• 3 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2013

Στη διάρκεια χθεσινής συνάντησης που διοργάνωσε ο Αγροτικός Σύλλογος Καβάλας σε σχολική αίθουσα των Κρηνίδων τοπικοί παράγοντες και εκπρόσωποι φορέων ζήτησαν μία ακόμη φορά ο αγωγός ΤΑΡ να αλλάξει χάραξη και να μην περάσει από τα Τενάγη των Φιλίππων. Ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο Δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής και ο πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΜ Λάζαρος Βασιλείαδης υποσχέθηκαν να ετοιμάσουν και να παρουσιάσουν στους κατασκευαστές του αγωγού εναλλακτική πρόταση η οποία θα αφορά διέλευση από Αμισιανά, Κοκκινόχωμα, Αντιφιλίππους. Μετά από έλεγχο που έκανε το ΣΔΟΕ σε καφέ μπαρ στη Καβάλα αποφάσισε την διακοπή λειτουργίας του ως και αύριο Τρίτη. Στο κατάστημα διαπιστώθηκαν σοβαρές φορολογικές παραβάσεις. Οι διακοπές ρεύματος λόγω κακοκαιρίας το βράδυ της Παρασκευής είναι πολύ πιθανό να προκάλεσαν το βραχυκύκλωμα από το οποίο ξεκίνησε η φωτιά στην κατοικία στη συνοικία της Παναγίας. Αυτό αναφέρει σύμφωνα με πληροφορίες η έκθεση του πραγματογνώμονα που όρισε η Π.Υ. Καβάλας. 47χρονος κάτοικος Ιωαννίνων που φιλοξενούνταν σε φιλικό σπίτι στη Καβάλα αυτοπυροβολήθηκε με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο. Το περιστατικό έγινε το βράδυ του Σαββάτου.

 

Αρχίζει σήμερα η 5νθήμερη απεργία των καθηγητών. Οι απεργοί συμφώνησαν να βρίσκονται από τις 8 το πρωί έξω από τα σχολεία προκειμένου να ενημερώνουν για τους λόγους της απεργίας. Στις 11 απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Καπνεργάτη. Συνεχίζουν σήμερα την απεργία οι διοικητικοί του ΤΕΙ. Ετοιμάζονται για απεργία εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο, γιατροί του Νοσοκομείου, εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ. Από τις 8.30 το πρωί διαμαρτυρία των επαγγελματιών στα γραφεία του ΟΑΕΕ στην οδό Ομονοίας. Πρόκειται για κινητοποίηση που οργανώνει η ΠΑΣΕΒΕ. Συνεδριάζει το μεσημέρι η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Καβάλας, το απόγευμα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο. Δείγματα από πολλά τοπικά προϊόντα της Καβάλας και της Θάσου πήρε έμπορος προκειμένου να εξετάσει τη προοπτική εξαγωγής τους στην Ιαπωνία. Σε «φρούριο» μετατράπηκε χθες το πρωί ο Δημοτικός Κήπος για το φόβο επεισοδίων στη διάρκεια και μετά το τέλος εκδήλωσης για την ημέρα μνήμης γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα στεφάνια που κατατέθηκαν απομακρύνθηκαν από ηρώο αμέσως μετά το τέλος της εκδήλωσης.

 

Εγκαινιάζονται το πρωί στο Οφρύνιο νέες σχολικές αίθουσες. Περιφερειακό συνέδριο καρδιολογίας για τις κλινικές των νοσοκομείων της ΑΜΘ θα γίνει στη Καβάλα στο τέλος του μήνα. Αγιασμό για τη νέα περίοδο εκδηλώσεων τέλεσε το Σάββατο στα γραφεία της η Θρακική Εστία. Ρεσιτάλ φλάουτου το βράδυ στο Δημοτικό Ωδείο με την Ρεβέκκα Μελετιάδου.

 

Αποκλείστηκε από το κύπελλο Ελλάδας ο ΑΟΚ που έχασε χθες στη Καρδίτσα 3-2. Ήταν καλός μόνο στο β’ μέρος όπου κατάφερε με γκολ των Καπνίδη-Αλεξίου να ισοφαρίσει σε 2-2. Με τον ΑΟΚ δεν αγωνίστηκε κανείς από τους παίκτες που αποκτήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα. Εκτός κυπέλλου έμεινε κι η Ένωση που έχασε στο Λαύριο το Σάββατο 64-63. Για το κύπελλο της Γ’ Εθνικής στο ποδόσφαιρο το Βυζάντιο ο Διγενής Λακκώματος νίκησε 1-0 το Βυζάντιο. Ο Άρης Ακροποτάμου με το ίδιο σκορ νίκησε μέσα στο Σουφλί. Ηττήθηκε ο Νέστος 2-1 από τον Αγροτικό Αστέρα, στη παράταση ο Ορφέας απέκλεισε τον Ηρακλή Αμπελοκήπων. Τώρα ο Ακροπόταμος υποδέχεται τον Κιλκισιακό και ο Ορφέας τον ΠΑΟ Κοσμίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης