Γκαζάκι στο Αυτόνομο Στέκι – Ναρκωτικά στο Παληό

 Γκαζάκι στο Αυτόνομο Στέκι – Ναρκωτικά στο Παληό

Από πλευράς αστυνομικού δελτίου, δύο περιστατικά ξεχωρίζουν για το διήμερο Παρασκευής – Σαββάτου. Το πρώτο σημειώθηκε ουσιαστικά τα ξημερώματα της Κυριακής, στην οδό Φιλίππου στη συνοικία του Αγίου Ιωάννου. Άγνωστοι τοποθέτησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό – γκαζάκι- στην είσοδο των γραφείων του αυτόνομου στεκιού Καβάλας.

Από την ενεργοποίηση του μηχανισμού δεν υπήρξαν καθόλου υλικές ζημιές.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά τη σύλληψη ατόμων στο Παληό για κατοχή μικροποσότητας χασίς.

Σχετικά με το πρώτο περιστατικό , η γενική αστυνομική διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Στις 9/3/2014, από τις 2.00 μέχρι τις 2.05 το πρωί στην Καβάλα, άγνωστοι δράστες τοποθέτησαν έμπροσθεν αυτόνομου στεκιού αντιεξουσιαστών, ένα αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό – γκαζάκι – προκαλώντας έκρηξη χωρίς να προκληθούν υλικές ζημιές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στο σημείο έφτασε προληπτικά όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Πριν από περίπου 8 μήνες, στο ίδιο στέκι είχαν τοποθετηθεί τρία γκαζάκια. Και τότε οι υλικές ζημιές ήταν σχετικά περιορισμένες.

Για το περιστατικό των συλλήψεων στο Παληό κι άλλα αστυνομικά νέα ακολουθούν τα ακόλουθα δελτία τύπου:

 

Σύλληψη τριών ημεδαπών για κατοχή ναρκωτικών

 

Συνελήφθησαν στις (7-3-2014) το μεσημέρι, στο Παληό και στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 44, 43 και 43 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους τρεις δράστες, διότι εντόπισαν και κατέσχεσαν:

•Στην κατοχή του 44χρονου, τρεις (3) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 7,2 γραμμαρίων και δύο

(2) αυτοσχέδια τσιγάρα με ακατέργαστη κάνναβη.

•Στο σπίτι του ενός 43χρονου, μία (1) συσκευασία με ακατέργαστη κάνναβη, βάρους 12 γραμμαρίων.

•Στο σπίτι του δεύτερου 43χρονου, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους 33 γραμμαρίων και μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.

 

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος δύο ατόμων για κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου

 

Σχηματίσθηκε δικογραφία, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, σε βάρος ενός 17χρονου ημεδαπού και ενός 16χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αρμενίας, για κλοπή δίκυκλου μοτοποδηλάτου.

Ειδικότερα, στις (7-3-2014) το βράδυ, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης, εντόπισαν τους δύο δράστες να επιβαίνουν σε ένα δίκυκλο μοτοποδήλατο, το οποίο, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, είχαν αφαιρέσει, την 28-2-2013, το βράδυ, από την πόλη της Αλεξανδρούπολης.

Το δίκυκλο κατασχέθηκε και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Σημειώνεται ότι ο 17χρονος έχει απασχολήσει επανειλημμένα κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου, ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης.

 

Σύλληψη δύο ημεδαπών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της προμήθειας και κατοχής ναρκωτικών

 

Συνελήφθησαν στις (7-3-2014) το απόγευμα, σε χωριά της Δράμας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 22 και 21 ετών, κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι όπως προέκυψε, ο 22χρονος προμήθευσε τον 21χρονο με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, η οποία βρέθηκε στην κατοχή του δεύτερου και κατασχέθηκε.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Δράμας.

 

Σύλληψη ημεδαπού για κατοχή αρχαίων αντικειμένων

 

Συνελήφθη στις (7-3-2014) το απόγευμα, στον Ήφαιστο Ροδόπης, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 44χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση του νόμου περί προστασίας των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 44χρονο, διότι εντόπισαν στην οικία του και κατέσχεσαν:

•64 χάλκινα νομίσματα βυζαντινής περιόδου

•38 χάλκινα αντικείμενα – κοσμήματα

•2 μαρμάρινα αρχιτεκτονικά τμήματα

•17 αντικείμενα – χάντρες βυζαντινής περιόδου

•11 μολύβδινα αντικείμενα βυζαντινής – ρωμαϊκής περιόδου

•1 τμήμα βυζαντινού αγγείου

•1 πήλινο σφονδύλι

•1 τμήμα γυάλινων βραχιολιού βυζαντινής περιόδου

•8 θραύσματα γυάλινων αντικειμένων βυζαντινής περιόδου

•1 πήλινο αντικείμενο

•1 μηχάνημα ανίχνευσης μεταλλικών αντικειμένων

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών.

 

Σύλληψη δύο (2) αλλοδαπών διακινητών οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη

 

Συνελήφθησαν στις (8-3-2014) το βράδυ, στην Εγνατία Οδό (κόμβο Αλεξανδρούπολης), από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, ένας 49χρονος υπήκοος Τουρκίας και μία 54χρονη υπήκοος Λετονίας, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας έναν μη νόμιμο μετανάστη, υπήκοο Συρίας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο εσωτερικό του Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητου, με τούρκικες πινακίδες, που επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί διακινητές, διαπίστωσαν ότι προωθούσαν από κοινού στην ενδοχώρα έναν (1) μη νόμιμο μετανάστη.

Κατασχέθηκε ένα (1) Δ.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αλεξανδρούπολης.

 

 

 

Διαβάστε επίσης