ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015

Βαρύ είναι το κλίμα στην οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας λόγω των πολιτικών εξελίξεων και του αποτελέσματος της ψηφοφορίας στη Βουλή τα ξημερώματα του Σαββάτου. «Δεν είναι ώρα για δηλώσεις» υποστηρίζει η Αλεξάνδρα Τσανάκα. «Οι βουλευτές πρέπει να στηριχθούν. Δέχονται τρομερή ψυχολογική πίεση» είπε χθες ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Μουρτασάγας. Την Τετάρτη γενική συνέλευση στην οργάνωση του Δήμου Καβάλας, πιθανόν παρουσία και των 3 βουλευτών.

 

Σοβαρές ζημιές στα σταφύλια του πρώην Δήμου Παγγαίου προκάλεσε το χαλάζι της Παρασκευής. Επίσκεψη στις περιοχές που επλήγησαν από τον πρώην βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη. Η κακοκαιρία της Παρασκευής προκάλεσε προβλήματα στα Αμισιανά, στο Κοκκινόχωμα αλλά και στην ακτή της Καλαμίτσας. Αυτοψία στο 1ο Γυμνάσιο και στον Παιδικό Σταθμό των Σφαγείων έκαναν την Παρασκευή εκπρόσωποι του Δήμου Καβάλας και της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης προκειμένου να βρεθεί χώρος για το 5ο και 6ο Νηπιαγωγείο. Προβάδισμα έχει η λύση του Παιδικού Σταθμού. Αρχίζουν σήμερα στην τοπική αγορά οι Θερινές εκπτώσεις. Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας ματαίωσε τις παραστάσεις του έργου «Η Ιφιγένεια στην χώρα των Ταύρων» που ήταν προγραμματισμένες στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων στο τέλος της εβδομάδας. Κανονικά η παράσταση στο φεστιβάλ της Επιδαύρου αλλά και στο θέατρο Δάσους.

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας. Το απόγευμα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Αλλάζει το έργο του δρόμου προς το Νοσοκομείο. Πρόστιμο στον εργολάβο του έργου στον περιβάλλοντα χώρο του κλειστού γυμναστηρίου της Καλαμίτσας. Αναβλήθηκαν οι επίκαιρες ερωτήσεις που επρόκειτο να απασχολήσουν την ολομέλεια της Βουλής της Αλεξάνδρας Τσανάκα για το στρατόπεδο «Ασημακοπούλου», του Δημήτρη Κυριαζίδη για το οικιακό φυσικό αέριο στην ΑΜΘ. Συνελήφθη στην Ελευθερούπολη Βουλγάρα 29 ετών που έκανε αγορές με πλαστά χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, Εξιχνιάστηκε διάρρηξη στη Θάσο. Ολοκληρώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι σεισμικές έρευνες στον κόλπο της Καβάλας από την Ενεργειακή Αιγαίου. Λόγω μετακόμισης της κεντρικής υπηρεσίας στην Αθήνα το γραφείο του ΤΣΜΕΔΕ στην Καβάλα θα δίνει μόνο πληροφορίες στους ασφαλισμένους μηχανικούς ως την Τετάρτη. Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας έκανε το ΠΑΜΕ για το νέο μνημόνιο την Παρασκευή το απόγευμα. Αυξάνονται κι άλλο τα κολωνάκια στην οδό Ερυθρού Σταυρού.

 

Έως το τέλος του μήνα θα λειτουργεί στη Δ. Καπναποθήκη η έκθεση «Οι δύο όχθες της νοσταλγίας» Λίγος κόσμος στις παραστάσεις του έργου «Τρωάδες» από το Εθνικό Θέατρο στους Φιλίππους. Δύο δίκυκλα κλήρωσε στους πελάτες του το ΚΤΕΟ της Autovision που λειτουργεί στη Διασταύρωση Αμυγδαλεώνα και στη Χρυσούπολη. Ξεκίνησε την Δευτέρα 6 Ιουλίου η εκκλησιαστική κατασκήνωση στη Θάσο.

 

Δεν θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους με τον ΑΟΚ οι Μιρκτσιάν και Κανούλας. Δεν ανακοίνωσε νέο προπονητή ο Νέστος. Προς το Βυζάντιο ο ακραίος αμυντικός Κάπατζης. Ολοκληρώθηκε με επιτυχία χθες το απόγευμα το τουρνουά μπιτς ράγκμπι στην κεντρική πλατεία.

 

Διαβάστε επίσης