μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Ονόματα, λόγια και άλλα στη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Καβάλας

Η συνεδρίαση της ΝΟΔΕ Καβάλας την Πέμπτη το απόγευμα και το βράδυ πραγματοποιήθηκε με αφορμή επιστολή του Νίκου Κιοσέ, μέλους της επιτροπής και δημοτικού συμβούλου Καβάλας. Ο Νίκος Κιοσές (όχι μόνο με την πρόσφατη επιστολή του) ζήτησε και ζητά η διαδικασία επιλογής του υποψήφιου δημάρχου που με σύγχρονο τρόπο θα στηρίξει το κόμμα στη Καβάλα, να είναι εντελώς διαφορετική. Πιο αξιοκρατική, που δεν θα αποκλείει ανεξάρτητες κινήσεις κι υποψηφιότητες. Τελικά η συζήτηση στη ΝΟΔΕ άρχισε έτσι, κατέληξε όμως πολύ διαφορετικά. Για αυτό κι ορισμένοι που την παρακολούθησαν εκφράζουν την απογοήτευση τους που όλα τέλειωσαν πρόωρα, υπό το βάρος όσων είχαν νωρίτερα ακουστεί. Ισχυρίζονται δηλαδή ότι η συνεδρίαση ενώ άρχισε, δεν τέλειωσε ποτέ. Λένε ότι διαλύθηκε αφού οι πολλοί άρχισαν να φεύγουν, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη δυσαρέσκεια τους για όσα άκουγαν.

Προς Θεού, δεν εννοούν ούτε τον Νίκο Κιοσέ. Ούτε αυτό που με την παρέμβαση του προκάλεσε. Αναφερόμαστε (έχοντας κατά νου σχετικές πληροφορίες και σχόλια) στη προέκταση που πήρε το όλο θέμα και στις ακραίες κουβέντες που ακούστηκαν από τον Χρήστο Πριονίδη προς τον βουλευτή Γιάννη Πασχαλίδη! Ναι, την περασμένη Πέμπτη το βράδυ είχαμε και τέτοια. Καταστάσεις… γηπέδων που ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ προσπάθησε να σταματήσει.

Οι πιο ψύχραιμοι της ΝΟΔΕ «φωτογραφίζουν» ως βασικό και μοναδικό υπεύθυνο τον Χρήστο Πριονίδη. Ο δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου (που συνεχίζει να είναι πρόεδρος του κόμματος στη δημοτική οργάνωση του πρώην Δήμου Ελευθερών) ξάφνιασε τους συνομιλητές του όταν είπε ότι για τον Δήμο Καβάλας θα στηρίξει τον Μάκη Παπαδόπουλο! «Με όσες δυνάμεις έχω» είπε κι άφησε τους άλλους «παγωτό». Αμέσως μετά άρχισε τα υπονοούμενα για τον Δήμο Παγγαίου. «Θα δείτε υποψηφιότητες που θα τρίβεται τα μάτια σας» δήλωσε. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι στόχο έχει να έρθει πρώτος σε σταυρούς αλλά και να διοικήσει. Αν και δεν εξήγησε τι εννοεί αρκετοί κατάλαβαν ότι συζητά ώστε να είναι υποψήφιος με τον Βασίλη Ξουλόγη! Στη συνέχεια ο κ. Πριονίδης μίλησε ιδιαίτερα απαξιωτικά για τον Γιάννη Πασχαλίδη, με τον οποίο διαχρονικά δεν έχει καθόλου καλές σχέσεις. «Πρόσεχε πως μιλάς» του είπε ο Κώστας Ευθυμιάδης που προσπάθησε να τον επαναφέρει. Όσο η συζήτηση αφορούσε τη Καβάλα και την πρωτοβουλία του Μάκη Παπαδόπουλου ο Κώστας Ευθυμιάδης «εξομολογήθηκε» ότι είχε τον κ. Παπαδόπουλο μαθητή στο σχολείο. «Κάνει ο Μάκης για δήμαρχος Καβάλας;» ρώτησε και ξαναρώτησε τον Χρήστο Πριονίδη. Κι αυτός απάντησε καταφατικά.

Νωρίτερα η Δήμητρα Τσανάκα ανακοίνωσε την υποψηφιότητα της στο Δήμο Καβάλας. «Ενδιαφέρομαι» είπε. «Ζω στη κοινωνία, μπορώ να φέρω ψήφους απ’ όλους τους χώρους» τόνισε. Απέρριψε πάντως το ενδεχόμενο να ζητήσει και να πάρει στήριξη από τη ΝΔ αφού όπως είπε αυτή τη φορά το χρίσμα θα είναι πρόβλημα κι όχι προσόν για κάποιον υποψήφιο Δήμαρχο. Την Δήμητρα Τσανάκα άκουγε ο Κώστας Αντωνιάδης. Από την πλευρά του δεν ακούστηκε το παραμικρό. Ούτε κιχ. Επιβεβαιώνονται έτσι οι πρόσφατες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει αλλαγή πλάνων. Από εκεί που ήταν υποψήφιος για Δήμαρχος τώρα κινείται προς την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση.

Στη συνεδρίαση της Πέμπτης δεν ήταν κανείς από τους 4 βουλευτές. Η συζήτηση έφθασε και στο ενδεχόμενο στήριξης από τη ΝΔ της υποψηφιότητας Άρη Γιαννακίδη. Κάτι τέτοιο δεν δέχθηκε κανείς από τους παρόντες. Ο Νίκος Κιοσές ρωτήθηκε αν θα είναι υποψήφιος με τον Μάκη Παπαδόπουλο. Απάντησε ότι αυτό δεν ξεκαθάρισε ακόμη. Υποστήριξε μάλιστα ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμη και το ποιος θα είναι ο επικεφαλής του ίδιου σχήματος. Στη συνεδρίαση ακούστηκαν πολλά λόγια κατά του Βαγγέλη Παππά. Πρώτος ο Κώστας Ευθυμιάδης θύμιζε ότι ο Β. Παππάς ήταν αιτία να μην γίνει κομματική εκδήλωση με τον Μάκη Βορίδη. Συζητήθηκε τέλος το νέο οργανόγραμμα του κόμματος. Εκεί τα μέλη της ΝΟΔΕ έμαθαν ότι ο επόμενος πρόεδρος της Νομαρχιακή δεν θα εκλεγεί από τη βάση αλλά από εκλεκτορικό σώμα. Αυτό δεν άρεσε, αρκετοί δήλωσαν τη διαφωνία τους.

 

Νέα

Τα ευχάριστα νέα για το Επιμελητήριο αφορούν την εξέλιξη που παρουσίασε τη προηγούμενη εβδομάδα το θέμα της παραχώρησης σε αυτό του εκθεσιακού κέντρου της Νέας Καρβάλης. Ο δρόμος άνοιξε και τίποτα δεν σταματά την παραχώρηση κατά κυριότητα. Τα δυσάρεστα νέα αντίθετα έχουν να κάνουν με το υπόγειο του κτιρίου του Επιμελητηρίου. Εκεί συνεχίζουν να εντοπίζονται ενοχλητικά και παραπανήσια νερά. Τα οποία κατά το Επιμελητήριο οφείλονται σε διαρροές του δικτύου ύδρευσης της ΔΕΥΑΚ. Κλήθηκε η επιχείρηση αλλά ισχυρίζεται ότι έκανε ότι ήταν να κάνει. Βρήκε και διόρθωσε δύο τουλάχιστον περιπτώσεις βλαβών σε γειτονικούς της οδού Ομονοίας δρόμους. Τα νερά πάντως δεν εξαφανίστηκαν κι αυτό είναι ένα εμπόδιο ώστε να αρχίσουν οι εργασίες από πλευράς Public. Τώρα το Επιμελητήριο αναμένεται να απευθυνθεί στον Δήμαρχο, του οποίου τη παρέμβαση θα ζητήσει.

