• 11 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΝΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΝΗ 2013

Σε κατάσταση κινητοποίησης βρίσκονται από το Σάββατο κάτοικοι και φορείς της Θάσου. Το ΤΑΙΠΕΔ περιλαμβάνει στις προς ιδιωτικοποίηση περιοχές της χώρας την ακτή της Χρυσής Αμμουδιάς, την μαρίνα του Λιμένα αλλά και την ακτή Βάλτα Ραχωνίου. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι προς ιδιωτικοποίηση είναι και το Παλατάκι στα Λιμενάρια. Προσφυγή στη δικαιοσύνη ετοιμάζει ο Δήμος Θάσου. Μεγάλη προσέλευση κατοίκων του νησιού στη συνάντηση που έγινε το Σάββατο στην παλιά κοινότητα της Παναγίας. Δύο νέοι άνθρωποι ηλικίας 15 και 17 ετών σκοτώθηκαν χθες το απόγευμα στην επαρχιακή οδό παραλίας Ορφανίου. Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 15χρονος ξέφυγε από την πορεία του κι έπεσε πάνω σε κολώνα φωτισμού. Τα ξημερώματα της Κυριακής άγνωστοι δράστες παραβίασαν την πόρτα των γραφείων της Ιεράς Μητρόπολης. Ανέβηκαν στο δεύτερο όροφο όπου βρίσκεται η Μητροπολιτική κατοικία με αποτέλεσμα ο ίδιος ο Μητροπολίτης να ειδοποιήσει την αστυνομία. Φεύγοντας πήραν 1.100 ευρώ. Ανανεωμένη σε μεγάλο βαθμό η νέα ΝΕ ΠΑΣΟΚ που εξελέγη χθες. Ψήφισαν 1.457 μέλη του κόμματος σε όλο το νομό. Πρώτος σε σταυρούς ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Γλάνος. Στη νέα 11μελή νομαρχιακή επιτροπή εξελέγησαν 5 γυναίκες.

 

Αναβάλλεται για αργότερα η προγραμματισμένη για σήμερα δεύτερη πλειοδοτική διαδικασία ως προς τον Διόνυσο. Ο Δήμος Καβάλας εξασφάλισε στατική μελέτη του ΕΟΤ που αποδεικνύει ότι το κτίριο είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Επεισοδιακό τέλος είχε την Παρασκευή συνάντηση στην Κεραμωτή του ΟΛΚ και του Δήμου Νέστου. Ιδιώτες που είχαν προηγούμενα παραλίγο να έρθουν στα χέρια στην είσοδο του κτιρίου του πρώην Δημαρχείου. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παναγιώτης Αρσονιάδης θα συμμετάσχει στην αυριανή συνεδρίαση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου. Σκοπεύει να ζητήσει αλλαγή του ωραρίου ώστε τα καταστήματα να κλείνουν αργότερα κάθε μεσημέρι. Ο πρώην Δήμαρχος Θάσου Λευθέρης Μερέσης και η δημαρχιακή επιτροπή του 2010 αθωώθηκαν την Παρασκευή στο Τριμελές. Κατηγορούνταν ότι δεν έκλεισαν τρία καταστήματα στον Λιμένα. «Σύντομα θα υπάρξει διοίκηση στο Νοσοκομείο Καβάλας» είπε το Σάββατο σε εκδήλωση στην Παιδόπολη ο Νίκος Παναγιωτόπουλος. Διήμερο σεμινάριο παρακολούθησαν το Σαββατοκύριακο οι δημοτικοί αστυνομικοί της Καβάλας. Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης το Π.Δ. 87 που αναφέρεται στις αλλαγές του ΤΕΙ Καβάλας λόγω του σχεδίου Αθηνά. Πέμπτη και Παρασκευή ορκίζονται στο ίδρυμα απόφοιτοι όλων των σχολών και τμημάτων. Παρασκευή και Σάββατο στην παραλία το 2ο αντιφασιστικό φεστιβάλ Καβάλας.

 

Κοινή συνέντευξη τύπου δίνουν το μεσημέρι ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου. Θα αναφερθούν στην εκδήλωση που οργανώνουν την Τετάρτη με ομιλητή τον πρόεδρο του ΣτΕ. Το απόγευμα εκδήλωση του Επιμελητηρίου παρουσία του προέδρου του ΕΤΕΑΝ. 26 μαθητές Ε’ και Στ’ τάξης 3 δημοτικών σχολείων έλαβαν μέρος χθες το απόγευμα στον πρώτο διαγωνισμό ορθογραφίας. Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης πραγματοποιεί συναυλία την Κυριακή στον χώρο του πάρκινγκ, πίσω από το Τελωνείο.

 

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα νέα από το στρατόπεδο του ΑΟΚ παρά μόνο διάφορες φήμες που ελέγχονται ως προς την εγκυρότητα τους. Η αναμονή συνεχίζεται. Εβδομάδα εξελίξεων αυτή που αρχίζει σήμερα για την Ένωση. Οι βετεράνοι του μπάσκετ που έπαιξαν και στην εθνική ομάδα νίκησαν χθες αυτούς της Καβάλας με σκορ 69-51. Η αναμέτρηση έγινε για φιλανθρωπικούς λόγους. Το 11ο δημοτικό σχολείο στα αγόρια και του 19ο στα κορίτσια κέρδισαν το φετινό πρωτάθλημα μίνι μπάσκετ.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης