μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωϊνά απο τον Νίκο Γενικόπουλο

Πόθεν Έσχες βουλευτών

Αξίζει πραγματικά τον κόπο να ασχοληθεί κάποιος αναλυτικά με τις δηλώσεις πόθεν έσχες των βουλευτών, αυτές που έγιναν γνωστές πρόσφατα. Χρειάζεται μπόλικο διάβασμα δεν λέμε, αυτή όμως η διαδικασία είναι ιδιαίτερα χρήσιμη ώστε να εξαχθούν συγκεκριμένα συμπεράσματα για τον πολιτικό κόσμο της χώρας.

Παλιότερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας είχε πει ότι οι έλληνες ασχολούνται με τα κόμματα και την πολιτική καθώς πιστεύουν ότι με αυτόν τον τρόπο (κι εφόσον εκλεγούν βουλευτές φυσικά) θα έχουν μια καλύτερη ζωή. Γεμάτη ανέσεις, προβολή και χρήματα. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις πόθεν έσχες. Οι περισσότεροι βουλευτές είναι πλούσιοι ή ζουν πολύ καλά. Υπάρχουν περιπτώσεις όπως ο τότε βουλευτής ΝΔ Νίκος Τσιαρτσιώνης που δηλώνει ότι κατέχει 51 ακίνητα! Ή ο Γιώργος Φλωρίδης, στη δήλωση του οποίου υπάρχουν 24 ακίνητα. Ακόμη πιο χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του κ. Θόδωρου Ρουσόπουλου. Μέχρι να βρεθεί στην εξουσία ως κυβερνητικός εκπρόσωπος επί κυβερνήσεων Καραμανλή διέθετε 9 ακίνητα στο Καπανδρίτι, το Κερατσίνι και την Λακωνία. Τα οποία απέκτησε από το 1988 έως το 2004. Τα καλά χρόνια όμως που ήταν στα πράγματα αποκτά (ο ίδιος ή η σύζυγος του, δεν έγινε και τόση σημασία) 6 επιπλέον ακίνητα. Τέσσερα εκ των οποίων στο Ψυχικό, δύο στην Πάρο!

Ιδιοκτήτες ακινήτων στον Νομό Καβάλας (χωρίς ο Νομός Καβάλας να είναι η εκλογική τους περιφέρεια) είναι ο βουλευτής Σερρών της ΝΔ Στάθης Κουτμερίδης (δύο οικόπεδα στο Παχύ της Θάσου, αγορασμένα το 1998) και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Παναγιώτης Σγουρίδης με σπίτι στην Κάρυανη (αγορασμένο το 1978).

 

Βιντεοσκόπηση

Μια μικρή βιντεοκάμερα συνοδεύει εδώ και λίγο καιρό όλες τις δράσεις του ΚΚΕ Καβάλας, του ΠΑΜΕ Καβάλας αλλά και των Λαϊκών Επιτροπών. Οι διάφορες κινητοποιήσεις βιντεοσκοπούνται προκειμένου να προωθηθούν στην Αθήνα. Εκεί άλλα μέλη του κόμματος φροντίζουν να προβάλουν το υλικό μέσω της νέας ιστοσελίδας που διαθέτει το ΚΚΕ. Αυτή η ιστοσελίδα ήρθε να αντικαταστήσει τον τηλεοπτικό σταθμό 902 που ως γνωστόν διέκοψε την λειτουργία του λόγω κρίσης. Πρόσφατα που οι Λαϊκές Επιτροπές Καβάλας ανέβηκαν στο Νοσοκομείο, μέλος του κόμματος έπαιξε τον ρόλο του εικονολήπτη. «Τράβηξε» αρκετές εικόνες από την διαμαρτυρία, οι οποίες λίγη ώρα μετά εμφανίστηκαν στην ίδια ιστοσελίδα. Αυτό λέγεται εκσυγχρονισμός, στον οποίο που και που ενδίδουν και οι κομουνιστές της Καβάλας.

 

Έντυπο υλικό

Η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας στήριξε με το ποσό των 3.000 ευρώ το 3ο Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής που πραγματοποιήθηκε τον Οκτώβρη στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νέας Καρβάλης. Όλα αυτά τα χρήματα διατέθηκαν για την εκτύπωση του απαραίτητου έντυπου ενημερωτικού υλικού. Με έκπληξη όμως διαπιστώσαμε ότι η συγκεκριμένη δουλειά αντί να γίνει στην Καβάλα, έγινε στην Δράμα. Δεν λέμε καλή η ενδοπεριφερειακή συνείδηση. Πάντα όμως πρέπει να προτιμώνται οι τοπικές επιχειρήσεις. Την ευθύνη για την επιλογή του τυπογραφείου είχαν οι οργανωτές του φεστιβάλ. Οι οποίοι αντί να επιμένουν σε συνεργασία με τοπική επιχείρηση, επέλεξαν επιχείρηση της Δράμας. Άγνωστο για ποιους λόγους. Πρόκειται για σφάλμα και μάλιστα μεγάλο. Το φεστιβάλ προέρχεται από το ΤΕΙ Καβάλας, στηρίζεται κυρίως από την Καβάλα. Τους φορείς της και τους μαθητές της. Οπότε ήταν ελάχιστη υποχρέωση του να ανταποδώσει αυτή τη στήριξη, στηρίζοντας με την σειρά του τους επαγγελματίες της πόλης ή του Νομού.

 

Εκλογή Χατζηκωνσταντίνου

Ο συνδικαλιστής εργαζόμενος του Δήμου Καβάλας Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου πρώτευσε την προηγούμενη εβδομάδα στις εκλογές για τους αντιπροσώπους των δημοτικών υπαλλήλων στο υπηρεσιακό συμβούλιο. Ήταν μια πρώτης τάξεως επιβράβευση ενός ανθρώπου που ήταν για καιρό πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων Ο.Τ.Α. ,σήμερα μοιάζει να απέχει από τα θέματα της διοίκησης του σωματείου. Η υποψηφιότητα Χατζηκωνσταντίνου συνάντησε διάφορα εμπόδια, τα οποία τελικά ξεπέρασε χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Αντίθετοι του ήταν πολλοί και διάφοροι «συνάδελφοι» του. Ακόμη και διευθυντές υπηρεσιών του Δήμου! Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών έδειξε ότι οι εργαζόμενοι δεν πτοούνται από τέτοιες παρεμβάσεις, οι οποίες και αβάσιμες είναι και μόνο κακό θέλουν να κάνουν.

 

Έρευνα

Επίσημα δεν υπάρχει τίποτα το συγκεκριμένο. Ανεπίσημα πολλά. «Σκόρπιες» πληροφορίες ή και φήμες σχετικά με εκδηλώσεις επί της εποχής της Νομαρχιακής Αντιπολίτευσης, τις οποίες ερευνά οικονομικός επιθεωρητής. Θα πείτε, αυτά είναι λίγο πολύ γνωστά από προηγούμενα (πολλά) δημοσιεύματα. Ναι, αλλά τώρα τα πράγματα δείχνουν και πιο σοβαρά και ολοκληρωμένα. Έχουμε και λέμε. Ερευνήθηκε η συνεργασία της Ν.Α. Καβάλας με δημοσιογράφο της Δράμας. Κλήθηκαν και κατέθεσαν τις απόψεις τους πολλά πρόσωπα εκείνης της εποχής. Αν πιστέψουμε τις φήμες, κάποιες από τις αρχικές καταγγελίες (Άγγελου Σμυρλόγλου;) φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται. Έτσι ο πρώτος έλεγχος προκαλεί επόμενους. Ως που κάποια στιγμή – ποιος ξέρει μετά από πόσο καιρό- το θέμα θα «έρθει» και επίσημα στην τοπική επικαιρότητα. Όπως ακούμε, στην διάρκεια των ερευνών και των επισκέψεων στο γραφείο του οικονομικού επιθεωρητή ειπώθηκαν πράγματα που διατάραξαν την συνοχή της ομάδας που τότε διοικούσε την Ν.Α. Καβάλας

 

Λουτρά Ελευθερών

Επειδή τα Χριστούγεννα πλησίασαν, επειδή ο Δεκέμβρης εξ αρχής περιγράφηκε ως μήνας εξελίξεων για τα Λουτρά των Ελευθερών, μάλλον αυτή την εβδομάδα θα έχουμε νέα. Θα είναι νέα από το ΚΑΣ; Θα είναι νέα από τον επενδυτή (δηλαδή τα σχέδια του για την ανάδειξη της περιοχής); Θα είναι και τα δυο μαζί; Θα ξέρουμε πολύ σύντομα. Αν παρόλα αυτά περάσει και αυτή η εβδομάδα και δεν υπάρξουν νέα, τότε ραντεβού μετά τις γιορτές. Τον Ιανουάριο και βλέπουμε….

