• 19 Απριλίου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2012

Διήμερη απεργία αρχίζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί σε όλη την Ελλάδα την ώρα που οι κινητοποιήσεις των δημοτικών υπαλλήλων συνεχίζονται με νέα 48ωρη απεργία. Κανονικά θα λειτουργήσουν στην Καβάλα οι παιδικοί σταθμοί και τα ΚΑΠΗ. Το απόγευμα πανεκεπαιδευτικό συλλαλητήριο στην πλατεία Καπνεργάτη. Την Τετάρτη 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ. Σε αυτήν δήλωσαν ήδη συμμετοχή οι εργαζόμενοι και οι γιατροί των δημόσιων νοσοκομείων. Γενική συνέλευση πραγματοποιούν το μεσημέρι οι εργαζόμενοι στη ΒΦΛ. Το μυαλό τους είναι στον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Το Σάββατο έγινε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των εργαζομένων. Απασχολούμενοι στον υπεργολάβο του εργοστασίου έκαναν το Σάββατο σύντομη κινητοποίηση κλείνοντας για λίγη ώρα την παλιά εθνική οδό Καβάλας – Ξάνθης. Με απόφαση του Υπουργού Υγείας Ανδρέα Λυκουρέτζου λύθηκε λόγω συμπλήρωσης διετίας η θητεία του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Δημήτρη Παπαδόπουλου. Βασικός υποψήφιος για την αντικατάσταση του ο Μίμης Χριστοφιλογιάννης. Αρχίζει σήμερα το εορταστικό ωράριο στην αγορά της Καβάλας. Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν πρωί κι απόγευμα.

 

Συνεδριάζει το απόγευμα στην Κομοτηνή το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ. Στις 11 το πρωί ο υποψήφιος πρόεδρος του ΤΕΙ Καβάλας Νάσος Μητρόπουλος μιλά για τους στόχους του σε συνέλευση του ιδρύματος. Ο Παναγιώτης Τσεντεμεϊδης εξελέγη το Σάββατο νέος πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ. Η θητεία του νέου συμβουλίου θα είναι 4ετης. Στο ΕΣΠΑ εντάσσεται και το έργο κατασκευής πολυδύναμου ιατρείου στην Τούζλα. Το έργο έχει προϋπολογισμό 600.000 ευρώ. Έλεγχο στο κατάστημα Τζάμπο στον Αμυγδαλεώνα έκανε την Πέμπτη η Διεύθυνση Υγείας της Π.Ε. Καβάλας. Επιβεβαίωσε την καταγγελία της Ομοσπονδίας σύμφωνα με την οποία το κατάστημα διαθέτει στους καταναλωτές συσκευασμένα γλυκά χωρίς την σχετική άδεια. Δύο άνδρες 17 και 25 ετών συνελήφθησαν στην Καβάλα, κατηγορούνται για κλοπή μοτοσικλέτας και διάρρηξη καταστήματος. Σύμφωνα με τις αρχές είναι πιθανό να είναι οι δράστες των πολλών διαρρήξεων στο κέντρο της πόλης τις τελευταίες ημέρες.

 

Εκδήλωση για την γενέθλια ημέρα της ΧΧ Μεραρχίας Τεθωρακισμένων οργανώνεται το πρωί στην έδρα της Μεραρχίας στον Άγιο Λουκά. Το απόγευμα η χριστουγεννιάτικη γιορτή του συλλόγου Εθελοντών κατά του Καρκίνου. Θα γίνει στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου. Σήμερα και αύριο η Υρώ Μανέ στο «Αντιγόνη Βαλάκου» με την παράσταση «Συμβολαιογράφος». Το Σάββατο στους πεζόδρομους εορταστικές εκδηλώσεις από το Σώμα Οδηγισμού, τις καθηγήτριες Γερμανικής γλώσσας και την Παιδόπολη. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν ικανοποιητική. Σήμερα το απόγευμα στην κεντρική Πλατεία συναυλία από τους μαθητές του Ωδείου Ανατολικής Μακεδονίας.

 

Πολύ μέτρια εμφάνιση του ΑΟΚ και ήττα του χθες από την Δόξα Δράμας με 2-1. Ο ΑΟΚ προηγήθηκε στο σκορ με πέναλτι. Στην ίδια φάση η Δόξα έμεινε με 10 παίκτες. Στην συνέχεια ο ΑΟΚ έχασε ευκαιρίες αλλά την νίκη εξασφάλισε η φιλοξενούμενη ομάδα. Μια σύλληψη οπαδού του ΑΟΚ στα επεισόδια που έγιναν στο ημίχρονο. Υπερασπίστηκε τους παίκτες του μετά το ματς ο προπονητής του ΑΟΚ Νίκος Παπαδόπουλος. Στο μπάσκετ η Ένωση άντεξε ένα μόνο δεκάλεπτο. Ηττήθηκε από τον Παναθηναϊκό 71-97. Δύο παίκτες ζήτησε ο Κορωνιός. Διαψεύδεται ενδιαφέρον της Ένωσης για τον Παλάσιο.

 

Διαβάστε επίσης