• 28 Μαρτίου 2024,

«Δείτε το ουσιαστικά κι όχι δικαστικά»

 «Δείτε το ουσιαστικά κι όχι δικαστικά»

Συνεχίστηκαν χθες στην Αθήνα οι διαβουλεύσεις όσον αφορά το παλιό Νοσοκομείο της πόλης. Χθες αυτές οι συζητήσεις έγιναν σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο. Συμμετείχαν (με τον έναν ή τον άλλο τρόπο) οι Άδωνις Γεωργιάδης, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Θρασύβουλος Βεντούρης, Χρήστος Κοπατσάρης.

Παναγιωτόπουλος και Κοπατσάρης προσπαθούν να αποτρέψουν τις βιαστικές αποφάσεις που θα περιπλέξουν κι άλλο τη κατάσταση. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος φέρεται να είπε χθες στον Υπουργό Υγείας ότι το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά κι όχι δικαστικά. Ο βουλευτής της Καβάλας προωθεί την ιδέα μιας σύσκεψης στην οποία παρόντες θα είναι όλοι οι εμπλεκόμενοι. Ο Υπουργός φέρεται να έχει δώσει συγκεκριμένες οδηγίες στον κ. Βεντούρη, διοικητή της 4ης ΥΠΕ. Ευτυχώς μέχρι τώρα το Υπουργείο δεν έχει αποφασίσει το επόμενο βήμα του. Το γεγονός δημιουργεί ελπίδες στο τέλος να γίνει κάτι άλλο από το έως πρόσφατα πιθανότερο, τη προσφυγή στη δικαιοσύνη.

Χθες ο Γιάννης Πασχαλίδης έδωσε στη δημοσιότητα απάντηση σε ερώτηση του, την οποία υπογράφει ο Υφυπουργός Υγείας κ. Μπέζας. Η απάντηση Μπέζα επικαλείται την από καιρό αναμενόμενη γνωμοδότηση της υπηρεσίας δημοσίων κτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών. «Μέχρι τότε δεν μπορεί να γίνει καμιά αξιοποίηση των κτιρίων του παλιού νοσοκομείου της Καβάλας» γράφει επίσης το κείμενο Μπέζα.

 

Διαβάστε επίσης