• 6 Μαΐου 2024,

μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Χρέη στο Δήμο Καβάλας
Δύο φορές συνεδριάζει σήμερα (το μεσημέρι και το βράδυ) η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Πλήθος θεμάτων αναφέρεται στην ένταξη ιδιωτών (δημοτών) στην ευνοϊκή ρύθμιση για τα χρέη τους προς τον Δήμο Καβάλας. Όπως διαβάζουμε στις εισηγήσεις αρκετοί από αυτούς που εντάσσονται στη ρύθμιση δεν είναι τυχαίοι. Πρόκειται για νέους αιρετούς και εν ενεργεία αιρετούς. Μη πάει το μυαλό μας στο κακό και δη στο μεγάλο κακό. Τα χρήματα που στη προκειμένη περίπτωση οφείλονται είναι λίγα κι αφορούν απλήρωτες κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας. Πρέπει όμως να ρυθμιστούν αφού βάση του κώδικα δήμων ο δημοτικός σύμβουλος δεν πρέπει να χρωστά στον Δήμο του. Διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει τη θέση του!
Σήμερα λοιπόν συζητούνται να υπαχθούν στους όρους της ευνοϊκής ρύθμισης περιπτώσεις αιρετών όπως: Τοπικός σύμβουλος χρωστά από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας 760 ευρώ. Δημοτικός Σύμβουλος οφείλει 80 ευρώ από κλήσεις της Δημοτικής Αστυνομίας.
Υποτίθεται ότι εφόσον οι αιρετοί ρυθμίσουν τα χρέη αυτά δεν θα έχουν κώλυμα σε σχέση με τα όσα προβλέπει ο κώδικας δήμων. Είναι όμως έτσι; Οι εκτιμήσεις των υπηρεσιακών παραγόντων ποικίλουν. Λέγεται ότι για να κρατήσεις τη θέση που εξασφάλισες στις εκλογές δεν πρέπει να χρωστάς καθόλου. Με λίγα λόγια επιβάλλεται εξόφληση και όχι ρύθμιση!
Το θέμα αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον για περιπτώσεις νέων αιρετών που δεν απασχόλησαν ως τώρα την Οικονομική Επιτροπή. Σε αυτές τις υποθέσεις τα ποσά είναι μεγαλύτερα κι όχι ρυθμισμένα ή ξοφλημένα. Πρόκειται για χρέη από τέλη ύδρευσης, άρδευσης, ενοικίασης κοινόχρηστων χώρων κτλ.

Νέα δήμαρχος Vs Επιμελητήριο
Ανάμεσα στη Δήμητρα Τσανάκα και το Επιμελητήριο της Καβάλας φαίνεται να υπάρχει θέμα. Προ λίγων εβδομάδων η νέα Δήμαρχος μειοψήφησε σε απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που χορηγούσε δωρεάν γραφείο στο Επιμελητήριο, χώρος που βρίσκεται στη πολυκατοικία του Δήμου επί της οδού Ομονοίας. Τώρα δύο στενοί συνεργάτες της κ. Τσανάκα γράφουν κατά του ίδιου φορέα (και του Προέδρου του) με αφορμή τη στάση του Επιμελητηρίου για το πλωτό LNG. Όλα δείχνουν ότι επί του θέματος θα έχουμε συνέχεια. Εκτός αν όλα όσα αναφέραμε (κι όσα σχόλια ακολουθούν) δεν είναι παρά μια σύμπτωση.
Έτσι για την ιστορία ο νέος δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Φιλόσογλου έγραψε στο facebook το ακόλουθο κείμενο: «Είναι περίεργο κάποιοι οι οποίοι μάλιστα διαφυλάσσουν για τον εαυτό τους τον ρόλο του δήθεν “ταγού” της πόλης να διαφοροποιούνται σε μείζονα θέματα (π.χ. LNG) με αυτόνομη διάθεση prive ενημερώσεις κλπ ! Αγνοούν όμως τους πολίτες του νομού και το προφανές: την έλλειψη νομιμοποίησης . Οφείλουν και αν ακόμη έχουν διαφορετική άποψη-γιατί άραγε- να συνταχθούν έστω και τώρα στο πλευρό των χιλιάδων πολιτών και να μελετήσουν έστω και αργά τις απόψεις των ειδικών χωρίς να υιοθετούν άκριτα όσα λέει η ΔΕΠΑ. Μέχρι τώρα έλαμπαν δια της απουσίας τους, τώρα πλέον είναι απέναντι μας!».
Αμέσως μετά σχολίασε η δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου: «Άκουγα τη τοποθέτηση του κ. Τσατσούλη και δεν πίστευα στα αυτιά μου. Δεν ήταν οι ίδιοι άραγε που συντάχθηκαν με την άποψη “όχι στο πλωτό σταθμό L.N.G στον κόλπο της Καβάλας”; Τι άλλαξε; Ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος έπαψε να ισχύει; Αναρωτήθηκε άραγε ο ίδιος και οι συνεργάτες του γιατί σε όλο το κόσμο οι εγκαταστάσεις αυτού του είδους τοποθετούνται σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων από κατοικημένη περιοχή κι εδώ θέλουν να τη τοποθετήσουν σε απόσταση αναπνοής από τη Νέα Καρβάλη και από τη Καβάλα; Αναρωτήθηκε για τις υποτιθέμενες 40 θέσεις εργασίας πόσες άλλες θέσεις θα χαθούν; Και όλα αυτά γιατί; Για να στέλνουμε αέριο στην Ευρώπη; Ε τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας».

Απολογιστική συνέλευση
Μεθαύριο Τετάρτη το απόγευμα στο Στέκι της Νέας Πόλης η Συμπαράταξη Πολιτών πραγματοποιεί απολογιστική συνέλευση. Η διαδικασία αφορά τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές κι είναι αλήθεια ότι άργησε. Σε αυτή τη συνέλευση κεντρικός εισηγητής θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος Άρης Βέρρος. Κλήθηκαν οι συνεργάτες του συνδυασμού όπως επίσης κι οι υποψήφιοι.

Μικρές ειδήσεις
*4 μόνο υπάλληλοι του δήμου Νέστου έλαβαν μέρος στην πρόσφατη πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ. Για τη συμμετοχή τους στην απεργία θα υποστούν τις… συνέπειες. Βάση της απόφασης του Δημάρχου Νέστου οι 4 αναφέρονται συγκεκριμένα ώστε να μην πληρωθούν για την ημέρα που έκαναν απεργία.
*Συνεδρίασε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου κι ομόφωνα αποφάσισε να πληρώσει αυτό τη δαπάνη γεύματος που αφορά επίσκεψη στη Θάσο του Υπουργού Δένδια. Η επίσκεψη ήταν «αστραπή» αλλά του προσφέρθηκε γεύμα. Ήταν τον Μάη που ο κ. Δένδιας ως υπουργός προστασίας του πολίτη περιόδευσε στην ΑΜΘ. Το κόστος του γεύματος είναι 370 ευρώ.
*Με απόφαση τοπικού εκπαιδευτικού φορέα θα γίνει προμήθεια καρέκλας για τις ανάγκες της γραμματείας. Η καρέκλα κοστίζει 380 ευρώ.
*Με απόφαση του ο Δήμαρχος Παγγαίου Βασίλης Ξουλόγης ανακοίνωσε την πρόσληψη 69 ατόμων με σύμβαση δύο μηνών. Θα εργαστούν μέχρι τις αρχές Σεπτέμβρη στις Κατασκηνώσεις της Νέας Περάμου, οι οποίες λειτουργούν με ευθύνη του ίδιου Δήμου.
*Από τώρα προετοιμάζει τη συμμετοχή της στην τουριστική έκθεση του Βελιγραδίου η Δημωφέλεια. Αποφάσισε να ζητήσει τώρα περίπτερο στην έκθεση (θα γίνει τον Φεβρουάριο του 2015) ώστε να πάρει το ίδιο προνομιούχο σημείο που είχε το 2014. Την εισήγηση των υπηρεσιακών παραγόντων δέχθηκε η διοίκηση της επιχείρησης.
*Γαλλικά και Γερμανικά (όπως πάντα) θα μάθουν ως δεύτερη ξένη γλώσσα οι μαθητές των δημοτικών σχολείων του Νομού Καβάλας την ερχόμενη σχολική χρονιά. Η απόφαση του περιφερειακού προϊστάμενου κ. Μελισσόπουλου αναφέρεται σε 39 δημοτικά σχολεία όπου η δεύτερη ξένη γλώσσα θα είναι η Γαλλική κι άλλα 39 όπου η δεύτερη ξένη γλώσσα θα είναι η Γερμανική. Ως προς τα ολοήμερα, υπάρχει πάλι ισοπαλία. 15 την Γαλλική και 15 την Γερμανική. Η δεύτερη ξένη γλώσσα αφορά τους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ τάξης.

Η Λήμνος υποδέχεται τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων με χρήματα του ΕΣΠΑ
Limnos 9
Η Αναπτυξιακή Λήμνου Α.Ε. – Α.Α.Ε. ΟΤΑ με επίσημο δελτίο τύπου ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο υλοποίησης του Υποέργου 1 «Οργάνωση δράσεων υποδοχής και εγχώριας προώθησης των τοπικών προϊόντων – κινητοποίηση νέων επιχειρηματιών για τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της κρουαζιέρας – κινητοποίηση των κατοίκων της Μύρινας και του νησιού» που έχει ενταχθεί στο ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου, έχει ανατεθεί κατόπιν διαγωνισμού η υλοποίηση του έργου «Δράσεις υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και προώθησης των τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών» στην εταιρεία ΣΗΜΑ Α.Ε.
Έτσι, μεταξύ των ενεργειών του έργου προβλέπεται η υποδοχή των τουριστών της κρουαζιέρας στο σημείο αποβίβασης με δράσεις προσφοράς κεράσματος, προώθησης των τοπικών προϊόντων και πολιτιστικών γεγονότων, προκειμένου αφενός να διαμορφωθεί μια ελκυστική εικόνα για τον προορισμό και αφετέρου να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα και να προβληθεί η αξία των τοπικών προϊόντων.
Ιδιαίτερα ευχάριστο είναι το γεγονός ότι την Παρασκευή 4 και την Κυριακή 6 Ιουλίου, ξεκίνησαν οι πρώτες δράσεις υποδοχής των επιβατών της κρουαζιέρας, με ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Στους επιβάτες που αποβιβάστηκαν κατά ομάδες στο παλαιό λιμάνι της Μύρινας, προσφέρθηκαν παραδοσιακά κεράσματα, κρασί και εδέσματα, που ετοίμασαν εστιάτορες και επιχειρήσεις του νησιού, ενώ παρέχονταν πληροφορίες και υλικό για τις δυνατότητες ψυχαγωγίας και περιήγησης, κατά τη σύντομη παραμονή τους στο νησί. Όπως ενημερωνόμαστε από την Αναπτυξιακή Λήμνου Α.Ε. – Α.Α.Ε. ΟΤΑ οι δράσεις υποδοχής θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου, με την πραγματοποίηση ενεργειών υποδοχής σε όλα τα κρουαζιερόπλοια που θα προσεγγίσουν τη Λήμνο.Τέλος, στο πλαίσιο του Υποέργου 2 του έργου, προβλέπεται η κατασκευή υπαίθριου χώρου υποδοχής κρουαζιερόπλοιων, καθώς και περιπτέρου ενημέρωσης επισκεπτών, η εγκατάσταση των οποίων ελπίζεται ότι θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί στο επόμενο διάστημα. (Πηγή Limnos fm 100)

==============================================================================
==============================================================================
Basketa 3
Κι άλλη φορά έχουμε ασχοληθεί με το γήπεδο μπάσκετ στην συνοικία της ΔΕΠΟΣ, επί της οδού Παφλαγονίας. Από τη μία μπασκέτα απουσιάζει το ταμπλό και η στεφάνη. Προεκλογικά οι εκπρόσωποι του Δήμου είδαν κι αναγνώρισαν το πρόβλημα, υποσχέθηκαν ότι θα το λύσουν. Αυτό – κι ας πέρασε τόσος καιρός- δεν λύθηκε ακόμη. Οι κάτοικοι επανέρχονται στις διαμαρτυρίες τους. Ο δε Στέλιος Σχοινάκης που ρωτήθηκε αφού είχε ασχοληθεί με το πρόβλημα μας απάντησε ότι παραγγέλθηκαν αυτά που λείπουν αλλά δεν παρελήφθησαν ακόμη. Από τα παρήγγειλαν κι αργούν τόσο; Από την Αυστραλία;

