• 2 Ιουνίου 2024,

Γρανάς – Γερομάρκος στην Αθήνα

 Γρανάς – Γερομάρκος στην Αθήνα

Στην Αθήνα με διπλή αποστολή ταξιδεύουν σήμερα οι αντιπεριφερειάρχες Αρχέλαος Γρανάς και Γιώργος Γερομάρκος. Θα έχουν δύο προγραμματισμένες συναντήσεις, κι οι δύο τουριστικού ενδιαφέροντος.

Πρόκειται να συναντήσουν εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρίας ίνσι τζετ, αεροπορική εταιρία που φημίζεται για τα φτηνά εισιτήρια των πτήσεών της σε όλη την Ευρώπη. Θα συναντήσουν επίσης τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Πάνο Λειβαδά.

Η συζήτηση με τους εκπροσώπους της αεροπορικής εταιρίας ίνσι τζετ άρχισε πριν από 15 περίπου ημέρες, με πρωτοβουλία του αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαου Γρανά. Οι εκπρόσωποι της Καβάλας προσπαθούν να φέρουν την ίνσι τζετ στο αεροδρόμιο της Χρυσούπολης, έστω ως ενδιάμεσο σταθμό στις πτήσεις της αεροπορικής εταιρίας από την Αθήνα στη γαλλική πόλη Λυών. Υπάρχει αισιοδοξία ότι αυτός ο στόχος θα επιτευχθεί και με το σημερινό ραντεβού, ενώ ο αντιπεριφερειάρχης συζητά και με την Aegean, γνωστή ελληνική αεροπορική εταιρία, προκειμένου κι αυτή να βάλει στους προορισμούς της το αεροδρόμιο της Χρυσούπολης.

Με τον γενικό γραμματέα του ΕΟΤ Π. Λειβαδά οι κύριοι Γρανάς και Γερομάρκος θα συζητήσουν το γνωστό πρόβλημα, έλλειψης προσωπικού σε όλη την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Εκκρεμούν προς έγκριση από μηχανικό του ΕΟΤ 150 επενδυτικά σχέδια, τα περισσότερα προερχόμενα από το νομό Καβάλας.

Η μηχανικός του ΕΟΤ στην Κομοτηνή, έλαβε άδεια κύησης με αποτέλεσμα να υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα, εδώ και πολλούς μήνες.

Οι δύο αντιπεριφερειάρχες θα προσπαθήσουν να πείσουν τον κ. Λειβαδά την επεξεργασία των φακέλων με τα επενδυτικά σχέδια ν΄ αναλάβουν μηχανικοί του ΕΟΤ στη Θεσσαλονίκη, ή όπου αλλού είναι διαθέσιμοι.

Πολλά από τα επενδυτικά σχέδια αναφέρονται σε αναβάθμιση υφιστάμενων μονάδων. Ορισμενα από αυτά έχουν προϋπολογισμό έως και ένα εκατομμύριο ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης