• 3 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2013

Σοκαρισμένη παραμένει η κοινωνία του Νομού Καβάλας από το περιστατικό του Σαββάτου στην Νέα Πέραμο. 44χρονος άνδρας πυροβόλησε και σκότωσε την 34 ετών γυναίκα του, αμέσως μετά αυτοπυροβολήθηκε δίνοντας τέλος στη ζωή του. Το ζευγάρι είχε προβλήματα, η γυναίκα με τα δύο παιδιά της οικογένειας ζούσε τελευταία στο σπίτι των γονιών της. Η κηδεία τόσο του 44χρονου όσο και της 34χρονης έγινε χθες στην Νέα Πέραμο. Και οι δύο εργάζονταν προσωρινά στο ΤΕΙ Καβάλας. Αρχίζει άμεσα η καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη τη Περιφέρεια ΑΜΘ. Το αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα εγκριθεί αύριο από την Οικονομική Επιτροπή αλλά οι πρώτες δράσεις θα ξεκινήσουν πριν την έγκριση από το ελεγκτικό συνέδριο. Το πρόβλημα των κουνουπιών είναι ήδη έντονο και στην Κεραμωτή και στο Πόρτο Λάγος. Κλειστά θα είναι αύριο τα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Νομού Καβάλας αφού οι καθηγητές έχουν τακτική γενική συνέλευση στο 6ο Λύκειο. Η οργάνωση ΑΝ.ΕΛ. Καβάλας εξέλεξε χθες τους αντιπροσώπους της στο συνέδριο του κόμματος που θα γίνει στο τέλος του μήνα. Συνέντευξη τύπου δίνει το πρωί ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Καλαντζής. Η συνέντευξη τύπου θα δοθεί στην δημοτική βιβλιοθήκη. Το μεσημέρι δίνει συνέντευξη τύπου και ο τέως Υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Βαληνάκης.

 

Κοινή παρουσία είχαν το Σάββατο στην συγκέντρωση κατά του χρυσού της Χαλκιδικής, οι οργανώσεις του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας. Στην ίδια συγκέντρωση αισθητή έκαναν την παρουσία τους οι εργαζόμενοι στην Καβάλα Όιλ. Φώναζαν όμως μόνο αντικυβερνητικά συνθήματα. Αναβολή θα δοθεί στην σημερινή δίκη της Καβάλα Όιλ με την Ενεργειακή Αιγαίου. Από σήμερα λειτουργεί στο Δημαρχείο Ελευθερούπολης το γραφείο του ΙΚΑ που θα εξυπηρετεί όλους τους ασφαλισμένους στην επαρχία Παγγαίου. Σε αυτό θα εργάζονται τρεις υπάλληλοι. Αύριο μάλλον θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση της νέας διοίκησης του ΟΛΚ. Την Παρασκευή ο Χρήστος Ηλιάδης επισκέφθηκε το λιμάνι της Κεραμωτής. Στη Θάσο πραγματοποιούν αύριο γενική συνέλευση οι εκπαιδευτικοί των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων του Ν. Καβάλας. 18 υπάλληλοι του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα του Ν. Καβάλας που ήταν σε διαθεσιμότητα, τοποθετήθηκαν κυρίως στην Α. Δ. Καβάλας, στο Νοσοκομείο και σε άλλες τοπικές υπηρεσίες.

 

Μικρή συμμετοχή στον χθεσινό εθελοντικό καθαρισμό ακτών, συνοικιών και δασικών περιοχών στην Καβάλα. Σπουδαία δουλειά έκαναν οι εθελοντές στο δάσος της Παναγούδας. Την Τετάρτη 8 Μάη θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου εκδήλωση για τον Μανώλη Τζήμα. Οργανώνεται από φίλους του αλλά και την οικογένεια του. Σήμερα το μεσημέρι γίνεται ο διαγωνισμός για την εκμίσθωση του ισόγειου καταστήματος του Επιμελητηρίου. Πλήθος κόσμου παρακολούθησε χθες για 2,5 ώρες εκδήλωση στο Λύκειο των Ελληνίδων για την ιστορία των Εβραίων της Καβάλας που το 1943 εξόντωσαν οι Γερμανοί, αφού προηγουμένως τους μετέφεραν στην Πολωνία.

 

Πάλεψε το παιχνίδι στην Μυτιλήνη ο ΑΟΚ. Στο τέλος ηττήθηκε 2-1. Το γκολ της ομάδας μας ο Ντόσης. Στην σύνθεση του ΑΟΚ πολλά νέα πρόσωπα. Την Κυριακή ο ΑΟΚ παίζει με την Δόξα Δράμας στη Δράμα. Το Σάββατο η Ένωση υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου.

 

Διαβάστε επίσης