• 16 Μαΐου 2024,

Γονείς βιαστείτε! – Για τις εγγραφές & επανεγγραφές στους παιδικούς σταθμούς

 Γονείς βιαστείτε! –  Για τις εγγραφές & επανεγγραφές στους παιδικούς σταθμούς

Από την Τρίτη 10 Ιουνίου άρχισαν οι εγγραφές κι επανεγγραφές βρεφών και νηπίων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Καβάλας ενόψει της επόμενης σεζόν. Όπως διευκρίνισε ο πρόεδρος του νομικού προσώπου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ του δήμου Καβάλας Λεωνίδας Παππάς, οι γονείς θα πρέπει να υποβάλλον οπωσδήποτε την αίτηση εγγραφής ή επανεγγραφής των παιδιών τους ανεξάρτητα από την αίτηση εντάξεως στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ.

Αυτό σημαίνει πως οι γονείς θα πρέπει να καταθέσουν την αίτηση τώρα ανεξάρτητα εάν το πρόγραμμα προκηρυχθεί αργότερα, όταν και θα πρέπει να καταθέσουν εκ νέου αίτηση για την ένταξή τους. Η προθεσμία άρχισε από τις 10/6 και το περιθώριο θα συνεχιστεί έως το τέλος του Ιούνη και οι γονείς θα πρέπει να προσέρχονται στην οδό Αρκαδίου, όπου βρίσκονται τα γραφεία της διοίκησης του νομικού προσώπου, προσκομίζοντας τα σχετικά δικαιολογητικά ώστε να καταθέτεται και η αίτησή τους.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ αναμένει την εκ νέου δημοσίευση της πρόσκλησης για το πρόγραμμα δωρεάν τροφείων του ΕΣΠΑ, κάτι που σύμφωνα με την εκτίμηση του Λεωνίδα Παππά θα πρέπει να υπολογίζεται περίπου στα τέλη Ιουνίου. Ευτυχώς ο αρμόδιος υφυπουργός παρέμεινε στη θέση του παρά τον ανασχηματισμό της Δευτέρας και βάσει των διαβεβαιώσεών του, το πρόγραμμα των δωρεάν τροφείων θα είναι όμοιο του περσινού.

Υπενθυμίζεται πως οι παιδικοί σταθμοί του δήμου Καβάλας λειτουργούν δώδεκα μήνες το χρόνο και μόνο τον Αύγουστο παραμένουν κλειστοί. Από το σύνολο των 880 βρεφών και νηπίων που φιλοξενούνται σήμερα στους παιδικούς σταθμούς τα 600 είναι ενταγμένα στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ. Το νούμερο δε θα μειωθεί, αντιθέτως εκφράζονται οι προσδοκίες ότι ίσως αυξηθεί κιόλας, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχουν ενδιαφερόμενες οικογένειες. Τη νέα σεζόν θα λειτουργήσει ο καινούργιος βρεφονηπιακός σταθμός της Νέας Καρβάλης, τα εγκαίνια του οποίου αναμένονται, ενώ εντός του φθινοπώρου θα λειτουργήσει και ο σταθμός της οδού Εκάβης. Αν και η λειτουργία του δεύτερου σταθμού εξαρτάται και από την προμήθεια του εξοπλισμού.

 

Διαβάστε επίσης