• 19 Απριλίου 2024,

Γιώργος Τσοκτουρίδης στους 93, 7: « Ο χρόνος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα»

 Γιώργος Τσοκτουρίδης στους 93, 7: « Ο χρόνος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα»

Ο Γιώργος Τσοκτουρίδης παραχώρησε συνέντευξη χθες το πρωί στο ραδιόφωνο της Πρωινής, μιλώντας για τις εξελίξεις που υπάρχουν όσον αφορά το θέμα του ΑΟΚ αλλά και για το γηπεδικό, όπου ο Δήμος Καβάλας δίνει το παραχωρητήριο στον ερασιτέχνη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του.

Ερώτηση: Τι πληροφορίες έχετε; Πότε θα γίνει η σύσκεψη; Ποιοι θα συμμετέχουν στη σύσκεψη;

Απάντηση: Ο Ιωαννίδης γύρισε το μεσημέρι της Πέμπτης. Τώρα δε ξέρω αν θα προλάβει σήμερα(χθες) να ασχοληθεί με το θέμα. Εχει και άλλες υποθέσεις απ` ότι μας πληροφόρησαν από το υπουργείο. Εμείς πιέζουμε προς αυτή την κατεύθυνση.

Θεωρώ ότι πιο πιθανό είναι να ασχοληθεί από Δευτέρα. Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να τον πιέσουμε να γίνει ακόμη και σήμερα. Είχα μια συζήτηση με τον κ. Καλογιάννη και μου είπε ότι αυτός δεν έχει προσκληθεί σε καμία σύσκεψη.

Είναι στην Αθήνα, αν τον καλέσουν θα πάει. Αυτό που μας είπε τελευταία ο κ. Πιλάβιος ήταν ότι στη σύσκεψη θα είναι σίγουρα αυτός, ο κ. Ιωαννίδης και ο πρόεδρος της Β` Εθνικής.

Ο κ. Μώραλης στο βαθμό που εμπλέκεται θα είναι. Αν μιλήσουνε για το θέμα της αναδιάρθρωσης της Σουπερ Λιγκ, φαντάζομαι θα είναι. Ο σχεδιασμός είναι του χρόνου 18 ομάδες στη Σουπερ Λιγκ, 18 ομάδες στη Β` Εθνική και μια επιπλέον στη Γ` Εθνική.

Ο λόγος το οποίο προτάθηκε αυτό, ήταν γιατί υπήρχε αντίδραση από τις ομάδες της Β` Εθνικής. Να γίνουν 21 αλλά μέχρι πότε, μας έλεγε ο κ. Καλογιάννης.

Ερώτηση: Το οικονομικό πως εμπλέκεται;

Απάντηση: Για να μπορέσουμε εμείς να τοποθετηθούμε στη Β` Εθνική, θα πρέπει να καλυφτεί η δαπάνη της επιχορήγησης μας με κάποιο τρόπο. Υπάρχουν οικονομικά προβλήματα και οι ομάδες που είναι στη Β` Εθνική, δε μπορούν να υποστούν περισσότερες μειώσεις στα εισοδήματα τους. Το 1 εκ γιατί τετραπλασιάστηκε;

Αθροίστηκε με αυτά που ούτως εις άλλως δίνει η πολιτείας στις ομάδες. Θα δούμε το νούμερο που θα είναι αλλά έχει να κάνει με το επιπλέον που δίνεται, συν αυτά που ούτως εις άλλως δινόταν μέχρι τώρα. Χρειάζεται πολιτική βούληση. Η συγεκριμένη διαδικασία η οποία υπάρχει, προβλέπει την επιστροφή μας στη Σουπερ Λιγκ. Πρακτικά πιο εύκολα θα μπορούσε να συζητηθεί η επιστροφή του ΑΟΚ, του Βόλου ακόμη και του Ηρακλή, στη Σουπερ Λιγκ, παρά σε κάποια άλλη κατηγορία. Εκεί ανήκουμε.

Αν βρισκόταν η πολιτεία και έλεγε ότι με την προηγούμενη διοίκηση έγιναν λάθη και τώρα θα δώσω περισσότερα χρήματα για να επιστρέψετε στη Σουπερ Λιγκ, τότε θα λυνόταν το θέμα. Στη Σουπερ Λιγκ τα ποσά όμως είναι πολύ μεγαλύτερα από τη Β` Εθνική.

Ερώτηση: Γίνεται τελικά ένα παζάρι στην όλη υπόθεση;

Απάντηση: Δε μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχει κάποιος στο παρασκήνιο και θέλει να το σταματήσει. Από τις 18 ομάδες της Β` Εθνικής, ενδεχομένως να είναι εκεί αρκετές… παράνομα. Δε νομίζω ότι μπορεί να πιέσει κάποια ομάδα εναντίον μας, αφού μπορεί να πει ο υπουργός να γίνει έλεγχος στους φακέλους. Εμάς δε μας ενδιαφέρει τι λέει ο κ. Κούγιας.

