Η σειρά τους για το δικό τους κούρεμα …

 Η σειρά τους για το δικό τους κούρεμα …

Μετά απο τόσες μέρες διεργασιών και αλλεπάλληλων συσκέψεων δεν έχει αλλάξει τίποτα και απλά σήμερα που είναι Δευτέρα μας λένε οτι τα μέτρα που πρέπει να ληφθούνε προκειμένου να εξοικονομηθούν 11,5 δις που στην πορεία έγιναν 13,5 και θα γίνουν 20 δις αν δεν πάρουμε την παράταση είναι έτοιμα να κλειδώσουν.

Βέβαια επειδή το πρόγραμμα δεν βγαίνει θα πρέπει όπως κάνανε εμείς κούρεμα στα ομόλογα που είχανε στην κατοχή τους ελληνικές τράπεζες και οργανισμοί να κάνουν το ίδιο και οι ξένες τράπεζες που έχουν στα χαρτοφυλάκια τους ελληνικά ομόλογα για να μπορέσει το ελλημικό χρέος να γίνει βιώσιμο.

Η επιμήκυνση στην εφαρμογή του δημοσιονομικού προγράμματος απλά θα δώσει μια παράταση στους έλληνες αλλα και στους εταίρους που έστω και προσωρινά θα αποφύγουν το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων που έχουν στα χέρια τους.

Ηρθε η ώρα για δεύτερο κούρεμα απο την πλευρά των Ευρωπαίων αυτή την φορά που όμως δεν είναι διατεθιμένοι να το κάνουν και για αυτό φωνάζουν και λένε οτι δεύτερο κούρεμα θα σημαίνει αυτόματα και την έξοδο της χώρας απο το ευρώ.

Γιατί άραγε αυτός ο αυτοματισμός δεν ίσχυσε όταν έγινε το πρώτο κούρεμα και καταρρεύσανε ολόκληροι οργανισμοί και ταμεία στην Ελλάδα ;

Αλλα τότε μας λέγανε : έλληνες πρέπει να αντέξετε και τώρα που ήρθε η σειρά τους για δεύτερο κούρεμα μας λένε : ούτε να το σκέφθεστε.

Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή αλληλεγγύη πάνω στην οποία στηρίζεται η σωτηρία της χώρας μας.

Η Λαγκάρντ φωνάζει απο καιρό και λέει στους Ευρωπαίους οτι θα πρέπε να γίνει νέο κούρεμα αλλα αυτοί κάνουν σα να μην ακούνε αφού απο την υπόθεση αυτή που έχει ταρακουνήσει όλη την Ευρώπη δεν θέλουν να χάσουν ούτε ένα ευρώ.

Για τον λόγο αυτό μας οδηγούνε με τόση ευκολία στην επιμήκυνση της δημοσιονομικής προσαρμογής για να αποφύγουν το κούρεμα το οποίο όμως θα αναβληθεί και δεν θα ματαιωθεί.

Αυτό που θα αποφύγουν να κάνουν τώρα θα το κάνουν μετά απο 4 χρόνια εκτός και αν στα τέσσερα αυτά χρόνια γίνει κανα θαύμα.

Οι έλληνες τώρα για άλλη μια φορά είναι κομπάρσοι και ενώ θα έπρεπε να έχουν τον πρώτο λόγο οχι έχουν τον τελευταίο αλλα δεν έχουν καθόλου.

Μαλώνει η Λαγκάρντ με την Μέρκελ για το νέο κούρεμα που πρέπει να γίνει απο την πλευρά των ευρωπαίων αυτήν την φορά που έχουν στα χέρια τους ελληνικά ομόλογα και εμείς ζητάμε περισσότερο χρόνο παίζοντας για άλλη μια φορά το παιχνίδι των δανειστών μας που θέλουν το ίδιο αλλα για διαφορετικούς λόγους.

Θα έπρεπε ο Σαμαράς έχοντας και στο πλευρό του την Λαγκάρντ να πεί εδώ και τώρα νέο κούρεμα για να γίνει το χρέος βιώσιμο και αφήστε τις παρατάσεις που επι της ουσία δεν θα προσφέρουν τίποτα αφού μετά απο 3-4 χρόνια το πρόβλημα θα είναι το ίδιο και ίσως μεγαλύτερο.

Μια λύση υπάρχει και αυτή είναι κούρεμα.

Μας οδηγούνε στην επιμήκυνση γιατί θέλουν να αποφύγουν το κούρεμα των δικών τους ομολόγων και για να μας χρεώσουν ακόμα περισσότερο αφού αυτόν τον επιπλέον χρόνο θα τον χρυσωπληρώσουμε.

Δεν είναι η λύση σε αυτήν την φάση που είμαστε η παράταση που θέλουν να μας δώσουν αλλα το νέο κούρεμα για να τελειώνουμε μια και καλή.

Βέβαια έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα για άλλη μια φορά βλέπω να γίνεται αυτό που θέλει η Μέρκελ και να πηγαίνουμε σε επιμήκυνση και οχι κούρεμα που κανονικά πρέπει να γίνει.

Μας οδηγούν εκεί που θέλουν κοιτώντας το δικό τους συμφέρον και οχι της Ελλάδας και όλης της Ευρώπης.

Η Ελλάδα που ξέρει ποιό είναι το καλύτερο για αυτήν δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου και τις δυνάμεις για παλέψει προς την κατεύθυνση του κουρέματος και δίνει γή και ουρανό προκειμένου να κλειδώσουν τα νέα μέτρα που θα φέρουν στα ταμεία μας τα επόμενα 32 δις και θα αλλάξει ο χάρτης.

Αυτό πιστεύει ο Σαμαράς οτι μετά απο αυτόν τον κάβο όλα θα πάνε καλά και οτι η αρχή της ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας θα είναι η εκταμίευση της επόμενης δόσης η οποία τονίζει ο Σαμαράς δεν θα πρέπει να είναι τμηματική.

Βέβαια ο Σαμαράς θα πρέπει να ξέρει οτι τα μέτρα που θα πρέπει η ψηφίσει η ελληνική βουλή προκειμένου να έρθουν τα 32 δις στα ελληνικά ταμεία είναι μέτα που θα αποτελειώσουν την ελληνική κοινωνία που ήδη έχει καταντήσει κουρέλι απο τα προηγούμενα.

Και αναρωτιέμαι πως θα πάρουμε μπρός όταν ο κάθε έλληνας θα είναι χρεωμένος αφού δεν θα μπορεί να πληρώσει τους φόρους του ;

Τα μέτρα που θα ψηφίσουν είναι μέτρα που καταδικάζουν τον κάθε έλληνα σε οικονομικό μαρασμό και θα τον μετατρέψουν σε έναν πολίτη που μόνιμα θα χρωστάει και δεν θα μπορεί να σηλώσει κεφάλι.

Ολα αυτά τα μέτρα που έχουν ψηφιστεί και θα ψηφιστούνε θα χρεωκοπήσουν όλους τους έλληνες που απλά θα παλεύουν για την επιβίωση τους.

Τα μέτρα που έχουν ψηφίσει δεν βγαίνουν και δεν μπορεί να ζήσει ένας φυσιολογικός άνθρωπος με αυτήν την φορολογία που προωθούνε.

Δεν θέλουμε να σώσουμε την Ελλάδα και να χαντακώσουμε τους έλληνες.

Τι να της κάνεις την Ελλάδα χωρίς τους έλληνες ;

Ο Σαμαράς θα πρέπει να δεί και λίγο πιο μακριά.

Μπορεί να υπόσχεται ρευστότητα σε σύντομο χρονικό διάστημα για την ελληνική αγορά αλλά δεν φθάνει μόνο αυτό.

Οσο λεφτά και να πέσουν στην αγορά θα καταλήξουν στις εφορίες αφού όλος ο κόσμος χρωστάει.

Χρωστάει απο πέρσι και έχει να πληρώνει και τα φετεινά που είναι διπλάσια και τριπλάσια.

Μαλί με μαλί Βίκυ και Αρετή

Και απο τα οικονομικά να μεταφερθούμε την γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλού όπως προχθές Βίκυ Σταμάτη και Αρετή Τσοχατζοπούλου πιάστηκαν μαλί με μαλί.

Αυτό που δεν ξεκαθαρίζει το ρεπορτάζ είναι ποιά όρμησε πρώτη.

Η Βίκυ όρμησε στην Αρετή ή η Αρετή στην Σταμάτη.

Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες περίπου ένα δεκάλεπτο πέφτανε οι ψηλές και η Σταμάτη όταν επέστρεψε στο κελί της πλακώθηκε στα αντισηπτικά.

Λοιπόν λεβέντες αυτά και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε και να προσέχετε τον ευατό σας και τους φίλους σας γιατί τους εχθρούς τους ξέρεις και φυλάγεσαι αλλα τους φίλους ;

Σίγουρα έρχονται καλύτερες μέρες και να μην ξερχνάτε οτι βαθυ ΄σκοτάδι πρίν απο την ανατολή του ήλιου.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης