίδου. Η δικογραφία θα αποσταλεί στο Εφετείο Θράκης απ’ όπου ως την Άνοιξη θα περιμένουμε το σχετικό βούλευμα. Σήμερα οι τελευταίες απολογίες για την υπόθεση των έργων του Βιοτεχνικού Πάρκου. Νέο 9μελες διοικητικό συμβούλιο εξέλεξαν χθες τα μέλη του νομαρχιακού συλλόγου ΑμΕΑ. Η προσέλευση στη κάλπη ήταν ικανοποιητική.

 

Στο Πολύστυλο λειτουργεί από σήμερα το νηπιαγωγείο του Δάτου. Συνάντηση με νηπιαγωγούς έκανε την προηγούμενη εβδομάδα η διοίκηση του συλλόγου εκπαιδευτικών Π.Ε. Καβάλας. Δεν θα περάσει από τα Τενάγη ο αγωγός ΤΑΡ, δήλωσαν οι αγρότες της περιοχής στους εκπροσώπους του έργου το Σάββατο. Χωρίς ουσιαστικά νέα η ενημέρωση που είχε προηγηθεί. Σε παθολογικά αίτια οφείλεται ο θάνατος 53χρονου οδηγού υπεραστικού λεωφορείου νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Το όχημα που οδηγούσε ο άτυχος οδηγός ακινητοποιήθηκε στα χωράφια, δίπλα στον δρόμο Ζυγός- Καβάλας. Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ υιοθέτησε την πρόταση της Συμπαράταξης Πολιτών. Ζητά να γίνει αναλυτικός έλεγχος στο κοινωνικό κατάστημα του Δήμου Καβάλας. Από το ταμείο της Ε.Ε. που αφορά τα έργα των κύριων διευρωπαϊκών δικτύων θα χρηματοδοτηθεί το έργο της σιδηροδρομικής σύνδεσης του νέου λιμανιού με τους Τοξότες, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Άρης Γιαννακίδης. Σήμερα παρέμβαση στον Γενικό Γραμματέα δημοσίων έργων για το ημιτελές λιμενικό έργο στο νέο λιμάνι.

 

Η νεολαία εθελοντισμού και άθλησης του Δήμου Καβάλας καθάρισε το Σαββατοκύριακο τις ακτές μέσα στη πόλη. Ίδια εξόρμηση και στη Νέα Καρβάλη. Το κρουαζιερίπλοιο «Λούις Αουρα» ήταν για λίγες ώρες χθες στο λιμάνι της Καβάλας. Η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας τίμησε χθες τον προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας «Άγιο Αρτέμιο». 145 μονάδες αίματος συγκεντρώθηκαν Παρασκευή και Σάββατο στην εθελοντική αιμοδοσία που έγινε στο Επιμελητήριο.

 

Τρίτη συνεχόμενη ήττα για τον ΑΟΚ. Χθες ηττήθηκε 2-1 από τον Εθνικό Γαζώρου, παρά το ότι αυτός έπαιζε με 10 παίκτες. Ο ΑΟΚ είχε ισοφαρίσει με τον Καπνίδη. Κι ενώ πίεζε για τη νίκη, δέχθηκε γκολ σε ξαφνική αντεπίθεση. Το Σάββατο η Ένωση ηττήθηκε 65-61 από τον Φίλιππο Βέροιας. Συνέχισε τις νίκες το Βυζάντιο, συντριβή του Άρη Ακροποτάμου στο Λάκκωμα, έχασε ο Ορφέας, ισόπαλος ο Νέστος.

 

 

Διαβάστε επίσης