Tsanaka57
Η νέα δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα βρέθηκε στο Δημαρχείο το πρωί του Σαββάτου. Σε συνεννόηση με την αρμόδια αντιδήμαρχο Θοδώρα Βαβαλέσκου συμμετείχε σε πολιτικό γάμο που τελέστηκε κι είχε ως κουμπάρο τον γιο της. Επρόκειτο για φιλικό ζευγάρι για το οποίο η νέα Δήμαρχος «λειτούργησε» ως εν ενεργεία. Με τέτοιο τρόπο ώστε όλα να είναι σωστά, συγκινητικά κι όμορφα. Να ζήσουν οι νεόνυμφοι.
Αυτές οι ειδήσεις να μας λείπουν. Όλη η Ελλάδα έμαθε χθες αλλά και προχθές για τον θάνατο του 49χρονου δημοτικού υπαλλήλου που σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα το απόγευμα του Σαββάτου στην Περιμετρική οδό. Η είδηση «έτρεξε» σε όλη την χώρα μέσω διαδικτύου, επίσημων ανακοινώσεων, τοπικών ρεπορτάζ. Κι όπως κάποιοι σημείωσαν (σωστά) υπήρξε πανελλήνια συγκίνηση για τον πρόωρο χαμό ενός ανθρώπους που αφήνει πίσω του 8 παιδιά και μια γυναίκα χωρίς δουλειά. Αν ήταν άλλες εποχές, αμέσως θα υπήρχε μια ουσιαστική συμπαράσταση. Μια μικρή λύση στα προβλήματα που δημιουργούνται. Βρισκόμαστε δυστυχώς σε μια άλλη Ελλάδα όπου ουδείς μπορεί να αποκαταστήσει επαγγελματικά αυτή τη σύζυγο και μάνα. Όλοι αναγνωρίζουν το πρόβλημα και την ανάγκη αλλά κανείς δεν μπορεί να κάνει αυτό που υπό άλλες συνθήκες θεωρούνταν και είναι αυτονόητο.

Δύο φορές τις τελευταίες ημέρες η Καβάλα βρέθηκε σε κατάσταση σοκ εξ αιτίας ίδιων γεγονότων. Τροχαίων ατυχημάτων όπου δύο νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Ήταν δύο άσχημες ή κακές στιγμές όπως συχνά λέμε. Προσπαθούμε να υιοθετήσουμε το γνωστό. Ότι η ζωή συνεχίζεται. Βλέπουμε μπροστά, άλλη λύση δεν υπάρχει.

Σήμερα το πρόγραμμα έχει μπόλικες συνεδριάσεις. Συλλογικών οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στην Καβάλα και στη Κομοτηνή. Οι τελευταίες συνεδριάσεις αυτών των οποίων η θητεία λήγει. Σε 1,5 μήνα θα γίνει επιτέλους η αλλαγή που αποφάσισαν οι πολίτες στις εκλογές του Μάη. Για όλους τους νέους τα πράγματα θα είναι δύσκολα. Έχουν μεν όρεξη και διάθεση αλλά αναλαμβάνουν θεσμούς που είτε δεν έχουν χρήματα, είτε προσωπικό, είτε αρμοδιότητες! Αυτό το τελευταίο το λέμε για τους υπηρετούντες την περιφερειακή αυτοδιοίκηση.

Αυτή την εβδομάδα επίσης πρέπει να βρεθεί λύση με το ακατάλληλο σχολικό κτίριο του δημοτικού του Αγίου Λουκά. Να βρεθούν οι αίθουσες στις οποίες θα μεταφερθούν οι μαθητές αλλά και τα χρήματα για να γίνει αμέσως το έργο κι έτσι έστω του χρόνου το Φθινόπωρο το σχολικό κτίριο να γίνει πάλι κατάλληλο για μάθημα. Υποσχέθηκαν οι βουλευτές ότι θα βρουν τα απαραίτητα ποσά από το Υπουργείο Παιδείας. Πέρασε μια εβδομάδα από τότε κι είμαστε ακόμη στην υπόσχεση…

Ο Ηλίας Ιωαννίδης το παρατήρησε πρώτος, το δήλωσε σαν προειδοποίηση. Το μέτωπο του συνόλου των τοπικών φορέων κατά του πλωτού LNG δεν πρέπει να διαρραγεί. Είχε απόλυτο δίκιο που τότε ανησυχούσε. Υπάρχουν ήδη τέτοια κρούσματα. Δεν εννοούμε μόνο την αντίδραση του Επιμελητηρίου αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε από την ΔΕΠΑ. Εννοούμε την ανακοίνωση του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου την προηγούμενη εβδομάδα. Εννοούμε τα διάφορα σχόλια στο διαδίκτυο (ειδικά στο facebook) που αφήνουν υπονοούμενα για το Επιμελητήριο, στην μετά ενημέρωση από την ΔΕΠΑ εποχή.

Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στα συμπεράσματα και στους χαρακτηρισμούς. Ακόμη κι αν οι Τσατσούλης- Δέμπας επέστρεψαν «αλλαγμένοι» από την Αθήνα, ακόμη κι έτσι να είναι οφείλουμε με διάλογο να μάθουμε γιατί συνέβη αυτό. Πόσο οριστικό είναι, που οφείλεται. Ποια είναι τέλος πάντων αυτά τα (νέα) επιχειρήματα της ΔΕΠΑ που έπεισαν τον πρόεδρο και τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου της Καβάλας;

Αντί αυτής της διαδικασίας, της μεταξύ μας συζήτησης, παρακολουθούμε μια άλλη κατάσταση που επιδιώκει να στοχοποιήσει και να απομονώσει το Επιμελητήριο. Είναι λάθος μας. Αυτή η μεταξύ μας διένεξη ευνοεί την ΔΕΠΑ που ίσως την επιδιώκει κιόλας. Ας αφήσουμε στην άκρη τους αφορισμούς και τις καταγγελίες «φωτογραφίες» του μεγάλου τοπικού θεσμού. Ας συνεχίσουμε όπως αρχίσαμε. Λέμε όχι στο πλωτό LNG κι ότι νεότερο προκύπτει το συζητούμε καλοπροαίρετα. Έτσι ώστε κάθε νέο δεδομένο να το χρησιμοποιούμε για τον ίδιο πάντα λόγο. Να οριστικοποιούμε το «όχι» που εξ αρχής διατυπώσαμε.

Φταίει φυσικά κι η άλλη πλευρά. Μόλις γύρισαν από την Αθήνα μίλησαν για «ανακρίβειες» που ειπώθηκαν στην Καβάλα. Εξηγήσαμε και τότε ότι οι θεωρούμενες «ανακρίβειες» δεν ήταν παρά μια ερμηνεία των στοιχείων που υπήρχαν τότε, προέρχονταν δε από την ΔΕΠΑ. Η ΔΕΠΑ τα άλλαξε τα χαρακτηριστικά του έργου που μας προτείνει. Η ΔΕΠΑ άλλαξε τον τρόπο που το φυσικό αέριο θα επανέρχεται στην προηγούμενη του κατάσταση. Ως εκ τούτου δεν ήταν ανακρίβειες των Καβαλιωτών. Ήταν μια αναδίπλωση της ΔΕΠΑ προκειμένου να μας παρασύρει, να μας αιφνιδιάσει, να μας πείσει…

Ας μη μας διαφεύγει το σημαντικότερο. Το Επιμελητήριο δεν συμμετείχε, δεν παρακολούθησε την εκδήλωση που έγινε στις 30 Ιουνίου στη Δ. Βιβλιοθήκη. Δεν άκουσε όλα όσα είπε τότε ο Γιώργος Συλλαίος. Μετά την ενημέρωση από την ΔΕΠΑ στις 4 του Ιούλη βιάστηκαν να τα κρίνουν και να τα σχολιάσουν.

Κάτοικοι της Δεξαμενής διαμαρτύρονται έντονα. Και σε αυτή τη περίπτωση οι πολίτες έχουν δίκιο. Αναφερόμαστε στην οδό Αιμιλιανού, από το Σίγμα μέχρι την οδό Θεσσαλονίκης. Κατά μήκος του συνοικιακού δρόμου υπάρχει χαντάκι- «ενθύμιο» δημοτικού έργου. Το χαντάκι είναι επικίνδυνο για τους οδηγούς ειδικά των δικύκλων αφού είναι παρατημένο. Χαλίκια για πολλούς λόγους παρασύρονται στο κέντρο του οδοστρώματος κι έτσι το σκεπασμένο πρόχειρα χαντάκι γίνεται πάλι χαντάκι με βάθος. «Τους ειδοποιήσαμε αλλά δεν έκαναν τίποτα» λένε με απογοήτευση οι κάτοικοι της γειτονιάς.