Ποιον θέλει και δε θέλει. Ολοι αντιλαμβάνονται ότι αυτές οι τρείς ομάδες, θέλουν κάπου να τοποθετηθούν, ώστε να δικαιωθούν υπό την έννοια ότι αδικηθήκανε πέρυσι και το παραδέχτηκαν όλοι. Οπότε δε συζητάμε για το αν μας θέλουν κάποιες ομάδες. Είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Πρέπει ο κ. Ιωαννίδης να τους καλέσει όλους και να τους πει, ότι αυτές οι ομάδες θα τοποθετηθούν εκεί. Τα χρήματα είναι το δεύτερο θέμα, το πρώτο είναι η βούληση. Να ξεκαθαριστεί η βούληση της πολιτείας. Θέλουμε πιο δυναμικό τον κ. Ιωαννίδη. Εκεί που πρέπει είναι, γιατί να μην είναι και σε μας;

Ξεπερνιέται και η αναδιάρθρωση. Ο Ιωαννίδης θα μπορούσε να είχε καθαρίσει την υπόθεση ακόμη και μέσα στο αεροπλάνο.

Ας βρούνε όλες τις προϋποθέσεις. Εμείς ο Βόλος και ο Ηρακλής δεν πρέπει να πάμε να διαπραγματευθούμε. Ο υπουργός πρέπει να μας φωνάξει και να μας δικαιώσει για το λάθος που έγινε πέρυσι. Έχουμε πάει 100 φορές στην ΕΠΟ, να πούμε τι από εδώ και πέρα. Δεν έχουμε περιθώρια, πρέπει να γίνει άμεσα η τοποθέτηση.

Ερώτηση: Τι θέμα υπάρχει με το γήπεδο;

Απάντηση: Δε μας ενοχλεί που το παραχωρητήριο θα δοθεί στον ερασιτέχνη. Απλά για μένα και την προσπάθεια που έχει γίνει όλο αυτό το διάστημα θα ήταν ιδιαίτερα τιμητικό να γινόταν η παραχώρηση απευθείας στην ΠΑΕ. Ο ερασιτέχνης βέβαια είναι κομμάτι από μας. Είναι το 45%.

Πρακτικά ο ερασιτέχνης θα πάρει το παραχωρητήριο από το Δήμο και στη συνέχεια θα το παραχωρήσει σε μας, αφού κάτι τέτοιο χρειάζεται στην ΕΕΑ. Δεν έχουμε ανησυχία, ο Δήμος μέχρι τώρα μας έχει συμπαρασταθεί, ήταν κοντά μας σε ότι χρειαζότανε. Δεν υπάρχει πρόβλημα, μίλησα με το Δήμαρχο και μου εξήγησε τους λόγους που γίνεται αυτό.

Δε χάθηκε ο κόσμος, υπάρχουν πιο σοβαρά προβλήματα που πρέπει να τρέξουμε. Εγώ είμαι αντιπρόεδρος του ερασιτέχνη, αρχικά ήταν να γίνει το παραχωρητήριο σε μας και μας ξένισε λίγο, στο ότι θα γινόταν με μια καινούργια ανάθεση στον ερασιτέχνη. Εγώ για το καλό της ομάδας, είμαι έτοιμος να πειστώ για οτιδήποτε. Στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει θέμα. Ας γίνει η ανάθεση και εμείς χρειαζόμαστε κοντά μας και τον ερασιτέχνη και το Δήμο. Θα χρειαστούμε πολλά πράγματα και ο Δήμος θέλουμε να μας βοηθήσει.

Ερώτηση: Από μεταγραφές κάνει τίποτα η ΠΑΕ η περιμένει την απόφαση;

Απάντηση: Κοιτάξτε, έχουμε συζητήσει με πολλά άτομα αλλά έκλεισαν αλλού. Υπάρχουν κάποιοι παίκτες που έχουν περάσει στο παρελθόν από την Καβάλα και έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να γυρίσουν. Μας ενδιαφέρει και μας να γυρίσουν. Με αυτούς έχουμε ανοικτή επικοινωνία μαζί τους. Τώρα με παίκτη που δε μας γνώριζε πιο μπροστά, δε μπορώ να συζητήσω. Υπό την έννοια, ότι περιμένει μια δυο μέρες και μετά μας παίρνει τηλέφωνο και μας λέει ότι δεν υπάρχει κάτι εδώ. Δεν είναι σαφές το τοπίο. Έχουμε μιλήσει και με προπονητές. Από τους 16 παίκτες, οι 12 έχουν κλείσει αλλού. Οπότε ξεκινάμε από την αρχή.

Είναι μεγάλο πρόβλημα η καθυστέρηση. Ευτυχώς που δόθηκε η προκαταβολή για προπονητικό κέντρο. Εγώ είχα πιστέψει ότι 1 Αυγούστου θα πηγαίναμε για προετοιμασία σε προπονητικό κέντρο.

Ο χρόνος είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα, μακάρι και σήμερα να ήξερα μέχρι το μεσημέρι. Το Σαββατοκύριακο ήδη θα είχαμε συμφωνήσει με τους πρώτους παίκτες. Τώρα τι να κάνουμε;

 

Διαβάστε επίσης