 

Στην Ονειρούπολη της Δράμας

Η Έλενα Παπαρίζου εμφανίστηκε προ ημερών στην «Ονειρούπολη» της Δράμας. Η εμφάνιση της προκάλεσε πολλές συζητήσεις αφού ήταν ακριβή και πολύ σύντομη. Ένα από τα σχετικά κείμενα στο διαδίκτυο (και όχι μόνο) αναφέρει τα ακόλουθα: «Η επίσκεψή της Έλενας Παπαρίζου για ν΄ανάψει το δέντρο της Ονειρούπολης στη Δράμα προκάλεσε νέα σχόλια. Κι αυτό γιατί; Διότι τραγούδησε συνολικά 36 λεπτά με αποτέλεσμα πολλοί θαυμαστές της …οικογένειες και παιδιά να την χάσουν, ή να περιμένουν μες το κρύο και στο τέλος να ξενερώσουν. Αφήστε που αντί για Ονειρούπολη το κορίτσι είπε «Ουρανούπολη» και τ΄άκουσε για τα καλά! Διαβάστε τι έγραψε στη σελίδα του facebook της Ονειρούπολης ο Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ: Ως μέλος της διαπαραταξιακής επιτροπής της «Ονειρούπολης» θέλω να σας ενημερώσω ότι με βάση τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου κ.Μλεκάνη η αμοιβή της Παπαρίζου ήταν 14.000 ευρώ. Αυτό μας είπε στην τελευταία συνεδρίαση. Επίσης μας είπε ότι θα τραγουδήσει live 2 ώρες με 12μελή ορχήστρα! Δεν ξέρω ποιος ή ποιά γράφει για λογαριασμό αυτού του προφίλ. Θα ήθελα να μας το πει. Είχα αποφασίσει να μη μιλήσω δημόσια για την «Ονειρούπολη» αλλά οι προκλήσεις είναι πολλές! Και πολλά αυτά που «σηκώνουν» απαντήσεις Όπως για παράδειγμα ότι οι δαπάνες δημοσιεύονται στο «Διαύγεια». Αυτό προβλέπεται από το νόμο. Επίσης, το «Διαύγεια» δεν είναι πλυντήριο να ξεπλένονται χρήματα. Και για την προσέλευση του κόσμου όσα γράφονται και ακούγονται μάλλον γράφονται και ακούγονται από ανθρώπους που δεν έζησαν την «Ονειρούπολη» μέχρι το 2010 και δε θυμούνται τις κορυφαίες της στιγμές! Μήπως για αυτό και στην ιστοσελίδα της «Ονειρούπολης» δεν υπάρχει link με την ιστορία της, τις φωτογραφίες της και τα video’s της; Μήπως κάποιοι προσπαθούν να σβήσουν το παρελθόν; Αυτά δε γίνονται όμως».

Να σημειώσουμε ότι κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στην περιοχή, η Έλενα Παπαρίζουν εθεάθη και στην Καβάλα. Την οποία προτίμησε για τις λίγες ελεύθερες ώρες της πριν το μουσικό γεγονός στην Δράμα.

 

Ένας ενδιαφερόμενος

Ο Μίμης Χριστοφιλογιάννης παραμένει ο βασικός υποψήφιος για την θέση του διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας. Όπως μάλιστα λέγεται άλλοι υποψήφιοι ή έστω ενδιαφερόμενοι (νεότεροι στην ηλικία) δεν υπάρχουν! Όσο για την θέση του προέδρου του ΟΛΚ, αυτή μάλλον καταργείται. Ρόλο σημαντικό παίζει η πρόθεση της Κυβέρνησης να «στείλει» τον ΟΛΚ στην Θεσσαλονίκη. Υπάρχει έτσι το ενδεχόμενο ο Αδάμ Κοσμίδης να ήταν ο τελευταίος πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας.

 

Διαβάστε επίσης