• 18 Μαΐου 2024,

Γιορτή του Αγίου Τρύφωνα

 Γιορτή του Αγίου Τρύφωνα

«Ο καλός καιρός βοήθησε χθες για τις εορταστικές εκδηλώσεις επ΄ ευκαιρία της εορτής του Αγίου Τρύφωνα. Οι εκδηλώσεις στην ομώνυμη εκκλησία στην ανατολική πλευρά της πόλης, άρχισαν την προηγούμενη της εορτής ημέρα με πανηγυρικό εσπερινό.

Χθες ο κόσμος ήταν αρκετός. Στην πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστάτησε ο μητροπολίτης ΦΝΘ Προκόπιος. Εκεί ήταν επίσης η δήμαρχος Δ. Τσανάκα, αλλά κι ο δημοτικός σύμβουλος Μ. Παπαδόπουλος.

Οι εθελοντές κάτοικοι της συνοικίας του Αγίου Τρύφωνα, φρόντισαν για την καθαριότητα γύρω από τον Ιερό Ναό, όπως επίσης και για την δεξίωση που προσφέρθηκε στη συνέχεια με ζεστό τσάι.

Η εκκλησία ήταν γεμάτη από κόσμο, κάτοικοι του Αγίου Τρύφωνα, της συνοικίας δηλαδή, της όμορης συνοικίας του Περιγιαλίου, αλλά και καβαλιώτες διάφορα άλλα σημεία της πόλης.

Ημέρα χαράς, ημέρα γιορτής για τη συνοικία η χθεσινή, οι μόνιμοι κάτοικοι αυτής δεν είχαν διάθεση να αναφερθούν σε προβλήματα και δυσάρεστες καταστάσεις, φιλοξένησαν τους επισκέπτες με τον καλύτερο τρόπο, ειδικότερα μίλησαν με τη δήμαρχο για αρκετή ώρα, αφού και η κυρία Τσανάκα δεν ήταν μόνο στη θεία λειτουργία αλλά έμεινε για αρκετά λεπτά χθες στη δεξίωση που επακολούθησε.

Διαβάστε επίσης