Προβληματισμός για την αυτοαξιολόγηση

 Προβληματισμός για την αυτοαξιολόγηση

Πολλοί δάσκαλοι και νηπιαγωγοί ήταν μέχρι αργά της Τετάρτης, στη δημοτική βιβλιοθήκη, στην έκτακτη γενική συνέλευση, του τοπικού συλλόγου. Για πολύ ώρα συζητούσαν τη διαδικασία της αυτοαξιολόγησης, το τι έγινε μέχρι τώρα, τη στάση που κρατά η τοπική υπηρεσία και το τι πρέπει να γίνει εφόσον οι διαδικασίες αρχίσουν να υλοποιούνται.

Η γενική συνέλευση είχε επιτυχία, υπό την έννοια ότι έγινε γόνιμος και ειλικρινής διάλογος. Δεν πάρθηκε οποιαδήποτε απόφαση. Οι διοργανωτές της, δηλαδή ο τοπικός σύλλογος θεωρούν ότι η προσέλευση αν και ικανοποιητική, θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερη.

Οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί είναι φανερό ότι δε θέλουν αυτή την αυτοαξιολόγηση που προωθεί το υπουργείο, σκέφτονται όμως και τις συνέπειες που θα υπάρχουν σε βάρος τους, αν για παράδειγμα αρνηθούν να συμμετάσχουν στις ομάδες που πρέπει να δημιουργήσει σε κάθε δημοτικό σχολείο και νηπιαγωγείο, ο διευθυντής της σχολικής μονάδας.

Αισιοδοξία δημιουργεί το ότι η τοπική υπηρεσία δεν αναλαμβάνει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς την αυτοαξιολόγηση. Το θέμα σε επίπεδο περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μοιάζει να είναι παγωμένο. Αυτό το γεγονός δημιουργεί ελπίδες ότι τελικά και το υπουργείο θα υποχωρήσει, ή θα διορθώσει τα κακώς κείμενα μιας διαδικασίας, που πολύ φοβούνται ότι δε θα είναι αυτοαξιολόγηση των εκπαιδευτικών, αλλά τρόπος για να γίνουν απολύσεις ή να οδηγηθούν κάποιοι δάσκαλοι σε διαθεσιμότητα.

Χθες βράδυ ίδια συζήτηση πραγματοποιήθηκε στη Χρυσούπολη, στη 2η έκτακτη γενική συνέλευση του τοπικού συλλόγου που απευθύνονταν στους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της επαρχίας Νέστου.

Την ερχόμενη εβδομάδα η γενική συνέλευση θα πάει και στη Θάσο, όπου και θα ολοκληρωθεί.

Ο σύλλογος σε επίπεδο διοικητικού συμβουλίου, θ΄ αποφασίσει τις επόμενες του κινήσεις, έχοντας υπόψη τη στάση της ομοσπονδίας που είναι εντελώς αρνητική, τις διαθέσεις των μελών του τοπικού συλλόγου, κυρίως τη στάση που θα κρατήσει στο θέμα η πρωτοβάθμια εκπαίδευση Καβάλας.

 

 

Διαβάστε επίσης