Το ένθετο του κυριακάτικου Έθνους «Ταξίδι» είχε χθες ένα ενδιαφέρον αφιέρωμα στην Καβάλα, στα τουριστικά πλεονεκτήματα της πόλης μας. Η εισαγωγή ανέφερε τα εξής κολακευτικά λόγια: «Απλά τα πράγµατα: η Καβάλα τα έχει όλα. Δεν είναι κάποια συνηθισμένη «υπερβολή» από κείνες που λέει κανείς σαν θέλει να παινέσει έναν τόπο. Είναι πέρα για πέρα αλήθεια. Η όµορφη αυτή µακεδονίτικη πολιτεία έχει µια µαγευτική παλιά πόλη, έχει ένα σωρό εµβληµατικά µνηµεία του (µακρινού αλλά και πιο πρόσφατου) παρελθόντος της, έχει έντονη ζωή, έχει κοσµοπολίτικο αέρα, έχει αύρα καλλιτεχνική, έχει γεύσεις και αρώµατα». Το αφιέρωμα ήταν σε γενικές γραμμές προσεγμένο, το κείμενο συμπληρώνονταν από κατάλληλες όμορφες πρόσφατες φωτογραφίες.

Την προηγούμενη εβδομάδα στη Θάσο (Παναγία) άγνωστοι προκάλεσαν διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σε κατοικία προκειμένου να ξεγελάσουν τον 80χρονο που έμενε σε αυτή και τον κλέψουν. Τελικά τα κατάφεραν. Πήραν 400 ευρώ. Στην Πιερία έγινε κάτι ακόμη χειρότερο το οποίο ευτυχώς εξιχνιάστηκε. Αντιγράφουμε από το Αστυνομικό Δελτίο: Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης περίπτωση απάτης σε βάρος ηλικιωμένης, που έλαβε χώρα την 10.07.2014 σε χωριό της Πιερίας. Ύστερα από αξιοποίηση στοιχείων και πειστηρίων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών 20 και 29 ετών, για απάτη. Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε με την καταγγελία 80χρονης ότι οι προαναφερόμενοι προσποιούμενοι υπαλλήλους της Δ.Ε.Η. εισήλθαν στην οικίας της και με το πρόσχημα της διαρροής ηλεκτρικής ενέργειας, της απέσπασαν διάφορα κοσμήματα και το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ.

Υπάρχει μια κινητικότητα σχετικά με τον αγωγό ΤΑΡ και τα θέματα του στο Ν. Καβάλας. Τίποτα το συγκεκριμένο και φυσικά τίποτα το επίσημο. Μια φημολογία μόνο, λόγια που λέγονται πολλά και δεν επιβεβαιώνονται ως τώρα. Είναι κι αυτή η διαφημιστική καμπάνια που άρχισε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης, η οποία μοιάζει με μήνυμα ότι με την εκκρεμότητα του αγωγού ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε πάλι για να την λύσουμε οριστικά. Αρκεί να επιβεβαιωθούν οι φήμες βάση των οποίων οι κατασκευαστές αποφάσισαν άλλη όδευση. Εκτός των Τεναγών.

Εντός των Τεναγών και στην ευρύτερη ίδια αγροτική περιοχή υπάρχουν άνθρωποι που μπαίνουν και βγαίνουν. Όχι δεν εργάζονται για τον ΤΑΡ. Οριοθετούν τις περιοχές από τις οποίες θα περάσει ο νέος δρόμος που θα έχει τα χαρακτηριστικά αυτοκινητόδρομου και θα συνδέσει την Καβάλα με την Δράμα. Κι αυτό το έργο αφορά γόνιμα χωράφια! Πολλά από τα οποία τα χρησιμοποιεί σε μεγάλο ποσοστό.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην διοίκηση του Νοσοκομείου και στους αρμόδιους διοικητικούς υπαλλήλους. Εντός μικρού χρονικού διαστήματος αντιμετώπισαν όπως έπρεπε τη βλάβη στον ψηφιακό φλουροαγγειογράφο. Ο οποίος λειτουργεί κανονικά από την προηγούμενη εβδομάδα στην Οφθαλμολογική κλινική του Νοσοκομείου. Για κάποιους ανθρώπους η εξέταση στον φλουροαγγειογράφο είχε σημασία να γίνει τώρα. Εναλλακτική λύση δεν υπήρχε αφού ίδια μηχανήματα σε κοντινά νοσοκομεία παρουσίαζαν μεγάλη λίστα αναμονής.Αν η εξέταση γίνονταν σε ιδιώτη κόστιζε 1.500 ευρώ.

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης