ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

 ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2015

Επιστολή στους τοπικούς συλλόγους που φιλοξενούνται στον 1ο όροφο του κτιρίου του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού έστειλε ο Δήμος Καβάλας ζητώντας να αποχωρίσουν επειδή επίκειται η έναρξη έργου ανακαίνισης των χώρων αυτών. Από την συγκεκριμένη εξέλιξη επηρεάζεται και ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας που πάλι πρέπει να αναζητήσει κατάλληλη στέγη για τις δραστηριότητες του. Νέο περιστατικό διακίνησης παράνομων μεταναστών σημειώθηκε στον Νομό Καβάλας, το Σάββατο το μεσημέρι. Φορτηγό αποβίβασε στην Άσπρη Άμμο 13 άτομα. Το όχημα εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα στα διόδια Ιάσμου. Συνελήφθη ο οδηγός διακινητής. Στην Καβάλα συζητείται ακόμη το πρώτο περιστατικό λαθρομεταναστών, το βράδυ της Παρασκευής. Στο νοσοκομείο φρουρούμενος ο Μολδαβός οδηγός της Μερσεντές, η οποία προκάλεσε υλικές ζημιές σε 4 αυτοκίνητα. Πετυχημένη ημερίδα για το σχέδιο ανάπτυξης του Δήμου Καβάλας από την δημοτική παράταξη «Ο τόπος της ζωής μας». Αρνητικά απάντησε ο αναπληρωτής Υπουργός Βαγγέλης Αποστόλου στο αίτημα Νίκου Παναγιωτόπουλου που μέσω ερώτησης ζήτησε να επεκταθεί στο Νομό Καβάλας η εναέρια αντιχαλαζική προστασία. Πρόστιμο 3.500 ευρώ επέβαλε το τμήμα Εμπορίου της Π.Ε. Καβάλας σε επιχείρηση πώλησης χρωμάτων επειδή σε 7 προϊόντα δεν υπήρχαν ενδείξεις στην ελληνική γλώσσα.

 

Χθες το μεσημέρι συναντήθηκαν στην πόλη μας εκπρόσωποι φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης της ΑΜΘ. Διαφωνούν με το προωθούμενο από το Υπουργείο Παιδείας νομοσχέδιο που θέτει εξωπραγματικούς όρους στην λειτουργία των επιχειρήσεων τους. Δημοτικό όχημα και προσωπικό την περασμένη Παρασκευή διευκόλυνε ιδιώτη να ετοιμάσει την επιχείρηση που πρόκειται να λειτουργήσει στην οδό 7ης Μεραρχίας. Εκπαιδευτικά προγράμματα ετοιμάζει για τα μέλη του ο Εμπορικός Σύλλογος. Δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα φορολογικά και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πραγματοποιεί για τους μηχανικούς αυτή την εβδομάδα το ΤΕΕ ΑΜ. Στην συνάντηση για το νέο πρόγραμμα Ίντερεκ την περασμένη Παρασκευή στο Σμόλιαν έλαβε μέρος και ο αντιδήμαρχος Δημοσθένης Τουλκίδης. Σήμερα η Δήμαρχος θα είναι στην Αθήνα για να λάβει μέρος σε σύσκεψη με θέμα τα απόβλητα. Το απόγευμα συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο, το πρωί η Οικονομική Επιτροπή. Συνεντεύξεις τύπου δίνουν σήμερα το πρωί το ΠΑΜΕ και η Επιτροπή Ειρήνης.

 

Παρουσιάζεται το απόγευμα στο Όσκαρ νέο βιβλίο της Χρυσούλας Βακιρτζή. Στο Λύκειο των Ελληνίδων ομιλία του καρδιολόγου Ιωάννη Δεληθανάση. Από σήμερα το βράδυ στο θέατρο της Στέγης η παράσταση «Το μικρό ροκέ» σε σκηνοθεσία του Παύλου Λεμοτζή. Εξετάσεις για την μέτρηση IQ οργάνωσε το Σάββατο στο ΤΕΙ το εκπαιδευτήριο Expert In. Ρουμάνοι δημοσιογράφοι και τουριστικοί πράκτορες επισκέφθηκαν την Παρασκευή και το Σάββατο το Νομό Καβάλας συνοδευόμενοι από τον αντιπεριφερειάρχη Μιχάλη Αμοιρίδη.

 

Ο ΑΟΚ νίκησε 2-0 χθες στο Βυζάντιο το Κοκκινόχωμα, ετοιμάζεται για το ντέρμπι της Κυριακής με τον Πανσερραϊκό. Νίκησε και ο Ορφέας Ελευθερούπολης. Η Ένωση ηττήθηκε το Σάββατο 63-69 από το Ψυχικό στην Καλαμίτσα.

 

 

 

 

 

Διαβάστε επίσης