Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης ο Ν. Τσουμπάκης;

 Υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης ο Ν. Τσουμπάκης;

Ο πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Καβάλας Νίκος Τσουμπάκης είναι πιθανός υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καβάλας με το ψηφοδέλτιο της ΔΗΜΑΡ (υποψήφιος Περιφερειάρχης Βασίλης Τραϊφόρος). Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει μάλλον την Τετάρτη σε εκδήλωση στην Κομοτηνή. Η εκδήλωση αυτή επρόκειτο να γίνει προχθές Σάββατο αλλά πήρε αναβολή λίγων ημερών. Ο λόγος είναι οι διεργασίες που συνεχίζονται, αφορούν όπως φαίνεται άλλους νομούς της ΑΜΘ και λιγότερο την περίπτωση της Καβάλας.

Για την υποψηφιότητα Τσουμπάκη λέγεται ότι σχετική απόφαση έλαβε ήδη η ΝΕ ΔΗΜΑΡ Ν. Καβάλας. «Ο Νίκος Τσουμπάκης θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Καβάλας κατά 99%» είπε χθες Κυριακή εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Καβάλας. Υπάρχουν κι αντίθετα σενάρια σύμφωνα με τα οποία η απόφαση ναι μεν πάρθηκε στη νομαρχιακή επιτροπή αλλά στο τέλος μπορεί και να αλλάξει. Ο Νίκος Τσουμπάκης προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, εντάχθηκε στη ΔΗΜΑΡ σχετικά πρόσφατα κι όπως έγινε γνωστό με χαρά δέχεται μια τέτοια υποψηφιότητα. Μετέχει στη νομαρχιακή επιτροπή μετά τις εκλογές που έγιναν στο τέλος του 2013.

Σχετικά με την περίπτωση του Δήμου Καβάλας η τοπική ΔΗΜΑΡ διαψεύδει τις πληροφορίες ότι στο τέλος θα αποφύγει να λάβει οποιαδήποτε απόφαση. Αναγνωρίζει από την άλλη πλευρά ότι η λήψη απόφασης καθυστέρησε. Αυτό έγινε γιατί ενώ όλα έδειχναν έτοιμα να εξελιχθούν υπέρ του εν ενεργεία Δημάρχου, ανέκυψε το σενάριο Λάζαρου Βασιλειάδη. Ο καιρός πέρασε, τα δεδομένα άλλαξαν κι η υποψηφιότητα Βασιλειάδη έχει απομακρυνθεί.

Η Νομαρχιακή ΔΗΜΑΡ Καβάλας συνεδρίασε την προηγούμενη εβδομάδα όπου συζητήθηκε το θέμα του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη. Εκεί πάρθηκε η απόφαση περί του Νίκου Τσουμπάκη. Κάποια όμως μέλη της ΝΕ ΔΗΜΑΡ Καβάλας ισχυρίζονται ότι οι αντιδράσεις του κόσμου στο άκουσμα της απόφασης για τον Νίκο Τσουμπάκη δεν ήταν θετικές κι έτσι επιχειρούν η συζήτηση να γίνει από την αρχή. Σε αυτό το πλαίσιο ακούστηκε και το όνομα του δικηγόρου Γιάννη Μούτλια. Η πλειοψηφία των μελών της νομαρχιακής ΔΗΜΑΡ Καβάλας «απαντά» ότι η απόφαση για τον Νίκο Τσουμπάκη πάρθηκε, δεν αλλάζει και δεν υπάρχει λόγος να αλλάξει! Ο ίδιος ο Νίκος Τσουμπάκης είναι ολοφάνερο ότι επιθυμεί να είναι υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, κρατά στάση αναμονής μέχρι την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του. Τσουμπάκης- Κούτρας αλλά και Μούτλιας υπογράφουν το κείμενο του κόμματος για τη διεύρυνση του εν όψει ευρωεκλογών. Και οι τρεις προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ. Ενώ τάσσονται υπέρ της ΔΗΜΑΡ για τις ευρωεκλογές, επικράτησε η άποψη ότι μπορούν να αξιοποιηθούν στις τοπικές εκλογές.

 

 

Διαβάστε επίσης