• 26 Απριλίου 2024,

Tώρα αρχίζουν τα δύσκολα !

 Tώρα αρχίζουν τα δύσκολα !

Η απόφαση για την εκταμίευση της δόθηκε και απο σήμερα Δευτέρα περιμένουμε να έρθει να σκάσει το χρήμα.

Μία που θα σκάσει και μια που θα φύγει για ΄να πάει να καλύψει μέρος των δανεικών που μας δίνουν οι εταίροι στο πλαίσιο της σωτηρίας της χώρας μας.

Ο Σαμαράς που περίμενε το τελικό ΟΚ για την εκταμίευση της δόσης σήμερα Δευτέρα έχει συγκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση.

Σου λέει ο Σαμαράς απο τότε που πήραμε τα ηνία της χώρας δεν κάναμε μια σύσκεψη υπο νορμάλ συνθήκες και χωρίς άγχος.

Δεν δικαιούμαστε και εμείς τώρα που κάναμε το χρέος μας (;) να βρεθούμε στα ίδια μέρη και να τα ξαναπούμε υπο άλλες όμως συνθήκες ;

Το σίγουρο είναι οτι μετά και την πρόσφατη απόφαση του Eurogroup για εκταμίευση της δόσης η Ελλάδα θα σωθεί αλλα δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για τους έλληνες που έχουν μπροστά τους και το 2013 να ανέβουν ένα πραγματικό Γολγοθά.

Το νέο φορλογικό που ετοιμάστηκε θα αναγκάσει τους έλληνες να βάλουν ακόμα πιο βαθειά στην τσέπη και όπως μου έλεγε και ένας φίλος λογιστής ελάχιστοι έλληνες γνωρίζουν τι σημαίνει για την καθημερινότητα των ελλήνων αυτό το νέο φορολογικό.

Αν ξέρανε θα είχανε πάρει τα βουνά.

Η άμεση και έμμεση φορολογία για έναν ελεύθερο επαγγελματία υπο συνθήκες ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ μπορεί να ξεπερνά και το 70% !!!

Είπατε κάτι ;

Γιατί άνθρωπος είσαι και λυγάς που λέει και ο Στράτος στο τελευταίο του τραγούδι.

Καταλαβαίνετε οτι δώσαμε οτι είχαμε και δεν είχαμε για να παραμείνουμε ζωντανοί στο όνειρο της Ευρώπης αλλα νομίζω οτι παρά την μεγάλη μας θέληση να παραμείνουμε με Ευρωπαϊκό προσανατολισμό τα νούμερα δεν βγαίνουν και οι περισσότερο έλληνες δεν θα αντέξουν και θα γονατίσουν.

Είπαμε οτι θέλουμε να πάμε μπροστά αλλα αυτοί με αυτά που μας βάζουν να ψηφίσουμε προκειμένουν να μας σμπρώξουν μπροστά στην ουσία μας λένε πηδήξτε πρώτα αυτόν τον γκρεμό και μετά όσοι γλυτώσετε μπορείτε να πάτε παρακάτω.

Αυτό που έρχεται το 2013 μέσα απο το καινούργιο φορολογικό δεν το έχουν καταλάβει σίγουρα οι περισσότεροι έλληνες αλλα δεν το έχουν καταλάβει και αρκετοί απο αυτούς που θα το ψηφίσουν.

Οι μόνοι ίσως που έχουν πάρει χαμπάρι είναι ο Σαμαράς με τον Στουρνάρα και για αυτό ο πρώτος τρέχει για να προλάβει πρίν απο την ίσχυση του νέου φορολογικού να βάλει την χώρα σε τροχιά ανάτπυξης ενώ ο δεύτερος όπου σταθεί και όπου βρεθεί ακόμα και σήμερα μετά απο όλα αυτά που έχουμε περάσει και έχουν γίνει μιλάει για δύσκολο και μακρύ δρόμο.

Ο Στουρνάρας επειδή δεν είναι πολιτικός δεν μπορεί να πεί ψέμματα και μας λέει τα πράγματα έτσι ακριβώς όπως είναι δημιουργώντας ανησυχίες στους έλληνες που δεν ξέρουν ποιόν να πιστέψουν ;

Να πιστέψουν τον Σαμαρά που τους λέει οτι έφθασε η πρώτη μέρα της ανάπτυξης ή τον Στουρνάρα που τους λέει οτι ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος ;

Νομίζω οτι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση όπως είμαι σίγουρος οτι στα επόμενα χρόνια για να μην πω μήνες θα αναγκαστούνε οι σωτήρες μας να κάνουν νέο κούρεμα του χρέους προκειμένου αυτό να γίνει πραγματικά βιώσιμο γιατί μέχρι σήμερα οι λύσεις που έχουν δοθεί είναι λύσεις που είναι στο όριο της βιωσιμότητας και για αυτό και έχουμε και πολλές διαφωνίες απο διάφορους οικονομικούς οίκους που ξέρουν ποιό είναι το πραγματικό πρόβλημα της χώρας και διαπιστώνουν οτι με τις αποφάσεις που λαμβάνονται τα νούμερα δεν βγαίνουν ή για να βγούνε θα πρέπει η Ελλάδα μέσα στα επόμενα χρόνια να γίνει Ελβετία.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Ελλάδας είναι η φοροδιαφυγή η οποία μετά απο τόσο που έχουν γίνει δεν έχει παταυχθεί στο βαθμό που θα περιμέναμε.

Και επειδή δεν μπορούν να πιάσουν αυτούς που ΄κλέβουν επιχειρούν να πάρουν απο τους πολλούς με άδικα φορολογικά μέτρα αυτά που κλέβουν οι λίγοι και δεν μπορεί να τους πιάσει η τσιμπίδα του νόμου.

Αυτή η αδυναμία σύλληψης αυτών που φοροδιαφεύγουν σημαίνει ανικανότητα και σαπίλα ενός συστήματος που δνε ξέρω πόσα χρόνια χρειάζεται για να αλλάξει και δεν είμαι και σίγουρος οτι μπορεί να αλλάξει.

Ετσι όπως ΄έχουν στήσει το ελληνικό κράτος δεν είμαι σίγουρος οτι μπορούμε εύκολα να αλλάξουμε την λειτουργία του.

Για να αλλάξει το ελληνικό κράτος θα πρέπει πρώτα να αλλάξουμε εμεί γιατί εμείς είμαστε η Ελλάδα και εμείς είμαστε το κράτος .

Και αν θέλετε να σας το γράψω και αλλιώς αυτοί που μας κυβερνάγανε τόσα χρόνια ήτανε ο δικός μας καφθρέφτης αφού εμείς τους ψηφίζαμε.

Το καρδιακό επεισόδιο που έγινε ψυχική διαταραχή …

Απο την μέρα που συνελήφθη ο Λαυρεντιάδης δεν έχουν σταματήσει τα καρδιακά επεισόδια.

Με το που συνελήφθη αντί να πάει στη ΓΑΔΑ πήγε στον Ευαγγελισμό γιατί επικαλέστηκε καρδιακό επεισόδιο και μετά απο μερικά 24άωρα όταν κρίθηκε προφυλακιστέος αντί να πάει στον Κορυδαλό μεταφέρθηκε στην ψυχιατρική κλινική στο Δαφνί αφού οι γιατροί του Ευαγγελισμού διέγνωσαν ψυχιατρική αστάθεια.

Πήγε στο Δαφνί αλλα μετά τις απαραίτητες εξετάσεις οι γιατροί διαπίστωσαν οτι δεν υπάρχει λόγος νοσηλείας του και τον στείλανε ΄πίσω στον Ευαγγελισμό απο όπου θα πάρει τον δρόμο για τον Κορυδαλλό την Τρίτη αφού και η καρδιά του δεν έχει κανένα πρόβλημα σύμφωνα με το πόρισμα των γιατρών του Ευαγγελισμού.

Το ερώτημα μου είναι κάτω απο ποιές συνθήκες δημιουργούνται αυτές οι διαφορετικές διαγνώσεις μεταξύ των γιατρών και ενώ την ίδια ώρα που φεύγει απο τον Ευαγγελισμό με ψυχικές διαταραχές για το ΔΑΦΝΙ μετά απο λίγο επιστρέφει γιατί είναι μια χαρά και δεν υπάρχει λόγος νσοηλείας του.

Τέλος όσο αφορά τον καιρό επίσης τώρα αρχίζουν τα δύσκολα αφού τα επόμενα 24άωρα θα έχουν και πολλές βροχές και πολλές χαμηλές θερμοκρασίες.

΄Μπαίνουμε στην καρδιά του χειμώνα και περιμένουμε χιόνι αλλα χιόνι δεν έρχεται.

Αντί αυτού έρχονται χαμηλές θερμοκρασίες και βροχές.

Υπομονή και αγάντα γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε και αλλιώς.

Είπαμε οτι φέτος τα Χριστούγεννα θα πάμε εμείς να το βρούμε το χιόνι αφού δεν έρχεται να μας βρεί αυτό.

Καλή σας ημέρα και καλή εβδομάδα.

Να δείτε που στο τέλος όλα θα πάνε καλά.

με το 1 με το 2 με το 3 :

ΑΛΟΡΑ !

 

 

 

Διαβάστε επίσης