• 6 Μαΐου 2024,

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 19 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2013

Πολλές και συχνές είναι οι αναζωπυρώσεις στη μεγάλη φωτιά της Θάσου. Τις αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά 100 περίπου πυροσβέστες κι εθελοντές που παραμένουν στη μεγάλη περιοχή που κάηκε. Χθες έγιναν μόνο στοχευμένες ρίψεις νερού από αέρος. «Ερευνώνται όλα τα ενδεχόμενα» δήλωσε για την αιτία που προκάλεσε τη φωτιά ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Σωτήρης Τερζούδης. Άμεση η ανάγκη προγραμματισμού κι εκτέλεσης αντιπλημμυρικών έργων. Σχετικά με την αντίδραση της Πυροσβεστικής στην έναρξη της φωτιάς θα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή ο Γιάννης Πασχαλίδης. Μάλλον σε βραχυκύκλωμα οφείλεται η φωτιά που κατέστρεψε ολοσχερώς χθες το πρωί λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Καβάλας ενώ αυτό ταξίδευε από τη Θεσσαλονίκη στη Καβάλα. Χάρη στη γενικότερη ψυχραιμία που επικράτησε την ώρα του περιστατικού βγήκαν σώοι από το λεωφορείο οι 48 επιβάτες που πρόλαβαν να απομακρύνουν και τις αποσκευές τους. Δύο νέες καταγγελίες για τη λειτουργία του καταστήματος Τζάμπο στον Αμυγδαλεώνα θα προωθηθούν άμεσα στην Ομοσπονδία κι από εκεί στις αρμόδιες υπηρεσίες. Οι καταγγελίες θα προέρχονται από τον Εμπορικό Σύλλογο και το Σύλλογο Βιβλιοπωλών. Δύο Αφγανοί συνελήφθησαν χθες στο αεροδρόμιο της Καβάλας καθώς επιχείρησαν με πλαστές ταυτότητες να ταξιδέψουν για το Μόναχο.

 

Γενική συνέλευση πραγματοποιεί αύριο η ΕΛΜΕ Καβάλας στο 6ο Λύκειο. Άδεια περιβαλλοντικών όρων για τα επόμενα 10 χρόνια εξασφάλισε η Καβάλα Όιλ. Η σχετική απόφαση υπογράφεται από εκπρόσωπο του Υπουργείου Περιβάλλοντος. Με το ποσό των 36.000 ευρώ ενισχύεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ο Μελισσοκομικός Συνεταιρισμός Θάσου προκειμένου να δημιουργήσει κέντρα μελισσοκομίας στη Θάσο και στη Καβάλα. Σήμερα το απόγευμα στο ξενοδοχείο Νεφέλη θα γίνει ομιλία για τα εξώδικα στην εφορία και την μεγάλη μπλόφα του ΟΑΕΕ. Αύριο το μεσημέρι θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου. Κλιμάκιο του ΚΚΕ επισκέφθηκε το Σάββατο τη Θάσο για να ενημερωθεί για την μεγάλη φωτιά. 150 επιχειρήσεις του Νομού Καβάλας προβάλλονται δωρεάν μέσα από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Καβάλας.

 

Το γιοτ Lone Ranger φιλοξενείται από το Σάββατο στο λιμάνι της Καβάλας. Πρόκειται για ένα παλιό ρυμουλκό που μετασκευάστηκε ώστε να πραγματοποιεί κρουαζιέρες διασχίζοντας ακόμη και ωκεανούς. Το Σάββατο συνεχίζεται το φεστιβάλ Φιλίππων με την παράσταση του Εθνικού «Τραχίνιες».

 

Τους νεαρούς ποδοσφαιριστές Μπολόση και Μέρκο απέκτησε ο ΑΟΚ. Υπογράφει και ο Βασίλιεβιτς. Το Σάββατο το πρώτο φιλικό στην Πέρνη με την τοπική ομάδα. Προς τη Δόξα Δράμας οδεύει ο Θεοδωρέλης. Στο Βυζάντιο θα συνεχίσει την καριέρα του ο Μηνάς Πτηνόπουλος, για τον οποίο είχε ενδιαφερθεί ο ΑΟΚ. Σήμερα το απόγευμα πρώτη συνάντηση για τις μικρές ομάδες της Ένωσης. Την Τετάρτη το απόγευμα η πρώτη προπόνηση της επαγγελματικής ομάδας.

 

Διαβάστε επίσης