• 7 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2014

Η Καβάλα γίνεται ενεργειακός κόμβος, δήλωσε το Σάββατο που βρέθηκε στη πόλη μας η βουλευτής της ΝΔ Νίκη Τζαβέλα. Υποστήριξε επίσης ότι αυτή η εξέλιξη μπορεί να σημειωθεί ταυτόχρονα με την τουριστική ανάπτυξη. Η ομιλία της κ. Τζαβέλα το απόγευμα του Σαββάτου στο μουσείο καπνού είχε ως θέμα της την Ευρωπαϊκή Ένωση. Χθες ο Ευριπίδης Στυλιανίδης στο περιθώριο της εκδήλωσης της ΝΟΔΕ ισχυρίστηκε ότι όχι μόνο δεν αδίκησε την Καβάλα αλλά την βοήθησε κιόλας στα διάφορα μεγάλα της έργα και διεκδικήσεις. Συνεχίζεται όλη την εβδομάδα η αποχή των δικηγόρων της Καβάλας από τα καθήκοντα τους. Ο Μιχάλης Σάλλας αναφέρθηκε το Σάββατο στο πρόγραμμα συμβολαιακής γεωργίας της Τράπεζας Πειραιώς. Ήταν ομιλητής σε συνάντηση με καπνοπαραγωγούς στις εγκαταστάσεις της εταιρίας Μισσιριάν. Επιστολή στη Δήμαρχο έστειλε ο πρόεδρος του τμήματος ΑΜ του ΤΕΕ Δημήτρης Κυριαζίδης ζητώντας η Πολεοδομία να μην ζητά από τους μηχανικούς ασφαλιστική ενημερότητα όταν πρόκειται να εκδοθεί πολεοδομική άδεια. 920 κάδοι ανακύκλωσης παρελήφθησαν από τον Δήμο Καβάλας, φυλάσσονται στις αποθήκες του στρατοπέδου Κωτσάλου. Η ΔΙΑΜΑΘ θα παραχωρήσει στον Δήμο Καβάλας 4 ολοκαίνουργια απορριμματοφόρα.

 

Συνεδριάζει το πρωί η επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας, το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο. Ικανοποιητική ήταν την Παρασκευή το βράδυ η προσέλευση μαθητών- γονέων- καθηγητών σε ένα ακόμη πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη πλατεία Καπνεργάτη. « Θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις» υποστήριξε η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Σοφία Φιλιππίδου. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θόδωρος Μαρκόπουλος συζήτησε θέματα ωραρίου λειτουργίας της αγοράς με τους εκπροσώπους των Εμπορικών Συλλόγων Καβάλας και Χρυσούπολης. Ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Κώστας Παπακοσμάς διαπίστωσε ότι αποσύρθηκε από το διαδίκτυο ιστοσελίδα τουριστικού και πολιτιστικού περιεχομένου που δημιουργήθηκε επί των ημερών του, διαμαρτύρεται για αυτόν τον λόγο. Διαμαρτύρονται οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας επειδή επιχειρείτε αναδρομικού χαρακτήρα κράτηση χρηματικού ποσού από το μισθό τους λόγω μη υπολογισμού τα προηγούμενα χρόνια του επιδόματος γάμου.

 

Πραγματοποιούνται σήμερα στην Καβάλα και τη Χρυσούπολη ενημερωτικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Μέρα κατά του Aids. Από την Τετάρτη και μέχρι τις 6 Ιανουαρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις στο Δήμο Νέστου. Εθελοντική αιμοδοσία έκανε χθες ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών πρώην Δήμου Φιλίππων.

 

Μεγάλη νίκη πέτυχε χθες ο ΑΟΚ στη Χαλάστρα με σκορ 2-1 επί του Καμπανιακού. Τα γκολ πέτυχαν οι Μπάτζιος και Κανούλας. Ο ΑΟΚ είναι πρώτος στη βαθμολογία μαζί με τον Άρη που χθες νίκησε στο «Ανθή Καραγιάννη» 2-0 το Βυζάντιο. 2-0 νίκησε ο Ορφέας στη Καστοριά, 2-0 ο Άρης Ακροποτάμου τον Πανσερραϊκό. Μεγάλη νίκη και για την Ένωση 61-88 επί του Ηρακλή. Πρώτος σκόρερ ο Καραποστόλου με 17 πόντους.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης