Γιούργια !!!

 Γιούργια !!!

Η ψήφιση των προαπαιτούμενων part ii που έλαβε χώρα στο ελληνικό κοινοβούλιο προκάλεσε νέες ρωγμές στην κυβερνητική συμμαχία που έχει πέσει στους 153 βουλευτές.

Αυτό σημαίνει οτι στις επόμενες δύσκολες ψηφοφορίες για τα επόμενα προαπαιτούμενα , γιατί αυτά που ψηφίσανε προχθές δεν ήταν τα τελευταία , ίσως να υπάρχει πρόβλημα.

Απο την τελευταία παρτίδα των διαφωνούντων που γνωρίζανε απο πρίν τι τους περιμένει και είναι απαράδεκτο ενώ γνωρίζανε να  κάνουν πίσω λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία και να πληγώνουν την πλειοψηφία της κυβέρνησης που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος για να μπορέσουν να γίνουν οι μεταρρυθμίσεις και να πάμε παρακάτω.

Αν δεν φάμε τα σκατά δεν θα μπορέσουμε να βγούμε στην επιφάνεια.

Για να γίνει αυτό καταλαβαίνετε οτι θα πρέπει να υπάρχει σταθερότητα στην χώρα και όχι αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις που το πρόσφατο παρελθόν έχει δείξει οτι δεν κάνουν καλό αφού επι της ουσίας δεν αλλάζει τίποτα.

Η πολιτική μένει η ίδια και αλλάζουν απλώς τα πρόσωπα που καλούνται μα βάλουν την οικονομία της χώρας σε κίνηση ξεκινώντας κάθε φορά απο την αφετερία.

Αυτό που συμφέρει την Ελλάδα είναι να έχει μια σταθερή κυβέρνηση που θα μπορέσει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους δανειστές και να σμπρώξει την χώρα στην επόμενη μέρα. Χωρίς μεταρρυθμίσεις και αίμα δεν πρόκειται να πάμε παρακάτω. Νομίζω οτι αυτό μετά απο 5 χρόνια σκληρής λιτότητας και φοροεπιδρομών το έχουμε καταλάβει.

Ο άλλος δρόμος είναι γνωστός και νομίζω οτι οι έλληνες έχουν ξεκαθαρίσει οτι δεν τους ενδιαφέρει.

Οπότε : ΣΚΑΣΕ ΚΑΙ ΚΟΛΥΜΠΑ , για να χρησιμοποιήσουμε και μια αγαπημένη φράση του λαού του σοφού.

Μακάρι να γινόταν και αλλιώς αλλα δεν γίνεται.

Αυτό το αλλιώς πίστευε και ο Τσίπρας όσο ήταν στην αντιπολίτευση και όταν έγινε πρωθυπουργός κόντεψε να σφραγίσει την χώρα.

Αυτό που μας προβληματίζει πάντως είναι η προχειρότητα με την οποία η κυβέρνηση προσεγγίζει τα θέματα αφού διαπιστώνουμε οτι υπάρχει μια προχειρότητα και μια αφέλεια στις αποφάσεις των φόρων που αλλάζουν ώρα με την ώρα.

Φόρος στο κρασί , που μειώνεται μετά απο τις έντονες αντιδράσεις του κλάδου , αυξημένο ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση που τελικά αποσύρεται γιατί επίσης διαμαρτύρεται ο κλάδος και γενικότερα ένα μπέρδεμα με αποφάσεις που πρίν καν ανακοινωθούν επίσημα τις παίρνουν πίσω αφού και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν τι να κάνουν και που να βρούν τα ισοδύναμα.

Έχω την εντύπωση οτι αυτή την κυβέρνηση θα την φάνε τα ισοδύναμα. Μπορεί να γλυτώσουν απο τον ΕΝΦΙΑ αλλα απο τα ισοδύναμα δεν γλυτώνουν με τίποτα.

Αυτά τα ισοδύναμα είναι που δημιουργήσανε ρήγμα στην συγκυβέρνηση  κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας.

Με τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει θέμα ;

Αλλα μας λένε την μια , άλλα μας λένε την άλλη και άλλα αποφασίζουν γιατί και αυτοί τα έχουν χαμένα. Αυτό είναι ένα θέμα , σοβαρό, που θα πρέπει να απασχολήσει τον Τσίπρα.

Οι υπουργοί της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δείχνουν να είναι χαμένοι στην μετάφραση και αυτό είναι πρόβλημα. Μπορεί να μην είναι τόσο έντονο λίγους μόλις μήνες μετά τις εκλογές αλλα αν δεν βρούνε οι υπουργοί τα πατήματα τους και περνάει ο χρόνος με αυτές τις ανωμαλίες και αστάθειες σίγουρα στην διάρκεια της θητείας της η κυβέρνηση θα έχει πρόβλημα.

Αλλάζει ο καιρός απο αυτό το  Σαββατοκύριακο και θα πρέπει όλοι να έχουμε το νού μας για να μην αιφνιδιαστούμε.

Έρχονται και βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Τα μεταξωτά και να φυσάει λεβέντες που λέει και το τραγούδι.

Τελικά ο απολογισμός απο το εννιάωρο θρίλερ της τρομοκρατικής επίθεσης στο ξενοδοχείο στο Μαλί είναι 19 νεκροί.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης και το Μαλί ενώ ο Μπαράκ Ομπάμά δήλωσε οτι οι ΗΠΑ θα είναι αμείλικτοι απέναντι στην τρομοκρατία που απο τις πρόσφατες τελευταίες επιθέσεις αποδυκνείεται οτι έχει θεριέψει και τώρα τρέχουμε να προλάβουμε τα χειρότερα αναθεωρώντας ακόμα και την συνθήκη Σέγκεν.

Οι υπουργοί εξωτερικών των κρατών μελών της Ε.Ε. συναντήθηκα και να αποφάσισαν να ενταντικοποιηθούν οι έλεγχοι και στα εσωτερικά σύνορα των Ευρωπαϊκών χωρών με αυστηρούς ελέγχους ακόμα και στους πολίτες της Ε.Ε.

Αυτό σημαίνει οτι ίσως δεν θα φτάνει απο εδώ και στο εξής μόνο η ταυτότητα για τα ταξίδια μας εντός της Ευρώπης ενώ θα ενισχυθούν οι έλεγχοι και στα εξωτερικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πολλά απο αυτά που ξέραμε θα πρέπει να τα ξεχάσουμε μετά το τραγικό βράδυ της 13η Νοέμβρη στο Παρίσι. Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα. Να είστε καλά και να έχετε το νού σας γιατί οι καιροί εκτός απο δύσκολοι και ύποπτοι είναι και ύπουλοι.

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης