• 7 Μαΐου 2024,

Δίνει λίπασμα, παίρνει πρώτες ύλες

 Δίνει λίπασμα, παίρνει πρώτες ύλες

Ηρεμία επικρατεί στο εργοστάσιο των λιπασμάτων. Προς το παρόν δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα εξαιτίας του ότι διέκοψαν τη λειτουργία τους τα τραπεζικά καταστήματα. Οι κύριοι Τσάρας και Μπεχράκης έκαναν μια συγκεκριμένη συμφωνία αρχές Ιουνίου η οποία δικαιώνεται αυτή την περίοδο στην πράξη. Συμφώνησαν με δύο εταιρίες ανταλλαγή, δίνοντας η ΒΦΛ λιπάσματα που η ίδια παράγει κι αντί να πληρωθεί θα πάρει πρώτες ύλες που είναι στην εταιρία απαραίτητες.

Με αυτόν τον τρόπο η βιομηχανία φωσφορικών λιπασμάτων έχει εξασφαλίσει την προμήθεια α΄ υλών, για το επόμενο χρονικό διάστημα χωρίς να χρειάζεται να πληρώνει για τις πρώτες ύλες μετρητοίς όπως γίνεται παντού αλλού στην αγορά.

Η Βιομηχανία έκανε και στο παρελθόν τέτοιες συμφωνίες με τις συγκεκριμένες εταιρίες. Συμπτωματικά η πιο πρόσφατη τον Ιούνιο ήταν και η μεγαλύτερη, καθώς και οι δύο πλευρές ήταν ικανοποιημένες από την έως τότε συνεργασία τους, με τον τρόπο που ήδη αναφέραμε.

Με λίγα λόγια η διακοπή λειτουργία των τραπεζών δεν επηρεάζει ιδιαίτερα τη λειτουργία της εταιρίας και την παραγωγική διαδικασία στο εργοστάσιο της Νέας Καρβάλης.

Υπάρχουν κάποια καθημερινά μικροπροβλήματα τα οποία αντιμετωπίζονται.

Το σωματείο προσκάλεσε στο εργοστάσιο τους κυρίους Τσάρα και Μπεχράκη. Προς το παρόν δεν γνωρίζει πότε οι δύο άνδρες θα καταφέρουν να βρεθούν στη Νέα Καρβάλη, για μία συνάντηση με το νέο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου.

Προς τους εργαζόμενους οφείλονται δύο 15νθήμερα για τα οποία η εταιρία ισχυρίζεται ότι καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να τακτοποιήσει το θέμα, πιέζεται δε κι από τους εργαζόμενους μεμονωμένα αλλά κι από το σωματείο των εργαζομένων πιο συγκεκριμένα και πιο συστηματικά.

 

Διαβάστε επίσης