 

Επεισόδιο

Συμβαίνουν και στις καλύτερες οικογένειες… Την Παρασκευή το μεσημέρι λίγο πριν αρχίσει η συνέντευξη τύπου του βουλευτή Σταθάκη έγινε στο στέκι της Νέας Πόλης επεισόδιο ανάμεσα σε δύο φίλους, δύο μέλη και στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ. Τον Νίκο Μουρτασάγα και τον Τάσο Καρασαββόγλου. Και οι δύο ήταν εκεί για να παρακολουθήσουν την συνέντευξη του βουλευτή. Και οι δύο υποδέχθηκαν τον κ. Σταθάκη, με τον οποίο άρχισαν να συζητούν. Ο κ. Μουρτασάγας ενοχλήθηκε από την παρουσία του καθηγητή του ΤΕΙ. Μπροστά σε όλους (σε μια γενικότερα ακατάλληλη στιγμή) «επιτέθηκε» φραστικά προς τον κ. Καρασαββόγλου επειδή ήταν υποψήφιος στις εκλογές για τη νέα διοίκηση του ΤΕΙ, εκλογές που έγιναν προ έτους με το γνωστό νόμο Διαμαντοπούλου. Ο κ. Σταθάκης παρακολουθούσε άφωνος το περιστατικό όταν άλλοι παρενέβησαν για να ηρεμήσει η κατάσταση. Ελάχιστα λεπτά μετά άρχισε η συνέντευξη τύπου. Στην οποία άπαντες επικεντρώθηκαν.

 

Εδώ σε θέλουμε Υπουργέ

Η Ενεργειακή Αιγαίου προσκάλεσε στη Καβάλα τον Υπουργό Περιβάλλοντος προκειμένου να κάνει αυτός τα εγκαίνια του νέου επενδυτικού προγράμματος δηλαδή των γνωστών γεωτρήσεων στα υφιστάμενα κοιτάσματα. Τότε ο κ. Μανιάτης μας είχε «μπουκώσει» με καλά λόγια για αυτό που γίνεται στη Καβάλα. Δεν ήταν ούτε υπερβολικός, ούτε άδικος. Στήριξε και με τη παρουσία του μια προσπάθεια που πρωτίστως βοηθά την ελληνική οικονομία. Λίγες εβδομάδες μετά η Ενεργειακή χρειάστηκε πάλι τη βοήθεια του Υπουργού. Συμφώνησε να πουλά το πετρέλαιο του Πρίνου στη ΒΡ αλλά η κείμενη νομοθεσία αυτό το απαγορεύει! Υποχρεώνει την εταιρία να πουλά πετρέλαιο μόνο στα ΕΛΠΕ. Πρόκειται για κάτι ξεπερασμένο που πρέπει να αλλάξει. Εδώ σε θέλουμε Υπουργέ. Τώρα θα δείξεις αν όλα όσα έλεγες για το πετρέλαιο που βγαίνει στη Καβάλα τα εννοούσες. Προς το παρόν ο κ. Μανιάτης έγινε Πόντιος Πιλάτος. Νίπτει τας χείρας του αφήνοντας την Ενεργειακή να «πνίγεται» στη γραφειοκρατία. Ευχόμαστε αυτή η στάση σύντομα να αλλάξει.

 

Για την έκθεση της Καβάλας

Ο περιφερειακός χαρακτήρας της έκθεσης Kavala Expo 2013 επιβεβαιώνεται από ανακοινώσεις όπως αυτή του Επιμελητηρίου Έβρου. Απευθύνεται στα μέλη του Επιμελητηρίου Έβρου: Το Επιμελητήριο Έβρου επιθυμεί να ενημερώσει τα μέλη του σχετικά με την προγραμματισμένη από κοινού συμμετοχή του στην Έκθεση Kavala Expo 2013 με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και να προσκαλέσει τα μέλη του να προσκομίσουν έντυπο υλικό προώθησης της επιχείρησής τους καθώς και προϊόντα προκειμένου αυτά να προβληθούν δωρεάν στα πλαίσια της διοργάνωσης.Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 27 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2013 και έχει ως στόχο την προβολή των παραγόμενων και εμπορευόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της ευρύτερης περιοχής και όχι μόνο, τόσο σε περιφερειακό επίπεδο όσο και σε φορείς και επιχειρηματίες που επισκέπτονται την έκθεση από το Βαλκανικό χώρο, τις περιοχές της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου. Στην Έκθεση αναμένεται να προσέλθουν περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες και στελέχη εταιρειών.Τα ενδιαφερόμενα μέλη μπορούν να προσέλθουν στον 2ο όροφο του Επιμελητηρίου Έβρου προσκομίζοντας το υλικό και προϊόντα που δεν χρειάζονται συντήρηση έως την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου.

 

 

Διαβάστε επίσης