ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΛΗ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 14 ΙΟΥΛΗ 2014

Αμπέλια στην επαρχία Παγγαίου επισκέφθηκε χθες το πρωί ο βουλευτής Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης. Είδε μεγάλες καλλιεργούμενες εκτάσεις να απειλούνται από τον περονόσπορο, πρόβλημα που οφείλεται στις βροχές των προηγούμενων δύο μηνών. Το πρόβλημα αντιμετωπίζεται με φυτοφάρμακα αλλά δεν υποχωρεί. Ίδια είναι η κατάσταση και στα σταφύλια του Ν. Ηλείας. Κηδεύτηκε χθες το μεσημέρι στο Ζυγό ο 49χρονος δημοτικός υπάλληλος που σκοτώθηκε σε τροχαίο ατύχημα το Σάββατο στην Περιμετρική. Σε άλλο τροχαίο χθες το μεσημέρι στην Εγνατία οδό τραυματίστηκαν σοβαρά δύο άτομα από την Ξάνθη, νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο. Και στην Καβάλα έφθασε η δράση δύο ανδρών που εξαπάτησαν επαγγελματίες χρησιμοποιώντας κάρτες προπληρωμένου χρόνου. Το θέμα της λειτουργίας της αγοράς τις Κυριακές θα απασχολήσει αύριο βράδυ τη συνεδρίαση της διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου. Στη συνεδρίαση θα παραστεί και ο Χρήστος Ηλιάδης ως αντιπρόεδρος της ΕΣΕΕ. Την Παρασκευή θα κατατεθεί στο γραφείο του ΟΑΕΕ Καβάλας το αίτημα 300 και πλέον επαγγελματιών του Νομού που ζητούν θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας τους.

Συνεδριάζουν σήμερα η Οικονομική Επιτροπή, το δημοτικό συμβούλιο και το περιφερειακό συμβούλιο. Δύο συμπολίτες έκαναν δωρεά 12.000 για την ενίσχυση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. 11 νέες μόνιμες επιτροπές δημιουργεί το τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας του ΤΕΕ. Συγκέντρωση στο δημοτικό κήπο κατά της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων οργανώνει αύριο το ΠΑΜΕ Καβάλας. Απολογιστική συνέλευση των μελών και των υποψηφίων της κάνει την Τετάρτη το απόγευμα η Συμπαράταξη Πολιτών. Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κινδυνεύουν με προσωρινή διακοπή λειτουργίας εξ αιτίας των πολλών μηνύσεων που προκύπτουν από τους καθημερινούς ελέγχους της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο αγροτοσυνδικαλιστής Βαγγέλης Μπούτας περιοδεύει αύριο στο Νομό Καβάλας. Δεν πληρώθηκαν τη προηγούμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ. Συνάντηση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες Μελισσόπουλο και Κουράκο θα έχει το πρωί ο Δήμαρχος σχετικά με την μεταφορά σε άλλα σχολεία των μαθητών του δημοτικού σχολείου του Αγίου Λουκά.

Συνεχίζεται με μεγάλη επιτυχία στο Δημοτικό Ωδείο η 3η Διεθνής Θερινή Μουσική Ακαδημία που άρχισε το Σάββατο. Χθες βράδυ έγινε η πρώτη από τις παράλληλες εκδηλώσεις. Πολύς κόσμος το βράδυ της Παρασκευής ήταν στο Πάρκο για το 2ο φεστιβάλ «Κάθε τόπος και χορός». Συνέντευξη τύπου δίνουν το μεσημέρι οι συντελεστές της παράστασης «Ο κατάδικός μου» που παρουσιάζεται αύριο και μεθαύριο βράδυ στο Φρούριο.

Φιλανθρωπικό παιχνίδι μεταξύ παλαιμάχων γίνεται το απόγευμα στο «Ανθή Καραγιάννη» για την ενίσχυση του Νότη Τσίλη που προ εβδομάδων τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα. Οι παλαίμαχοι του ΑΟΚ έπιασαν δουλειά σχεδιάζοντας τη νέα ομάδα. Φώτης Κηπουρός, Χάρης Παππάς είναι τα πρώτα ονόματα που ακούγονται. Μένει ο Γκαρακλίδης. Στον Πανιώνιο δοκιμάζεται ο Γιαννίκογλου.

 

Διαβάστε επίσης