• 19 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013

Η συνεδρίαση την Τετάρτη το πρωί του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών είναι η τελευταία ευκαιρία για περισσότερα χειμερινά δρομολόγια των φέρι μποτ στη γραμμή του Πρίνου. Στη συνεδρίαση θα αποφασιστούν τα δρομολόγια από την 1η Γενάρη έως το τέλος Απρίλη. Επόμενη συνεδρίαση του Σ.Α.Σ. τον Γενάρη όπου και θα συζητηθεί το αίτημα του υδροπτέρυγου. Από την 1η Μάη στη γραμμή του Πρίνου και της Κεραμωτής το αμφίδρομο φέτι μποτ «Στέλιος Φιλιάγκος». Σήμερα ο Αρχέλαος Γρανάς στέλνει την πρόταση των τοπικών φορέων στις ναυτιλιακές εταιρίες και στο Σ.Α.Σ. Θα προβλέπει ένα δρομολόγιο κάθε Κυριακή κι επιπλέον δρομολόγια τις μέρες που η αγορά είναι ανοιχτή και το απόγευμα. Η παράταξη ΔΗΚΙΟ της ΝΔ διατήρησε την αυτοδυναμία της στις εκλογές του τμήματος ΑΜ στο Οικονομικό Επιμελητήριο αφού εξασφάλισε 4 από τις 7 έδρες. Δύο έδρες η ΠΟΦΕΕ, μία η ΠΑΣΚΟ. Περισσότερα καταστήματα ήταν χθες ανοιχτά στην αγορά της πόλης. Η κίνηση των καταναλωτών περιορισμένη. 20 περίπου καθηγητές των ΕΠΑΛ του Νομού τίθεντε πάλι σε διαθεσιμότητα αφού η έφεση του Υπουργείου είχε αποτέλεσμα. Προβλήματα στην εκπαιδευτική δραστηριότητα του 2ου- 4ου –Εσπερινού ΕΠΑΛ αλλά και του ΕΠΑΛ Χρυσούπολης. Συνέντευξη τύπου της ΕΛΜΕ Καβάλας την Πέμπτη για το ίδιο θέμα.

 

Τον δημοτικό του συνδυασμό Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση παρουσίασε το Σάββατο ο υποψήφιος Δήμαρχος Βαγγέλης Παππάς. Ανακοίνωσε 10 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους. Χωρίς προυπολογισμό για το 2014 είναι ο Δήμος Θάσου λόγω έλλειψης απαρτίας στη συνεδρίαση που επρόκειτο να τον εγκρίνει. Επόμενη προσπάθεια συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θάσου την Τετάρτη το πρωί. Νέα σύσκεψη τοπικών φορέων σήμερα το πρωί στη Πετροπηγή για δίκαιες αποζημιώσεις των αγροτών από τον ΕΛΓΑ. Τη σύσκεψη οργανώνει ο Δήμος Νέστου. Συνάντηση για τη προετοιμασία του αεροπορικού σόου έγινε την Παρασκευή στο Δημαρχείο. Συνέντευξη τύπου για τις δημοτικές εκλογές δίνει το μεσημέρι ο ασφαλιστής Νίκος Ξανθόπουλος. Στις 12.30 ο διοικητής του Νοσοκομείου παραλαμβάνει ασθενοφόρο δωρεά του Ιταλικού Ερυθρού Σταυρού. Συνεδριάζει το βράδυ η διοίκηση του Επιμελητηρίου.

 

Στις 7 το απόγευμα παρουσιάζεται στη Δ. Βιβλιοθήκη το νέο βιβλίο της Γεωργίας Χιόνη. Την Κυριακή το μεσημέρι στο Δημοτικό Κήπο εορταστικό γλέντι των συνοικιακών συλλόγων. Πανελλήνια διάκριση για το δημοτικό σχολείο Χρυσοχωρίου μέσω εργασίας μαθητών με θέμα «Το καλειδοσκόπιο του πολιτισμού». Την Τετάρτη εγκαινιάζεται στο Εμπορικό Κέντρο έκθεση ζωγραφικής με έργα του Γιάννη Ζαχαρόπουλου. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Δήμου Καβάλας. Χριστουγεννιάτικα παζάρια με φιλανθρωπικό χαρακτήρα οργανώθηκαν το Σάββατο από την ομάδα «Άνω Θρώσκω», την Παιδόπολη, τους καθηγητές Γαλλικής γλώσσας, τους μαθητές του 6ου Γυμνασίου.

 

Την πιο βαριά ήττα έως τώρα στο πρωτάθλημα γνώρισε χθες ο ΑΟΚ. Ηττήθηκε 4-0 από τον Απόλλωνα Καλαμαριάς κι έμεινε στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα. Απογοητευμένος ο κόσμος αλλά και ο προπονητής Γιώργος Μαραντάς. Η Ένωση νίκησε το Σάββατο και στην Τρίπολη, επωφελείται των άλλων αποτελεσμάτων κι έτσι αργά αλλά σταθερά πλησιάζει την κορυφή της βαθμολογίας.

 

 

Διαβάστε επίσης