• 19 Μαΐου 2024,

Δήλωση Μανώλη Φρατζεσκάκη για το μνημείο των Εβραίων Καβαλιωτών

 Δήλωση Μανώλη Φρατζεσκάκη για το μνημείο των Εβραίων Καβαλιωτών

Σχετικά με το θέμα της αναβολής της τελετής αποκαλυπτηρίων του μνημείου των αφανισθέντων στο ολοκαύτωμα Εβραίων της Καβάλας που απασχόλησε την κοινή γνώμη της Καβάλας, αλλά και ολόκληρης της χώρας προτίμησα να αφήσω την σκόνη να κάτσει για να τοποθετηθώ και να τονίσω τα εξής:

1ον Η ΝΔ απέδειξε την ευαισθησία της απέναντι στα θύματα του ολοκαυτώματος φέρνοντας, με πρωτοβουλία του Προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, νόμο που χαρακτηρίζει ως ποινικό αδίκημα την αμφισβήτηση του ολοκαυτώματος.

2ον  Δυο Δήμαρχοι μέλη του κόμματος μας και έχοντας την στήριξη του στις Δημοτικές εκλογές ανέδειξαν το θέμα σε σχέση με τους Καβαλιώτες Εβραίους. Ο πρώτος είναι ο κ. Ε. Εριφυλλίδης, φέρνοντας το 2004 πρόταση στο τότε Δημοτικό Συμβούλιο για ανέγερση του Μνημείου και το δεύτερο είναι η κ. Δ. Τσανάκα η οποία ανέλαβε την πρωτοβουλία για την υλοποίηση της το 2015.

3ον Άραγε στα χρόνια που μεσολάβησαν αυτοί που χύνουν σήμερα  “κροκοδείλια δάκρυα” για την αναβολή των εγκαινίων γιατί δεν προχώρησαν στην υλοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβούλιου του 2004 ως διοίκηση και οι υπόλοιποι που δεν ήταν στην διοίκηση, γιατί αφού δείχνουν τόση ευαισθησία δεν έφεραν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κοινή γνώμη της πόλης όλα αυτά τα χρόνια; Η υποκρισία τους δεν κρύβεται με τίποτα !

4ον Είναι στην απολύτως θετική κατεύθυνση η ανάληψη ευθύνης καθώς και το θάρρος που επέδειξε η Δήμαρχος Καβάλας κ. Δήμητρα Τσανάκα να αποκαταστήσει τις παρεξηγήσεις και τις δυσλειτουργίες που προέκυψαν με το ζήτημα της αναβολής της τοποθέτησης του μνημείου, καθώς και η δέσμευση της να προχωρήσει άμεσα στην ανέγερση του.

5ον Καλό θα ήταν αγαπητέ συμμαχητή κ.Καραγκούνη,  ,εκπρόσωπε τύπου της ΝΔ, πριν προβείτε σε ανακοινώσεις για θέματα τοπικού ενδιαφέροντος να ενημερώνεστε από τα κατά τόπους όργανα του κόμματος.

Μανώλης Φραντζεσκάκης

πρόεδρος ΔΗΜΤΟ ΝΔ Καβάλας

 

 

Διαβάστε επίσης