ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014

Ελέγχους στο Νοσοκομείο, στο Δημαρχείο, σε πολλές δημόσιες υπηρεσίες αλλά και στο κτίριο της Α.Δ. Καβάλας έγιναν την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου. Θέμα ανακύπτει με ελέγχους σε 3 Λύκεια της πόλης. Σε μία περίπτωση μαθητής βρέθηκε να καπνίζει στις τουαλέτες του σχολείου. Ο διευθυντής του οποίου κινδύνευσε με παραπομπή στο πειθαρχικό. Αντίθετο στις εισόδους της αστυνομίας στα σχολεία ακόμη κι αν πρόκειται για τέτοιους ελέγχους δηλώνει το ΠΑΜΕ. Εκ μέρους της διοίκησης του Δήμου Θάσου έγινε γνωστό ότι σήμερα θα έχει θετική εξέλιξη το θέμα του προϋπολογισμού, με παρέμβαση υπέρ του εγκεκριμένου προϋπολογισμού από το Υπουργείο Εσωτερικών. Δύο ημέρες χρειάστηκε η ΔΕΥΑΚ μέχρι να λύσει σοβαρή βλάβη στο δίκτυο ύδρευσης που ταλαιπώρησε τους κατοίκους της Κηπούπολης. Στα σεμινάρια βρίσκουν διέξοδο οι άνεργοι οικοδόμοι της Καβάλας. Πολλές φορές καταρτίζονται σε θέματα που δεν έχουν καμία σχέση με το επάγγελμα τους. Όλα αυτά προέκυψαν χθες, στη τακτική γενική συνέλευση του σωματείου.

 

Βάση δημοσκόπησης που δημοσιεύεται σήμερα στον τοπικό τύπο ο Κωστής Σιμιτσής προηγείται στις προτιμήσεις των Καβαλιωτών με ποσοστό 18%. Δεύτερη είναι η Δήμητρα Τσανάκα με 15% και τρίτος ο Άρης Βέρρος. Σε απόσταση οι Παππάς, Παπαδόπουλος, Ποτόλιας. Συνεργασία με άλλον υποψήφιο δήμαρχο θα αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα ο Νίκος Ξανθόπουλος και η ομάδα του. Αργότερα θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του Παντελή Λασκαρίδη. Στην Αθήνα θα αποφασιστεί σήμερα αν θα συνεχιστεί η απεργία των φαρμακοποιών που τελειώνει το βράδυ. Η Αδέσμευτη Κίνηση Ενεργών Μηχανικών εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ασκεί κριτική στον προηγούμενο πρόεδρο του ΤΕΕ ΑΜ Λάζαρο Βασιλειάδη. Συνεχίζει την επίσκεψη του στην Καβάλα ο Ευρωβουλευτής Γιώργος Χατζημαρκάκης. Παρουσία του προέδρου της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργου Καβαθά θα γίνει το μεσημέρι σύσκεψη για τα χρέη των επαγγελματιών στον ΟΑΕΕ. Συνεδριάζει το μεσημέρι στο δημαρχείο η επιτροπή τουρισμού του Δήμου Καβάλας. Δύο ανήλικοι και η μητέρα τους συνελήφθησαν το Σάββατο από την Αστυνομία. Τα παιδιά ηλικίας 14 και 15 ετών έκλεψαν από σπίτι ηλικιωμένης χρυσαφικά και άλλα αντικείμενα αξίας 60.000 ευρώ. Δεν βρέθηκε ο 39χρονος που πήρε τα κλοπιμαία.

 

Έκθεση για την ιστορία της Εβραϊκής κοινότητας στην Καβάλα εγκαινιάζεται το απόγευμα στο αρχαιολογικό μουσείο. Σε εκδήλωση της Πανηπειρωτικής Ένωσης παρουσιάζεται σήμερα το απόγευμα το νέο βιβλίο του Δημήτρη Βλαχοπάνου. Η χορωδία των Φίλων της Μουσικής θα λάβει μέρος σε φεστιβάλ εκκλησιαστικής λειτουργικής μουσικής στην Κέρκυρα.

 

Από νίκη σε νίκη η Ένωση, από ήττα σε ήττα ο ΑΟΚ που υποβιβάζεται στην Γ’ Εθνική. Για την Ένωση σημασία έχει τώρα να χάσει ο Κόρυβος μέχρι να τον αντιμετωπίσει στην Αμαλιάδα. Ισοπαλίες χθες για Νέστο, Βυζάντιο και Ορφέα Ελευθερούπολης. Νίκησε ο Ακροπόταμος.

 

 

Διαβάστε επίσης