• 19 Μαΐου 2024,

Κάηκαν παλιά λάστιχα στο Χαλκερό

 Κάηκαν παλιά λάστιχα στο Χαλκερό

Ένα όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας ειδοποιήθηκε και κινητοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας περίπου στις 10.00 ν΄ αντιμετωπίσει περιστατικό πυρκαγιάς κοντά στο χωριό Χαλκερό. Η δουλειά που είχε να κάνει το πλήρωμα του πυροσβεστικού οχήματος ήτανε μάλλον εύκολη. Πάντως το περιστατικό διερευνάται καθώς από άγνωστη αιτία εκδηλώθηκε πυρκαγιά, κοντά στο χωριό Χαλκερό που έκαψε λίγα ξερά χόρτα όπως επίσης και παλιά ελαστικά αυτοκινήτων.

Οι πυροσβέστες επέστρεψαν σύντομα σχετικά στη βάση τους, στο κτήριο της πυροσβεστικής υπηρεσίας στην Καβάλα.

Οι Πυροσβεστικές αρχές προειδοποιούν και πάλι τους πολίτες τώρα που το θερμόμετρο ανεβαίνει να φροντίσουν οι ίδιοι για τα ξερά χόρτα, έξω από το σπίτι τους, να είναι περισσότερο προσεκτικοί.

Από τις 15 Ιουλίου και μετά θα ενεργοποιηθούν πιο δυναμικά με βάση συγκεκριμένο πρόγραμμα που αφορά κυρίως το περιαστικό δάσος οι εθελοντικές ομάδες αποτελούμενες από πολίτες είτε μεμονωμένους, είτε οργανωμένες πρωτοβουλίες τοπικών συλλόγων.

Μέχρι τώρα το καλοκαίρι χαμογελά στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς τα περιστατικά είναι πολύ λίγα, βέβαια τον Ιούνιο το καλοκαίρι υποχώρησε καθώς οι βροχές ήταν πολύ συχνές.

Ο διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Καβάλας Σωτήρης Κορέλας βρέθηκε χθες στο αεροδρόμιο «Μ. Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης. Είχε την πρώτη του συνάντηση με τους πιλότους των πυροσβεστικών αεροσκαφών τύπου Πετζετέλ, που βρίσκονται στο αεροδρόμιο έτοιμοι για δράση, εδώ και περίπου μία εβδομάδα.

Τα δύο αεροσκάφη τύπου Πετζετέλ που θα βοηθήσουν αν και όταν χρειαστεί την πυροσβεστική υπηρεσία, θα παραμείνουν στο αεροδρόμιο «Μ. Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης, όπως κάθε χρόνο, μέχρι το τέλος της πυροπροστασίας της αντιπυρικής περιόδου.

Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία καθώς από τη μια είναι έτοιμοι χωρίς πολλά περιστατικά μέχρι τώρα, από την άλλη κατανοούν ότι ο πραγματικός κίνδυνος έρχεται, καθώς η περίοδος με την υψηλή επικινδυνότητα αφορά το δεύτερο 15νθήμερο του Ιουλίου κι όλο τον Αύγουστο.

Διαβάστε επίσης