ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΟΚΤΩΒΡΗ 2012

Οι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων του Νομού Καβάλας πραγματοποιούν σήμερα νωρίς το πρωί διαμαρτυρία στην πόλη λόγω της αύξησης της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και του ότι την επιστροφή των χρημάτων από την διαφορά του φόρου δεν θα την επωφεληθούν όλοι οι καταναλωτές. Θα κάνουν πορεία διαμαρτυρίας με τα οχήματα τους στο κέντρο της Καβάλα, σκοπεύουν να συναντήσουν τον Αντιπεριφερειάρχη Αρχέλαο Γρανά και να του επιδώσουν ψήφισμα. Δεν θα αγοράσουν πετρέλαιο θέρμανσης σήμερα και αύριο. Αύριο θα γίνει στην Ομοσπονδία σύσκεψη για την προετοιμασία της απεργίας της Πέμπτης. Πρόθεση των διαδηλωτών είναι η πορεία να περάσει από τους πεζόδρομους προκειμένου να ασκηθεί πίεση στις καφετέριες να είναι κλειστές. Προτείνεται επίσης καθιστική διαμαρτυρία έξω από το Διοικητήριο. «Θα επανασχεδιάσουμε το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας» δήλωσε την Παρασκευή στη Βουλή ο Υφυπουργός Εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος. Όπως σημείωσε όλοι οι δικαιούχοι του προγράμματος θα πληρωθούν κανονικά. Στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ του Υπουργείου Περιβάλλοντος εντάχθηκε ο βιολογικός Νικήσιανης και τα δίκτυα αποχέτευσης Κεραμωτής – Χαϊδευτού. 18χρονος στα Λιμενάρια της Θάσου τραυματίστηκε θανάσιμα χθες το πρωί, όταν τον παρέσυρε επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε 43χρονος.

 

Θετική είναι η εξέλιξη στο θέμα της έγκρισης του σχεδίου πόλης Περιγιαλίου από την Περιφέρεια. Αυτό φάνηκε στη σύσκεψη του Σαββάτου. Σήμερα ο Άρης Γιαννακίδης έρχεται στην Καβάλα για να ανακοινώσει την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου ανακαίνισης της Μ. Λέσχης. Συνεδριάζει το μεσημέρι το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου, το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας. Υπογράφηκε την Παρασκευή υπουργική απόφαση για την πρόσληψη 80 έκτακτων καθηγητών στο ΤΕΙ Καβάλας. Ο Νίκος Πατέλης παρέμεινε πρόεδρος των λογιστών- ελευθέρων επαγγελματιών Καβάλας. Μικροεπεισόδιο με μέλος της Χ.Αυγής Καβάλας δημιουργήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι σε κατάστημα της Αγίας Παρασκευής. Εναντίον του κινήθηκαν απειλητικά 15 άτομα που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους. Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς υπόσχεται αποκατάσταση των αδικιών ως προς τις εφημερίες των γιατρών των δημόσιων νοσοκομείων αλλά οι γιατροί του Νοσοκομείου Καβάλας ανησυχούν ότι επί της ουσίας δεν θα γίνει τίποτα.

 

Αρχίζουν το πρωί στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» παραστάσεις για μαθητές του έργου «Τα ρούχα του βασιλιά». Εγκαινιάζονται σήμερα τα νέα γραφεία του συνδέσμου τυφλών στην Καβάλα. Αρχίζουν το απόγευμα νέα σεμινάρια τοπικής ιστορίας, πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας. Συνεχίζονται όλη την εβδομάδα οι παραστάσεις στο Αμφιθέατρο του έργου «Λάθος Ασανσέρ» από την ομάδα Θεατρική Μηχανή.

 

Στις 4.30 το απόγευμα ο ΑΟΚ υποδέχεται στο «Ανθή Καραγιάννη» τον Θρασύβουλο. Απουσιάζουν ο τραυματίας Πακάλτσης και ο τιμωρημένος Ενσαλίβα. Για το σημερινό παιχνίδι η τιμή του εισιτηρίου είναι 10 ευρώ.Στο κύπελλο Ελλάδας ο ΑΟΚ κληρώθηκε να παίξει στην Λευκάδα με τον Τηλυκράτη. Η Ένωση ηττήθηκε το Σάββατο από τον Ηλυσιακό 66-68. Ήταν απογοητευτική στο πρώτο μέρος κι η αντεπίθεση που έκανε στο δεύτερο δεν ήταν αρκετή για να φέρει την νίκη. Προβλημάτισαν με την εμφάνιση τους οι τρεις αμερικανοί καλαθοσφαιριστές.

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης