ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013

Ειδική συνεδρίαση θα πραγματοποιήσει εντός των ημερών η διοίκηση της ΔΕΥΑΚ προκειμένου να ασχοληθεί με το ζήτημα της μισθοδοσίας των υπαλλήλων της. Με αφορμή την μισθοδοσία ειδικής κατηγορίας υπαλλήλων- ατόμων με ειδικές ανάγκες- ανακύπτει θέμα εφαρμογής των περικοπών που αποφασίστηκαν με το μνημόνιο του 2012. Από το Καλοκαίρι οι υπάλληλοι της ΔΕΥΑΚ πληρώνονται με ευθύνη του προέδρου αφού δεν υπογράφει τη μισθοδοσία –θεωρώντας την λάθος- ο αρμόδιος υπάλληλος του λογιστηρίου. Κινδυνεύει με προφυλάκιση η δημοσιογράφος από τη Δράμα Σοφία Μπουδακίδου. Το δικαστήριο δεν μείωσε τα χρήματα της εγγύησης που πρέπει να πληρώσει ενώ η ίδια συνεχίζει να δηλώνει οικονομική αδυναμία. Από μέρα σε μέρα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα για τη σύλληψη της. Με ανακοίνωση του ο Δικηγορικός Σύλλογος Καβάλας ζητά την ενίσχυση της Εισαγγελίας με έναν επιπλέον εισαγγελικό λειτουργό. Δύο γυναίκες εισαγγελείς έλαβαν μακροχρόνια άδεια κι αποχώρησαν προσωρινά από την υπηρεσία. Ο Κώστας Ευθυμιάδης εξελέγη χθες πρόεδρος της ΝΟΔΕ Καβάλας με διαφορά 6 μόνο ψήφων από τον Αλέξανδρο Ιωσηφίδη. Ματαιώνεται η προγραμματισμένη για σήμερα επίκαιρη ερώτηση του Νίκου Παναγιωτόπουλου για τους προϋπολογισμούς των περιφερειακών ιδρυμάτων πρόνοιας. Το πρόβλημα λύθηκε με πρόσφατη τροπολογία του Υπουργείου Εργασίας σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας. Όλα καλά τα βρήκαν στο Νοσοκομείο οι ελεγκτές του Υπουργείου Υγείας στον αιφνιδιαστικό τους έλεγχο το απόγευμα της Παρασκευής.

 

Συνεδριάζει το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καβάλας. Το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο. Σε αργία τέθηκε την Παρασκευή ο δημοτικός σύμβουλος Παγγαίου Χαράλαμπος Χρυσανίδης, μετά από απόφαση του γραμματέα της Αποκεντρωμένης. Στις 18 Δεκέμβρη δικάζεται σε δεύτερο βαθμό στη Κομοτηνή η επίμαχη υπόθεση που αφορά την περίοδο που ο κ. Χρυσανίδης ήταν δήμαρχος Ελευθερών. Σήμερα το δικαστήριο της Κομοτηνής ανακοινώνει την απόφαση του για τις ληστείες στις τράπεζες της ΑΜΘ. Αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά των δύο κεραιών κινητής τηλεφωνίας στη Κηπούπολη κατέθεσαν οι κάτοικοι της περιοχής. Αύριο συζητείται η έκδοση προσωρινής διαταγής. Παράπονα από κτηνοτρόφους και εμπόρους τόνων άκουσε το Σάββατο στη Χρυσούπολη ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Θανάσης Τσαυτάρης. Διήμερη συνάντηση με θέμα διακρατικό σχέδιο οργανώνει από σήμερα σε ξενοδοχείο της πόλης η Αναπτυξιακή Καβάλας. Υπογραφές για το θέμα της λαϊκής συγκεντρώνουν μεταξύ των καταναλωτών οι μικροπωλητές αυτής.

 

Εγκαινιάστηκε χθες στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» έκθεση θεατρικής φωτογραφίας του Φωτογραφικού Ομίλου Καβάλας. Ο Νομαρχιακός Σύλλογος ΑμΕΑ οργανώνει το πρωί περίπατο στο κέντρο της πόλης για να δείξει τα καθημερινά προβλήματα των ΑμΕΑ. Το απόγευμα εκδήλωση της Φιλοπτώχου Αδελφότητας Κυριών Καβάλας.

 

Στην τελευταία θέση της βαθμολογίας είναι από χθες ο ΑΟΚ, που έχασε 4-2 στη Λάρισα από τον Τύρναβο. Έντονες είναι οι φήμες για την πορεία των συζητήσεων του Βλάση Τσάκα με τον Γιώργο Τσοκτουρίδη. Μετά το ματς με τον Τύρναβο ο ΑΟΚ κατέθεσε ένσταση επειδή στο δεύτερο ημίχρονο δεν λειτούργησαν οι προβολείς του γηπέδου. Η Ένωση νίκησε το Σάββατο την Αγία Παρασκευή στην Αθήνα. Νίκησε χθες ο Ορφέας Ελ. Ηττήθηκε το Βυζάντιο, ισοπαλία 1-1 στο ματς του Νέστου με τον Ακροπόταμο.

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης